Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

JORDITO написа: 4ти км
къде на 4ти километър?
JORDITO написа: а дизела от Констанца
т.е. Ромпетролски или ... ?
JORDITO написа: С шел обикновена нафта върви по-добре, но влиза по-често в регенерация DPF.
по-добре от другите предполагам? Иначе съм гледал качените им лаб. резултати, обикновената има по-малко сяра от Впауъра [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Гледал си. Ама ако не си ги гледал днес - вече не са актуални.

Истината е, че тоя пазар е толкова динамичен, че ден за ден нямаш гаранция, че ще ти сипят същото гориво като вчера. Горива се внасят непрекъснато, наши бъркочи също изобилстват, а кое на къде ще хване е въпрос на няколко стотинки разлика в котировките. Това име, това реноме... отдавна забравени понятия...

Аз поне откак минах на принципа "всички са маскари" и спрях да намирам разлики Важното е бензиностанцията да има чист кенеф, кафе и готини касиерки.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Аз мога да споделя за дизел само. Преди зареждах единствено на Еко, но миналата зима, в студа ако се вярва на колата, при -25, нафтата се предаде. Като се стопли малко (-15) всичко беше ОК. Това упражнение ми се случи два пъти и реших да сменя бензиностанцията за проба. От тогава зареждам основно на Круиз в Орландовци или там както се води и на Ромпетрол като ми попадне пред очите, че около нас няма. Ако се вярва на записките от бележките, които попълвам в carspending.com излиза нещо не толкова логично обаче. На vRS-a успях да врътна ~11.700 км. за 4 месеца, а се оказва, че L&K-то има данни също за последните ~11.400 км. Та мога да сравня директно двете коли и сметката се оказва леко странна...
Среден разход:
Октавия 1 с двигател 1.9TDI 110 кс - 6.90/100 - 11.378 км. 65% градско, зареждана само от Еко и чат-пат Ромпетрол
Октавия 2 с двигател 2.0 CR 170 кс - 6.77/100 - 11.705 км. 50% градско, зареждана само от Круиз и чат-пат Ромпетрол
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

За съжаление всичко в нашата мила родина е ролетка, врътваш и не знаеш какво ще ти се падне [smilie=diablo.gif]
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

[quote="Цецо75"]Гледал си. Ама ако не си ги гледал днес - вече не са актуални.

Истината е, че тоя пазар е толкова динамичен, че ден за ден нямаш гаранция, че ще ти сипят същото гориво като вчера. Горива се внасят непрекъснато, наши бъркочи също изобилстват, а кое на къде ще хване е въпрос на няколко стотинки разлика в котировките. Това име, това реноме... отдавна забравени понятия... [quote="Цецо75"]

В последно време и аз съм на този принцип, особенно когато сме с децата на път. Реално избягвам Лук ойл, щотото ме дразнят :) и на ОМВ обикновенните горива. За сега Ромпетрол ми е фаворит.
За съжаление всичко е променливо, тук във варна на пристанището на ПЧМВ се разтоварват всякакви горива и с вагоните из България, с ниско качество и много съмнителен произход.
Шел си слагат добавките на V горивата на основа която е по БГ стандартите – каквото има. ОМВ зареждат специалните си гориво от Румъния, все пак са собственици на най-голямата рафинерия на Балканите. А Лукойл си правят каквото искат, обикновените им горива основно са внос директно от Русия.
Високият клас горива, дори и дизелите, трябва да са с бистър цвят, никакви кафяви оттенъци или озвятяване. С добавки може да вдигнеш цетановото число и октана, но кофти основата винаги ще пречи. Това важи и при маслата.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

nzlatev написа:
Шел си слагат добавките на V горивата на основа която е по БГ стандартите – каквото има.
При това положение имали смисъл да се зарежда 100-цата им?
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

В София гледам да зареждам само на един единствен Шел, от който си зареждам близо вече 7-8 години. Първо, защото не е имало никога издънка на мой автомобил, както с бензина, така и с дизела. Второ, защото ми е на 2 мин от нас [smilie=pardon.gif]

И да съм съвсем точен, говоря за 1ва колонка на Шел-а в близост до "Кенара" (Банишора) ;) Последно ги проверих дали ме лъжат [smilie=pleasantry.gif] с количеството точно на 31.12. Казах на момчето сипвай, докато спре сам пищова. Предварително бях изчислил спрямо показанията на борд компютъра + бензиномера колко литра, ако всичко е точно би трябвало да ми сипят (38л). Ами точно толкова показа и колонката +- 100мл, което за мен е ОК като отклонение на цял резервоар.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

Защо на капачките на колите октана го приравняват на RON-a?
Фабията
Изображение
Супърба
Изображение
Според капачката на Супърба, трябва да се кара с 98 октанов, но ако няма може да се кара с 95, но не е препоръчително, правилно ли разсъждавам?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

odo написа: правилно ли разсъждавам?
ok
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

В общи линии каталожните данни на този двигател са постигнати с горивото което препоръчват. Не че не можа да се кара с друго в допустими граници.... Дизелов двигател на отработено кухненско олио ... може но на каква цена за двигателя?!
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

Понеже темата ми стана интересна реших да се образовам на тема бензини. Докато търсех за качеството на горивата се натъкнах на тестове на SGS правени на бензиностанции Шел.
Ако на някой му е интерсно https://www.shell.bg/motorists/fuels/qu ... shell.html
Мен лично много ме озадачи, че в част от протоколите обикновеният им 95 има по-високо октаново число от 95 V-power https://www.shell.bg/motorists/fuels/qu ... l-3018.pdf
Аватар
pigoff

Škoda Photo

Гараж: Tesla Model 3 LR RWD 2025
Skoda Citigo e IV 2020
Обратна връзка:

Мнение от pigoff »

Като знам как преди всяка една проверка собствениците се информират предварително ми е съвсем ясно какво се случва през останалото време... Всички са в кюпа! Без изключение. Иначе с бизнеса им е свършено. Достойнство липсва, достойнство. Безгръбначни печалбари.
А благодарение на тази система, която не се прилага постоянно разбира се, страда цял един народ. [smilie=diablo.gif]
kkolev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 3 FL 2.0 TDI

Мнение от kkolev »

От вземането на автомобила, преди два месеца, досега съм зареждал на "Лукойл" , "Петрол" ( от скъпата нафта) и от "Ромпетрол". Честно казано направи ми впечатление че от дизела на "Ромпетрол" двигателя работи най-тихо. Във вървенето не усещам разлика. Не усетих разлика със скъпата нафта на "Петрол". Добавки до сега не съм слагал. На предишният автомобил слагах единствено "Бардал БДЦ" и бях доволен. На този не знам да му слагам ли? А и с тази клапа, която се отваря само с пистолет на колонка , да не да сипя добавката на земята.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

kkolev, не се занимавай с добавки или чети сериозно преди да решиш.

За Ромпетрола е така - споделял съм многократно.

За вървене - сложи си един резервоар Shell VPower и напиши дали виждаш ;)

Въпреки това предпочитам Ромпетрол за всекидневна употреба...
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

На добавките гърлата са разчетени за тази клапа. Що бе Тошко, аз на 5000 км ръгам по една за DPF CLEANER.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”