VRPerformance - Чип тунинг и ДПФ Премахване в Русе

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Parisatis написа: 07.02.2021, 16:23:36 необходимост, а не някаква екстра. Всеки има право да си закупи автомобил според възможностите си.
Ииииии се започва..........
[smilie=popcorn1.gif]
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Parisatis написа: 07.02.2021, 15:57:15 Това със зелените билети е нож с две остриета
Виждал съм го в Букурещ и Лондон и там човешкия фактор е избегнат посредством използването на съществуващата техника за самотаксуване и видеонаблюдение. Определено ефекта е дисциплиниращ и наистина "еко".
Parisatis написа: 07.02.2021, 16:23:36 Всеки има право да си закупи автомобил според възможностите си.
Така е, не го оспорвам, но според мен описания в горния ми пост манталитет има сериозен възпиращ ефект върху 90 % от купувачите. Поздрави! ;)
Последно промяна от blindbard на 07.02.2021, 16:40:35, променено общо 2 пъти.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

igeorgiev82 написа: 07.02.2021, 16:25:20
Parisatis написа: 07.02.2021, 16:23:36 необходимост, а не някаква екстра. Всеки има право да си закупи автомобил според възможностите си.
Ииииии се започва..........
[smilie=popcorn1.gif]
[smilie=sarcastic.gif]
Ооо да, това е голяма тема. Например имам колеги, които закупиха скъпи нови автомобили и си ги ползват да ходят на село да се гъзурчат. Стоят паркирани на служебия паркинг и си карат служебните румънски тротинетки. Ако караш малко, защо да вкараш пари в нов автомобил, който след няколко години ще струва 1/3 от платената цена?! Мога да си позволя нов автомобил, но няма да го направя. Има по практични начини човек да си влага парите...
blindbard написа: 07.02.2021, 16:25:57 Виждал съм го в Букурещ и Лондон и там човешкия фактор е избегнат посредством използването на съществуващата техника за самотаксуване и видеонаблюдение. Определено ефекта е дисциплиниращ и наистина "еко". Поздрави! ;)
Тук в България ще бъде направено по начин, по който ще има келепир ... Няма да стане като в нормалните държави. Знаем си се сега, няма да се излагаме.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Parisatis написа: 07.02.2021, 15:57:15 Махал си катализатора или DPF-а, означава, че нямаш Евро стандарт и съответно трябва да си на максимален данък
Само да попитам, ако кола с DPF е произведена (да речем) 2010, а същата кола я има и без DPF, производство 2009, тази без филтъра без Евро категория ли е предвид твърдението, че няма филтър за твърди частици? И ако се премахне филтъра на по-новата (образно казано), тя автоматично ли става без Евро категория? А ако само се "изтърбуши" филтърния елемент и се върне "кутията" на DPF-a, как може да се разбере при ГТП?
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

zloQQ написа: 07.02.2021, 17:08:55 А ако само се "изтърбуши" филтърния елемент и се върне "кутията" на DPF-a, как може да се разбере при ГТП?
Има разлика в показанията при измерените газове (по принцип).
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

zloQQ, Колата без DPF си е със съответното Euro 2-3-4. Ако на кола Euro 5 се изтърбуши филтъра, тя не става Euro 4, а става незаконна за употреба по националната пътна мрежа. Това де юре де. Де факто е леееееко по - различно.

Това няма как да се оправи де. Матрила масово иска да кара евтино. И ще гласува за това да кара евтино. Реципрочно тия горе ще си траят по въпроса, докато не ни наложат някъде отвън насила малко еко норми. Но те пък нямат далавера да го правят, щото ние сме удобно бунище за остарелия им скраб, което даже и си плащаме да им купим.

И така Ганьо си иска да кара евтинко, да паркира безплатно в градинките, да ползва общинска собственост без пари и т.н. Докато на Ганьо тия му въжделения са по-важни от чистия въздух и здравето на децата му... Ще е така. До тогава и услуги като - махане на филтри и т.н. ще съществуват.

Въпрос на форумна хигиена е дали да се толерират. Погледнато реално всеки моторен тунинг поставя колата в сивата зона. Въпрос на лични мерилки е дали "пуши" повече от допустимото...
Последно промяна от Цецо75 на 07.02.2021, 17:39:05, променено общо 1 път.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@Цецо75, не само скрап, а доста печеливша колония. Някъде бях метнал, че зад всяка произведена кола се складират около 30 само за части.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Parisatis

Škoda Фен

Мнение от Parisatis »

