Това според застрахователите, зимна гумали е ?!krachunov написа: 16.10.2025, 09:52:51 А пък мишелин всесезонна има снежинка с троен връх, та не може да се заядат
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Пак да се потретя.bega4kata написа: 16.10.2025, 12:46:51 Колата си е моя, в законовите рамки съм с гуми с грайфер над 4мм
аз съм решил и ходя с максимално вързани гащи.
не е важен закона , а какво пише в полицата.
@_v_
Васето, ако иска да се включи по казуса с гумите и каско.
Ще е полезно за всички.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
Абсолютно е така.nmnikolov написа: 16.10.2025, 12:29:29 То по тази логика не трябва и ограничението на скоростта да нарушаваш, защото може и затова да ти откажат гаранционна претенция. Я си признай сега дали го спазваш винаги с Поршето
Прочитат колата и новите бангии имат модул и се вижда с колко си карал при ПТП, системите работили ли са и си чао.

- ЦецоNOL
Точно

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Аз само да вметна, че в Порше може да ти откажат гаранция на електричката, ако не се кара с хомологираните гуми 
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Да бе, дебилщината на закона не я коментираме. Ако наистина седи в гража/пред блока - ОКЕЙ..bega4kata написа: 16.10.2025, 12:46:51 Колата си е моя, в законовите рамки съм с гуми с грайфер над 4мм
Ако изглежда като кокошка, държи се като кокошка, звучи като кокошка. Най - вероятно е кокошка.
Спомена се че подобни неща се правят от експертни лица. Експерта няма да каже на бялото черно. Защото по същата логика отиваш със зимни зимни гуми и ти казват о тя не е зимна... нали? Няма как
Шанса да ти кажат оо Отказ, ти си с всесезонни които отговарят на сертификат за зимни, ми звучи по - малък. Отколкото ти с летни.PMSF stands for Three Peak Mountain Snowflake and is a certification symbol found on winter or all-season tires. It indicates that a tire has been tested and meets rigorous standards for performance in severe snow conditions, providing better grip, traction, and handling than standard tires. To check if your tires are 3PMSF certified, look for a snowflake symbol inside a three-peaked mountain on the tire's sidewall.
+1
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Същото е и при електричките BMW.The Hooligan написа: 16.10.2025, 13:03:04 Аз само да вметна, че в Порше може да ти откажат гаранция на електричката, ако не се кара с хомологираните гуми![]()
Обяснението:Датчиците за ABS ESP и т.н.т били много чувствителни
-
JMJ
Утре ми пристига комплекта зимни гуми с джанти, размер 205/50 R17 за Голфа (8.5 варант, тди - 150 к.с.). Гледам табелката с налягания при различните размери и незнайно защо за три от тях указани като зимни (M&S) са само с работни налягания при пет човека с багаж на преден мост: 2.7 bar, заден 3.2 bar. Наверно 99% от времето в колата съм сам или макс двама души, с така напомпени гуми бая има да подскача Голфа ми се струва. Някой има ли информация при един или двама в колата, без допълнителен товар, с какво налягане нормално трябва да са гумите?

- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
По твоята логика с 225/40R18 не трябва да се качвате 5 човека. Хайде малко по-сериозно отношение при четене с разбиране:)
-
JMJ
Не това имам предвид, напротив, при пет човека е видно налягането, за двама не ми е ясно колко трява да е при моя размер гуми? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
JMJ
Да, разбрах! Благодаря ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Как точно изключването на асистираща система на автомобила, за която производителя е дал тази възможност чрез опции в менюто, е умишлено причиняване на застрахователно събитие? Айде малко да мислим...krachunov написа: 16.10.2025, 12:41:15 КОДЕКС ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО
Отказ за плащане на застрахователно обезщетение
Чл. 408. (1) Застрахователят може да откаже плащане на обезщетение само:
1. при умишлено причиняване на застрахователното събитие от лице, което има право да получи застрахователното обезщетение;
Само да вметна, че според вашата логика ако някой си изключи lane assisstant-а, front assistant-а и т.н. в случай на ПТП се счита за умишлено причинено...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И как аз с гуми над 4мм. грайфер на не заснежен път ..... 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Айде малко да мислим след като призоваваме за същото. Не случайно застрахователи плащат на вещи лица да установят едно или друго. А КАК точно изключването на дадена система може да доведе до ПТП, ше те оставя да разсъждаваш на темата виждам, че си мислителnmnikolov написа: 16.10.2025, 15:00:02 е умишлено причиняване на застрахователно събитие? Айде малко да мислим...
То производителя е дал възможност и с 250 да се движиш, ако помислиш още малко.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това е нова мода свързана с екологията и пестенето на гориво. От няколко години завишиха осезаемо препоръките за налягането на гумите. Тегли им .... и си карай както ти е комфортно на теб.
Бееееее.....