Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от PRO »

В момента доизносвам Continental TS830 за зимна.
Летните ми са SportContact2, но на две се появиха балони (на 4та година, така и не разбрах от къде [smilie=punish.gif] ) и ги смених с PremiumContact. Размерите на зимни и летни са 205/55/16
Като цяло съм доволен от комфорт / шум / стабилност на мокро и сухо / икономия на гориво / износване.

Благодарение на Митака ето и таблицата коя гума колко тежи:
Ако искате да приложите филтър, за да избирате по-лесно гуми, отворете линка в нов прозорец

Тегло на автомобилни гуми по марки и модели

Weight of tyres: Barum, BFGoodrich, Debica, Dunlop, Fulda, General, Continental, Goodyear, Kleber, Kormoran, Michelin, Pirelli, Sava, Semperit
TSI Team
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от Sawyer »

Много хубава тема. Със сигурност ще бъде полезна.:)

И при предната RS-ка, и при тази залагам на Bridgestone. Potenza за лятото, Blizzak за зимата.

Летните, въпреки че са много, много добри и ми харесват, не са нещо изключително. Като нищо може да има толкова или по-добри дори за по-малко пари.
Зимните обаче (лично за мен) са невероятни - колата стои страшно уверено на пътя без особено значение какво и колко от него има върху настилката.

Карам всеки ден и, разбира се, случва се да скоча в някоя и друга дупка. Без балони дотук - отлична здравина на борда.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Относно гумите, да споделя и аз опит:
Заводските ми са Continental Sportcontact 2- и на Фабията имах такива- много ми харесат.
Зимни: Винаги съм препочитал Vredestein Snowtrack- една от най-добрите комплексни гуми за студено време. В тестовете 2ката и 3ката винаги са в челните места при шофиране (поведение/сцепление/спиране)на мокра настилка.
Тази година си взех Nexen Winguard , за сега нямам забележки, но не съм го карал в екстремни условия.
Иначе, карал съм летни Potenza RE50 най-висок индекс. Уникална гума за мен с перфектно сцепление, поведение, спиране на суха и мокра настилка.
Винаги бих си взел така, ако покупателната ми способност го позволява.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Хубава тема.

1.Летни-Бриджстоун Потенца 19ки
2.Зимни-Бриджстоун Близак 19ки
3.Много здрави и двата комплекта.Никакви кривотии,балони и проблеми.

4.Следващите Летни обаче ще са Мишлен Супер Спорт 20ки,защото Бриджстоун нямат размера който ми трябва.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Най добрите гуми за мен са Континентал.
По стечение на обстоятелствата сега карам с Мишлен и Пирели.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Yavor Simov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 4x4 2.0TSI 272 ps

Мнение от Yavor Simov »

bega4kata написа:Най добрите гуми за мен са Континентал.
+1
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Зимни залагам само на Goodyear.
Летни до сега на 15" с Dunlop Sport BluResponse. Много съм доволен на мокро и на сухо.
За лятото за 17" Ще заложа или пак на Dunlop или на Goodyear.
Аватар
Виновният

Škoda Фен

Гараж: Apolon Pro

Мнение от Виновният »

Втори сезон карам зимна Semperit speed grip 2 (made in CZ). Нямам забележки, а ниското ниво на шум от тях е изключително предимство за мен. И без това нямаме екстремни условия във Вн.
Аватар
yoyof1

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2 1.9TDI '05 BJB

Мнение от yoyof1 »

Зимни - http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 23694.html
Вече втора зима, никакъв проблем, миналата година и на Узана ме качиха при наличие на мнооооого сняг!
Препоръчвам!
Лени -
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 68624.html
Чесно, за летни гуми, бямам особенно мнение. Бих сложил всичко без шумно, на добра цена среден- висок клас! Доволен съм от този модел, беше на добра ьена за размера си!
[smilie=beach.gif]
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

bega4kata написа:Най добрите гуми за мен са Континентал.

+1 браво
Аватар
Stoyan_B

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia I Combi
1.9 TDI 130hp(ASZ)

Мнение от Stoyan_B »

Зимни
15r 195 / 65
Continental WinterContact TS850
Дращи здраво на сняг, втора зима с тях, много съм доволен. Даже и на служебния автомобил сложих същите .

Летни
16r 205 / 55
Uniroyal Rainsport 2
Невероятна гума за мокра настилка.
С много добро поведение и на сухо.
До сега не бях по добра гума.
Изображение

Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Континентал са хубави гуми, но много меки за нашите пътища.Тихи, стабилни, но се наложи да ги сменя всичките защото бяха се изкривили аксиалано, всичките. Сега съм само с Мишелин на всички авотомобили. На YEti-то съм с модела CrossClimate - всесезонно и за сега нямам оплаквания.
Аватар
Martin Pashov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 3 2.0 TDI 2014 г.
Румстър 1.4 TDI 2009 - първата служебка
Октавия 3 1.6 TDI 2015 г. - новата служебка
Октавия 2 1.9 TDI 2005 г. - на жената

Мнение от Martin Pashov »

Аз за сега като зимна гума съм ползвал само Мишелин Алпин от 4 до 5 и съм много доволен както за устойчивост на пътя така за безшумност и износоустойчивост. Макар че новия мишелин го карам втора година и малко на дълбок сняк мик се струва че трябваше да са по добри. Други зимни които сме ползвали за други кали и сме много доволни е симперит 2 мисля че беше. А Тази година заложихме и на клебер, трябва да кажа че за сега е доста добре.
Летни съм карал много гуми като започнем от йокохама, ханког пирели (втора ръка) континентал, мишелин, и др. ама най доволен съм от Дънлоп. А не са за изхвърляне и барум щот ги карахме 4 г. и не са мръднали сигурна 45 000 км. Това лято пак ще ги караме.
[smilie=yahoo.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

nzlatev написа:Континентал са хубави гуми, но много меки за нашите пътища.Тихи, стабилни, но се наложи да ги сменя всичките защото бяха се изкривили аксиалано, всичките.
Не съм карал Continental, но вече двама души покрай мен минаха пътя от "Няма по-добри гуми от Continental" до "Не са за България" именно заради меки (по техните думи) бордове. Особено разочарован беше мой приятел с О3 RS, който обу Gemini-то в зимни Continental-ки за немалко пари и ги хвърли след точно един сезон по българските пътища. Човекът кара много внимателно.

Иначе се чуват само хвалби за марката (вероятно с основание), но като че ли издръжливостта тук не достига за нашата пътна мрежа. [smilie=pardon.gif]
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Ами да бяха си взели вариант с усилени бордове!
Continental е перфектна зимна гума!TS830 - навартяни над 40 000км без никакви проблеми! Продадох я с доста оставаш грайфер,но беше с поостарял DOT, макар че не се усети нито да е по-твърда, нито нещо друго!В момента Фабията е с TS850 - много по-добри от предните и Michelin Alpin!
Аз в момента експериментирам на Лаурентина с първото поколение на Good Year Vector 4S - всесезонна гума! ДА има такава!Колкото и да не им се вярва на повечето хора! Перфектна е за зимата! Лятото бива, не и се нрави спортно шофиране, защото просвирва при остри завои с по-висока скорост. На мокро също се представя добре! Определено си заслужава за хора не изминаващи много километри годишно!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”