Ти не се прави на ударен, ми давай адрес да дойда да ти запаля 5 гуми под балкона и после да ми обясниш за фините прахови частици, че са си същите като лани
VRPerformance - Чип тунинг и ДПФ Премахване в Русе
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
@tuningmania онези в качулките да не дойдат пак да тарашат и да намерят DPF-ите 
Последно промяна от Parisatis на 07.02.2021, 20:57:25, променено общо 1 път.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @redalex - Пращам ТИ адреса на Лично Съобщение..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Естествено, че не съм. Даже съм сложил нови, по 'убави. Викат им "тунинг филтри'"
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Има и една друга стана на нещата за мен. Цената на един дпф за евро 5 комън рейл при нас във Vw е 2700 лв, цената за дпф за камион Волво с 13 литров мотор е 800 лв с ДДС. А филтъра на камиона е около 3 пъти по голям от този на колата, и двата са от един и същи материал. И двата карат по приблизително 500 000 км преди да се наложи смяна. Е кажете ми кое прави филтъра на леката кола толкова скъп и как няма да предпочитат хората да ги махат, вместо на купят нов. Не, че ги оправдавам де. На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става, защото ми се вижда малко невъзможно, а съм сигурен че моя газов котлон ще си надвиши евро4- ката с която е излязъл от завода.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Ей трябваше някой да пусне такава тема - каква лавина тръгна не е истина.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
Parisatis
Една кола излиза от завода примерно с евро 4 и да приемем, че това по онова време е бил максимален еко стандарт. Нормите се променят, преструктурират и т.н. Даден автомобил нов внос влиза понякога без стандарт в стария талон. Тука ти ако искаш по-нормален данък отиваш до оторизиран сервиз за замерване и да ти издадат сертификат за екологичен стандарт. Не помня сумата, но не е нещо фрапиращо. Проблема е че се сменят талоните после.skodko написа: 07.02.2021, 22:48:02 На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става..
Ето малко информация:
https://m.fakti.bg/bulgaria/364038-kakv ... chna-norma
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Аха, значи отиваш до ЕТ с Шкода евро3 и те "замерват", и ти издават сертификат за евро4 или 5Parisatis написа: 07.02.2021, 23:15:29 отиваш до оторизиран сервиз за замерване и да ти издадат сертификат за екологичен стандарт.
Естествено и в линка дето си цитирал, такива глупости няма
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
Parisatis
В Стар Моторс с Мазда става. Предполагам не всеки и не за всеки ще го направят. От опит глава не боли. Щом издават ако нямаш никакъв , какво им пречи срещу някой лев ... Защо така с рогите напред ?
Нещо много нервни хора в този форум. Явно тук е така. Виждал съм че става, ти с какво можеш да ме обориш, освен с това че си сигурен ?!
Нещо много нервни хора в този форум. Явно тук е така. Виждал съм че става, ти с какво можеш да ме обориш, освен с това че си сигурен ?!
Последно промяна от Parisatis на 07.02.2021, 23:51:39, променено общо 1 път.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Колега направо не е за вярване ако наистина е така за филтрите на колата и камиона.Комшиятя кара Волво с Д13 евро 5 обаче го махна а стана евро 6 .Не съм го питал защо и как.skodko написа: 07.02.2021, 22:48:02 Има и една друга стана на нещата за мен. Цената на един дпф за евро 5 комън рейл при нас във Vw е 2700 лв, цената за дпф за камион Волво с 13 литров мотор е 800 лв с ДДС. А филтъра на камиона е около 3 пъти по голям от този на колата, и двата са от един и същи материал. И двата карат по приблизително 500 000 км преди да се наложи смяна. Е кажете ми кое прави филтъра на леката кола толкова скъп и как няма да предпочитат хората да ги махат, вместо на купят нов. Не, че ги оправдавам де. На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става, защото ми се вижда малко невъзможно, а съм сигурен че моя газов котлон ще си надвиши евро4- ката с която е излязъл от завода.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Предположих, че подобна тъпотия ще напишеш...Аз не бих се възползвал...
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Не го е махнал, а е преоборудвал камиона, което е доста солено като цена. Реално само със софт може да го вдигне до евро 5 ееV, което е последната стъпка преди евро6.Lemi_ написа: 07.02.2021, 23:48:10Колега направо не е за вярване ако наистина е така за филтрите на колата и камиона.Комшиятя кара Волво с Д13 евро 5 обаче го махна а стана евро 6 .Не съм го питал защо и как.skodko написа: 07.02.2021, 22:48:02 Има и една друга стана на нещата за мен. Цената на един дпф за евро 5 комън рейл при нас във Vw е 2700 лв, цената за дпф за камион Волво с 13 литров мотор е 800 лв с ДДС. А филтъра на камиона е около 3 пъти по голям от този на колата, и двата са от един и същи материал. И двата карат по приблизително 500 000 км преди да се наложи смяна. Е кажете ми кое прави филтъра на леката кола толкова скъп и как няма да предпочитат хората да ги махат, вместо на купят нов. Не, че ги оправдавам де. На мен ми е интересно и това повишаване на евро нормата, което спомена колегата как и къде става, защото ми се вижда малко невъзможно, а съм сигурен че моя газов котлон ще си надвиши евро4- ката с която е излязъл от завода.
