VRPerformance - Чип тунинг и ДПФ Премахване в Русе

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

tuningmania написа: 07.02.2021, 20:45:47ВСИЧКИ
Ти не се прави на ударен, ми давай адрес да дойда да ти запаля 5 гуми под балкона и после да ми обясниш за фините прахови частици, че са си същите като лани [smilie=sarcastic.gif]
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

@tuningmania онези в качулките да не дойдат пак да тарашат и да намерят DPF-ите ;)
Последно промяна от Parisatis на 07.02.2021, 20:57:25, променено общо 1 път.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @redalex - Пращам ТИ адреса на Лично Съобщение..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Parisatis написа: 07.02.2021, 20:41:59 Не си махнал филтрите ли ?
Естествено, че не съм. Даже съм сложил нови, по 'убави. Викат им "тунинг филтри'" [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Има и една друга стана на нещата за мен. Цената на един дпф за евро 5 комън рейл при нас във Vw е 2700 лв, цената за дпф за камион Волво с 13 литров мотор е 800 лв с ДДС. А филтъра на камиона е около 3 пъти по голям от този на колата, и двата са от един и същи материал. И двата карат по приблизително 500 000 км преди да се наложи смяна. Е кажете ми кое прави филтъра на леката кола толкова скъп и как няма да предпочитат хората да ги махат, вместо на купят нов. Не, че ги оправдавам де. На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става, защото ми се вижда малко невъзможно, а съм сигурен че моя газов котлон ще си надвиши евро4- ката с която е излязъл от завода.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Ей трябваше някой да пусне такава тема - каква лавина тръгна не е истина.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Parisatis

Škoda Фен

Мнение от Parisatis »

skodko написа: 07.02.2021, 22:48:02 На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става..
Една кола излиза от завода примерно с евро 4 и да приемем, че това по онова време е бил максимален еко стандарт. Нормите се променят, преструктурират и т.н. Даден автомобил нов внос влиза понякога без стандарт в стария талон. Тука ти ако искаш по-нормален данък отиваш до оторизиран сервиз за замерване и да ти издадат сертификат за екологичен стандарт. Не помня сумата, но не е нещо фрапиращо. Проблема е че се сменят талоните после.

Ето малко информация:
https://m.fakti.bg/bulgaria/364038-kakv ... chna-norma
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Parisatis написа: 07.02.2021, 23:15:29 отиваш до оторизиран сервиз за замерване и да ти издадат сертификат за екологичен стандарт.
Аха, значи отиваш до ЕТ с Шкода евро3 и те "замерват", и ти издават сертификат за евро4 или 5 [smilie=sarcastic.gif] Па може и 6 [smilie=sarcastic.gif]
Естествено и в линка дето си цитирал, такива глупости няма [smilie=punish.gif]
Parisatis

Škoda Фен

Мнение от Parisatis »

В Стар Моторс с Мазда става. Предполагам не всеки и не за всеки ще го направят. От опит глава не боли. Щом издават ако нямаш никакъв , какво им пречи срещу някой лев ... Защо така с рогите напред ?
Нещо много нервни хора в този форум. Явно тук е така. Виждал съм че става, ти с какво можеш да ме обориш, освен с това че си сигурен ?!
Последно промяна от Parisatis на 07.02.2021, 23:51:39, променено общо 1 път.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