zloQQ написа: 07.02.2021, 17:08:55
Parisatis написа: 07.02.2021, 15:57:15 Махал си катализатора или DPF-а, означава, че нямаш Евро стандарт и съответно трябва да си на максимален данък
Само да попитам, ако кола с DPF е произведена (да речем) 2010 ...
Надявам се въпроса е под формата на майтап и се гъбаркаш с мен. DPF е опция (не съм сигурен до коя година), зависи за коя страна се произвежда автомобила. После ЕУ страните в западна Европа наложиха задължително монтиране на DPF или спиране от движение. Голяма част от О2 са с допълнително монтиран DPF.
Цецо75 написа: 07.02.2021, 17:32:08 zloQQ, Колата без DPF си е със съответното Euro 2-3-4. Ако на кола Euro 5 се изтърбуши филтъра, тя не става Euro 4, а става незаконна за употреба по националната пътна мрежа. Това де юре де. Де факто е леееееко по - различно.
Плащаме екотакса, данък , втори път данъка през горивата (така е по закон)... да разбирам, че не мога да си паркирам пред блока? Нямам право ? Не така с лошо :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Parisatis написа: 07.02.2021, 18:03:15 Надявам се въпроса е под формата на майтап и се гъбаркаш с мен. DPF е опция (не съм сигурен до коя година), зависи за коя страна се произвежда автомобила. После ЕУ страните в западна Европа наложиха задължително монтиране на DPF или спиране от движение. Голяма част от О2 са с допълнително монтиран DPF.
Къде майтап, къде наистина ми е интересно. Търся логика някаква, каква е разликата при 2 идентични коли, една с, а другата без DPF. Така излизат от производствената линия, без намеси и ампутации. Колко различен става автомобила, ако е с фабричната генерация на другия (без филтъра) автомобил, при положение, че двете коли са еднакви.
Налагането на монтиране, задължително, на допълнителен филтър за твърди частици, иначе спиране от движение, за пръв път сега чувам от теб.
И при бензиновите е същото... Еднакви коли, едната с, другата - без GPF. Как вървят без филтри, и колко е незаконно, че чак да те спрат от движение ако не монтираш... Странно някак ми изглежда. Не за друго, ама филтъра като почне регенерация, такива гадости изхвърля, кел файда от събирането им през останалото време. Е, сигурно е сметнато на теория да е по-малко мизерията, а вероятно и практиката го потвърждава, но... Абе логически не ми се връзва просто. Ама мое да не съм достатъчно интелигентен де [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Parisatis написа: 07.02.2021, 18:03:15 да разбирам, че не мога да си паркирам пред блока? Нямам право ? Не така с лошо
Не, бе, ти можеш. Докато спре да можеш [smilie=sarcastic.gif]
Общината решава до кога и как ще се пракира безплатно/платено и т.н. Все пак, ние сме наематели на тези терени [smilie=pardon.gif]
А изброените от теб данъци и такси нямат нищо общо с паркирането.
Parisatis

Škoda Фен

Мнение от Parisatis »

zloQQ написа: 07.02.2021, 18:53:23 Къде майтап, къде наистина ми е интересно. Търся логика някаква, каква е разликата при 2 идентични коли, една с, а другата без DPF. Така излизат от производствената линия, без намеси и ампутации. Колко различен става автомобила, ако е с фабричната генерация на другия (без филтъра) автомобил, при положение, че двете коли са еднакви.
Е как така еднакви, нали еко стандарта се определя от това. Фандъчка защо слага по комините в София филтри, фабриките защо ги ръчкат за филтри... явно рабоят. Вършат някаква работа.
Примерно колата ти е Евро 3, слагаш катализатор и става Евро 4. За това иде реч. ... оставям ти малко време да го асимилираш ;)
Taratajki написа: 07.02.2021, 19:01:38 Не, бе, ти можеш. Докато спре да можеш [smilie=sarcastic.gif]
Общината решава до кога и как ще се пракира безплатно/платено и т.н. Все пак, ние сме наематели на тези терени [smilie=pardon.gif]
А изброените от теб данъци и такси нямат нищо общо с паркирането.
София става все по-неприятен град за живеене. Много млади, образовани семейства се насочват към селата. Доста познати го правят.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Parisatis написа: 07.02.2021, 19:43:35 Примерно колата ти е Евро 3, слагаш катализатор и става Евро 4
Слагаш после 2 последователни и става евро 5 нали? То ако беше толкова просто..
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Parisatis

Škoda Фен

Мнение от Parisatis »

Да в по-новите коли май е често срещано да са с два катализатора.
В интерес на истината предишната ми кола дойде евро 4, бензин с катализатор. Като я регистрирах ми казаха, че мога да я мина на преглед в оторизиран сервиз и да стане евро 5. Просто покриваше по-висок стандарт. Мой познат с идентична кола го направи, но на мен не ми се занимаваше. Зависи и какъв клас филтър се ползва. Колеги вие книжки от кога имате та задавате подобни въпроси? Не се обиждайте, но ... през няколко авто форума минах последните 22-23 години не е било нужно да обяснявам такива неща. Айде лека и НАЗДРАВЕ !
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

zloQQ написа: 07.02.2021, 18:53:23 Търся логика някаква,
А защо трябва да се търси логика?!? Не може ли просто да следваш common sens-а? (не го превеждам на български, защото не съм сигурен кой е точния превод...ако изобщо има такъв в нашия ретро език)
Колата е фабрично с ДПФ - караш я с такъв. Като свърши живота му, се сменя с нов, а не ходиш при бай ..й да ти го реже и да лъже ЕКУто, че го има...
Като ти свърши торбата на прахосмукачката нова ли си купуваш или лъжеш прахосмукачката, че има такава и си перкаш докато си хвърляш прахоляка из вас на воля???
Да, ДПФът функционира по друг начин, ама поне няма да си хвърляш лайната насред милионен град.

При все, че ние сме народът, който краде чистачки и антени, а до преди няколко години имаше масови обяви "Лепя накладки", гледам да не се изненадвам от такива теми, ама все не ми се получава...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Изображение
На място облаците бяха по епични,ама късно се светнах да снимам и светнА зелено [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”