@parisatis, това, което го пишеш го направих, беше вписана евро3 в талона е от завода е излезнала евро4. Срещу 120лв в Бова кар ми издадаха сертификат, който го представяш пред кат да ти впишат правилната евро норма разликата в данъка ми е 50 лв на година по-надолу в община Чирпан.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Така... Еко стандарта преди DPF-а как се определяше? Катализатори? Евро 1-2-3-4... Сега излиза, че новите, уж по-модерни кошници, с последните модели катализатори, но без DPF са най-големите замърсители на улицата. А коментара с т'ва, как си слагам катализатор на колата Евро 3 и повишавам категорията на Евро 4... Тя, колата с Евро 3, къде да ѝ намеря катализатор за Евро 4, кой ще го сертифицира и прочее глупости? Само с катализатора ли се случва да си вдигна категорията? Да си бях оставил предната и да ѝ бодна и един ДПФ (щото катализатор си имаше) и съм поне Евро 5 по твоята логикаParisatis написа: 07.02.2021, 19:43:35 Е как така еднакви, нали еко стандарта се определя от това. Фандъчка защо слага по комините в София филтри, фабриките защо ги ръчкат за филтри... явно рабоят. Вършат някаква работа.
Примерно колата ти е Евро 3, слагаш катализатор и става Евро 4. За това иде реч. ... оставям ти малко
Между другото, когато идеш в КАТ без категория, никой не се занимава да мери газовете, да търси каталози с грамове на километър и подобни глупости, камо ли да ти повиши Евро категорията. Всичко се взима от "каталог" така да се каже. Споделям ти "челен опит"
По спомен, твоята няма GPF. Демек, взел си прахосмукачка без филтър. И по думите на колегата, за да си ОК, ще трябва да монтираш такъв, защото иначе си в категорията на цапащите. Поне така го разбрах. Между другото, за common sense нямам нужда от превод след толкова време из щатско. А логика търся, просто защото не ми се струва логично при два еднакви двигателя на книга, единия да не може да работи без филтър, а другия да е ОК. Сменяш сегашната си Октавия с новия RS и ако махнеш филтъра - ще цапа повече от старата ли? Ясно ми е, че с филтъра (уж) минаваш в следващата Евро категория, но ако го няма и си в по-ниската - какъв е проблема? Нека да свалят една категория надолу и да се плащат по-високи данъчни ставки - така поне пари ще прибират от "замърсителите".redalex написа: 07.02.2021, 20:00:24 А защо трябва да се търси логика?!? Не може ли просто да следваш common sens-а? (не го превеждам на български, защото не съм сигурен кой е точния превод...ако изобщо има такъв в нашия ретро език)
Колата е фабрично с ДПФ - караш я с такъв. Като свърши живота му, се сменя с нов, а не ходиш при бай ..й да ти го реже и да лъже ЕКУто, че го има...
- redalex
- Гараж: i3
Моята кола не смърди на рак, спин, холера и чума при запален двигател, а масовия дизел с избушен и карантии мирише точно така. Също така не правя и димна завеса на пътя, за разлика от избушените дизеляци...
В интерес на истината не знам какви филтри има и няма, но като я оставя да работи в гаража след 20тина минути, човешкото обоняние дори не се разбира, че има запалена кола наоколо... Същото важи и за дизеловата ми кола (която ми е първа и най-вероятно последна такава).
Всякакви други анализи, логики, интерпретации и смислови заключения ги оставям на теб.
В интерес на истината не знам какви филтри има и няма, но като я оставя да работи в гаража след 20тина минути, човешкото обоняние дори не се разбира, че има запалена кола наоколо... Същото важи и за дизеловата ми кола (която ми е първа и най-вероятно последна такава).
Всякакви други анализи, логики, интерпретации и смислови заключения ги оставям на теб.
-
Parisatis
Точно така, вече започваш леко да зацепваш. Даже евро категорията зависи от модела DPF филтър , който ще използваш. Тук в България се опитаха преди няколко години, да задължат всички да си монтират филтри на автомобилите, но не го приеха.zloQQ написа: 08.02.2021, 05:57:42 Така... Еко стандарта преди DPF-а как се определяше? Катализатори? Евро 1-2-3-4... Сега излиза, че новите, уж по-модерни кошници, с последните модели катализатори, но без DPF са най-големите замърсители на улицата. А коментара с т'ва, как си слагам катализатор на колата Евро 3 и повишавам категорията на Евро 4...
skodko написа: 08.02.2021, 00:45:39 @parisatis, това, което го пишеш го направих, беше вписана евро3 в талона е от завода е излезнала евро4. Срещу 120лв в Бова кар ми издадаха сертификат, който го представяш пред кат да ти впишат правилната евро норма разликата в данъка ми е 50 лв на година по-надолу в община Чирпан.
Позволих си да цитирам колега.mischoka написа: 06.01.2021, 12:45:03 https://www.hjs.com/en/produkte/replace ... le-filter/
Има вариант и за нов катализатор евро 4 ДПФ, който не се нуждае от регенерации. Мисля че и евро5 има такъв. Цените не са много високи. Мисля, че всеки трябва да се замисли и да не кара коли без катализатор. За съжаление в повечето скапани сервизи ги изрезват без да кажат на собственика.
Ето това е един вариант, цени няма разбира се, трябва да се пита. Мисля, че един евро 4 ДПФ е около 800 евро. Евро 5 е повече. Това е и една от скъпите фирми, има и по евтини варианти. Китайците също правят вече такива филтри, колко добре пречистват е друг въпрос.