skodko написа: 07.02.2021, 22:48:02 Има и една друга стана на нещата за мен. Цената на един дпф за евро 5 комън рейл при нас във Vw е 2700 лв, цената за дпф за камион Волво с 13 литров мотор е 800 лв с ДДС. А филтъра на камиона е около 3 пъти по голям от този на колата, и двата са от един и същи материал. И двата карат по приблизително 500 000 км преди да се наложи смяна. Е кажете ми кое прави филтъра на леката кола толкова скъп и как няма да предпочитат хората да ги махат, вместо на купят нов. Не, че ги оправдавам де. На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става, защото ми се вижда малко невъзможно, а съм сигурен че моя газов котлон ще си надвиши евро4- ката с която е излязъл от завода.
Колега направо не е за вярване ако наистина е така за филтрите на колата и камиона.Комшиятя кара Волво с Д13 евро 5 обаче го махна а стана евро 6 .Не съм го питал защо и как.
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Parisatis написа: 07.02.2021, 23:40:44 какво им пречи срещу някой лев
Предположих, че подобна тъпотия ще напишеш...Аз не бих се възползвал...
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Lemi_ написа: 07.02.2021, 23:48:10
skodko написа: 07.02.2021, 22:48:02 Има и една друга стана на нещата за мен. Цената на един дпф за евро 5 комън рейл при нас във Vw е 2700 лв, цената за дпф за камион Волво с 13 литров мотор е 800 лв с ДДС. А филтъра на камиона е около 3 пъти по голям от този на колата, и двата са от един и същи материал. И двата карат по приблизително 500 000 км преди да се наложи смяна. Е кажете ми кое прави филтъра на леката кола толкова скъп и как няма да предпочитат хората да ги махат, вместо на купят нов. Не, че ги оправдавам де. На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става, защото ми се вижда малко невъзможно, а съм сигурен че моя газов котлон ще си надвиши евро4- ката с която е излязъл от завода.
Колега направо не е за вярване ако наистина е така за филтрите на колата и камиона.Комшиятя кара Волво с Д13 евро 5 обаче го махна а стана евро 6 .Не съм го питал защо и как.
Не го е махнал, а е преоборудвал камиона, което е доста солено като цена. Реално само със софт може да го вдигне до евро 5 ееV, което е последната стъпка преди евро6.
@parisatis, това, което го пишеш го направих, беше вписана евро3 в талона е от завода е излезнала евро4. Срещу 120лв в Бова кар ми издадаха сертификат, който го представяш пред кат да ти впишат правилната евро норма разликата в данъка ми е 50 лв на година по-надолу в община Чирпан.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Parisatis написа: 07.02.2021, 19:43:35 Е как така еднакви, нали еко стандарта се определя от това. Фандъчка защо слага по комините в София филтри, фабриките защо ги ръчкат за филтри... явно рабоят. Вършат някаква работа.
Примерно колата ти е Евро 3, слагаш катализатор и става Евро 4. За това иде реч. ... оставям ти малко
Така... Еко стандарта преди DPF-а как се определяше? Катализатори? Евро 1-2-3-4... Сега излиза, че новите, уж по-модерни кошници, с последните модели катализатори, но без DPF са най-големите замърсители на улицата. А коментара с т'ва, как си слагам катализатор на колата Евро 3 и повишавам категорията на Евро 4... Тя, колата с Евро 3, къде да ѝ намеря катализатор за Евро 4, кой ще го сертифицира и прочее глупости? Само с катализатора ли се случва да си вдигна категорията? Да си бях оставил предната и да ѝ бодна и един ДПФ (щото катализатор си имаше) и съм поне Евро 5 по твоята логика :)
Между другото, когато идеш в КАТ без категория, никой не се занимава да мери газовете, да търси каталози с грамове на километър и подобни глупости, камо ли да ти повиши Евро категорията. Всичко се взима от "каталог" така да се каже. Споделям ти "челен опит" ;)
redalex написа: 07.02.2021, 20:00:24 А защо трябва да се търси логика?!? Не може ли просто да следваш common sens-а? (не го превеждам на български, защото не съм сигурен кой е точния превод...ако изобщо има такъв в нашия ретро език)
Колата е фабрично с ДПФ - караш я с такъв. Като свърши живота му, се сменя с нов, а не ходиш при бай ..й да ти го реже и да лъже ЕКУто, че го има...
По спомен, твоята няма GPF. Демек, взел си прахосмукачка без филтър. И по думите на колегата, за да си ОК, ще трябва да монтираш такъв, защото иначе си в категорията на цапащите. Поне така го разбрах. Между другото, за common sense нямам нужда от превод след толкова време из щатско. А логика търся, просто защото не ми се струва логично при два еднакви двигателя на книга, единия да не може да работи без филтър, а другия да е ОК. Сменяш сегашната си Октавия с новия RS и ако махнеш филтъра - ще цапа повече от старата ли? Ясно ми е, че с филтъра (уж) минаваш в следващата Евро категория, но ако го няма и си в по-ниската - какъв е проблема? Нека да свалят една категория надолу и да се плащат по-високи данъчни ставки - така поне пари ще прибират от "замърсителите".
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Моята кола не смърди на рак, спин, холера и чума при запален двигател, а масовия дизел с избушен и карантии мирише точно така. Също така не правя и димна завеса на пътя, за разлика от избушените дизеляци...
В интерес на истината не знам какви филтри има и няма, но като я оставя да работи в гаража след 20тина минути, човешкото обоняние дори не се разбира, че има запалена кола наоколо... Същото важи и за дизеловата ми кола (която ми е първа и най-вероятно последна такава).

Всякакви други анализи, логики, интерпретации и смислови заключения ги оставям на теб.
Parisatis

Škoda Фен

Мнение от Parisatis »

zloQQ написа: 08.02.2021, 05:57:42 Така... Еко стандарта преди DPF-а как се определяше? Катализатори? Евро 1-2-3-4... Сега излиза, че новите, уж по-модерни кошници, с последните модели катализатори, но без DPF са най-големите замърсители на улицата. А коментара с т'ва, как си слагам катализатор на колата Евро 3 и повишавам категорията на Евро 4...
Точно така, вече започваш леко да зацепваш. Даже евро категорията зависи от модела DPF филтър , който ще използваш. Тук в България се опитаха преди няколко години, да задължат всички да си монтират филтри на автомобилите, но не го приеха.

skodko написа: 08.02.2021, 00:45:39 @parisatis, това, което го пишеш го направих, беше вписана евро3 в талона е от завода е излезнала евро4. Срещу 120лв в Бова кар ми издадаха сертификат, който го представяш пред кат да ти впишат правилната евро норма разликата в данъка ми е 50 лв на година по-надолу в община Чирпан.
[smilie=pleasantry.gif]
mischoka написа: 06.01.2021, 12:45:03 https://www.hjs.com/en/produkte/replace ... le-filter/

Има вариант и за нов катализатор евро 4 ДПФ, който не се нуждае от регенерации. Мисля че и евро5 има такъв. Цените не са много високи. Мисля, че всеки трябва да се замисли и да не кара коли без катализатор. За съжаление в повечето скапани сервизи ги изрезват без да кажат на собственика.

Ето това е един вариант, цени няма разбира се, трябва да се пита. Мисля, че един евро 4 ДПФ е около 800 евро. Евро 5 е повече. Това е и една от скъпите фирми, има и по евтини варианти. Китайците също правят вече такива филтри, колко добре пречистват е друг въпрос.
Позволих си да цитирам колега.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”