[quote="Цецо75"]Гледал си. Ама ако не си ги гледал днес - вече не са актуални.
Истината е, че тоя пазар е толкова динамичен, че ден за ден нямаш гаранция, че ще ти сипят същото гориво като вчера. Горива се внасят непрекъснато, наши бъркочи също изобилстват, а кое на къде ще хване е въпрос на няколко стотинки разлика в котировките. Това име, това реноме... отдавна забравени понятия... [quote="Цецо75"]
В последно време и аз съм на този принцип, особенно когато сме с децата на път. Реално избягвам Лук ойл, щотото ме дразнят

и на ОМВ обикновенните горива. За сега Ромпетрол ми е фаворит.
За съжаление всичко е променливо, тук във варна на пристанището на ПЧМВ се разтоварват всякакви горива и с вагоните из България, с ниско качество и много съмнителен произход.
Шел си слагат добавките на V горивата на основа която е по БГ стандартите – каквото има. ОМВ зареждат специалните си гориво от Румъния, все пак са собственици на най-голямата рафинерия на Балканите. А Лукойл си правят каквото искат, обикновените им горива основно са внос директно от Русия.
Високият клас горива, дори и дизелите, трябва да са с бистър цвят, никакви кафяви оттенъци или озвятяване. С добавки може да вдигнеш цетановото число и октана, но кофти основата винаги ще пречи. Това важи и при маслата.