Octavia 2 RS CR-170 FL - zloqq

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

uboy написа:А от радарчето доволен ли си?
Доволен съм, да. Свирка си като пич. Доста коректно се държи в града като е в "city mode" - игнорира фотоклетките от почти всички врати на сгради и бензиностанции. В "highway mode" свирука и предупреждава от далеч да си имам едно на ум. Може да се затъмнява дисплея нощно време, което ми харесва, защото мразя нещо да ми "вади очите", когато е тъмно. Също го играе и волт-метър ако не мрънка за опастности от мицифайки. Разни програмирания има също, но не съм задълбавал много в тая посока.
За съжаление, наистина трябва да се махат от джама джаджите, щото дебилите не спят
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Пускам едно клипче, без да съм си играл с настройките (а има мисля, какво да се пипне тук-там). Пуснах го да пише в 1280:720р Сигурно ако си бях поизмил джама и ако бях видял, че има лепенка на обектива, можеше да е по-добре, но и така, нощното снимане според мен е ОК. Не съм пробвал на по-висока резолюция, но като имам време - ще бъзикам повече. Машинката прави клипове по 1, 3, 5 минути. Идеята е да не е голям файла ако (когато) се наложи да се търси нещо и да се изрязва/обработва. Аз съм пуснал 5 минутни клипове да записва. На 1280:720р ги прави по 300-330МВ.
Ето и клипчето, за да се добие представа. Ако някой има нужда от повечко инфо - да драска! Ще помагам с каквото мога :)
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Екстра си снима според мен. Само да те питам в какъв формат прави клиповете mp4 или avi? И прави ли ти srt или log файл с данни за дата,скорост и час или ги вкарва директно във видеото?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

много добър нощен режим ! супер е!
Аватар
micyri

Škoda Фен²

Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS
Обратна връзка:

Мнение от micyri »

Велко,толкова много нарушения за 5 мин. не съм очаквал от тебе! [smilie=punish.gif]
Иначе хубави нощни клипчета са станали.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Да това е хубава джаджа.Наскоро тествах един такъв на мой приятел и си работи добре.Взех го за друг човек,който искаше да си купува,но на него не му хареса,защото оставал отпечатъци от лепки по прозореца и имал кабел.Излишни претенции ,ама всеки си знае [smilie=sarcastic.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Снима доста по добре от моя блаупункт. А че е полезна..да..дори задължителна. Аз в четвъртък забравих видеорегистратора в раницата...точно тогава пък един шофьор идиот на "експреса" Биомет Варна София тръгна да изпреварва 4 камиона един след друг на правата след Балван...насреща ми. Виждаше ме че идвам поне от 1 км/ карах около 100 110 точно тогава/ а тоя не се прибра .. като ме наближи нямаше накъде да мърда и само газззз.аз в банкета, после на тревата..камионите и те мръднаха че мина червения експрес посредата. Всичко се размина без щети ,добре че е широко там а този имаше късмет защото го бях пуснал директно на новините за реклама на Биомет как се возят пътници [smilie=diablo.gif]
Аватар
micyri

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от micyri »

Svetilio написа:Снима доста по добре от моя блаупункт. А че е полезна..да..дори задължителна. Аз в четвъртък забравих видеорегистратора в раницата...точно тогава пък един шофьор идиот на "експреса" Биомет Варна София тръгна да изпреварва 4 камиона един след друг на правата след Балван...насреща ми. Виждаше ме че идвам поне от 1 км/ карах около 100 110 точно тогава/ а тоя не се прибра .. като ме наближи нямаше накъде да мърда и само газззз.аз в банкета, после на тревата..камионите и те мръднаха че мина червения експрес посредата. Всичко се размина без щети ,добре че е широко там а този имаше късмет защото го бях пуснал директно на новините за реклама на Биомет как се возят пътници [smilie=diablo.gif]
Малко спам,ама ми е като профи-изкривяване,та ти какво очакваше от автобуса след като го виждаш ,че изпреварва 4 камиона един след друг? :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Пускам и един клип, да се види как е през деня картината -
YouTube май нещо ги компресира или аз не знам как да ъплоудна. На комп-а е почти "кристал Перник" картината. Ще пусна да записва на максимална разделителна способност тея дни, да видя дали ще има разлика след като кача в нет-а файловете.

@JORDITO - Клипчетата са в mp.4 формат, но не мисля, че имат някакъв лог за скорост. Тя, скоростта, си я изписва на картината. Иначе ги именува с дата и час. Ако се свали ей т'ва >>> http://www.registratorviewer.com/download_en.html - вкарва се файла в него и като се пусне през този "вюър" освен картина, дава и карта на която се вижда как се движиш по маршрута (май е гугъл мапс), показва данни по три оси от G-сензора - ускорение ляво-дясно, напред-назад, нагоре-надолу. Странното е, че не ми показва скоростта на движение, но пък нея я има изобразена при щампата с датата (когато камерата си е намерила GPS-ите).

@micyri - Цецо...много ме кефи как изтегля на трета и четвърта бре! Иначе си пускам мигачите [smilie=pardon.gif]

@zar - факт е, че остават отпечатъци. Обаче, вендузата не я свалям, а си я оставям да си седи. Само камерата махам от нея

@Svetilio - точно ей за такива "професионалисти" съм я взел. Добре, че при теб е минало без щети и недай си Боже - удар! И тоя миндил, вози хора...
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Прав път. Над 2 км. Автобуса излезе да изпреварва.вижда ме ясно на около 1 км пред него и и продължи...Аз карам нормално..не реисърски.той надолу с около 110 . Намалих с идеята че е преценил правилно. Влязох в банкета.. после и частично на тревата /цялата кола извън пътя/за да няма челен удар.камионите също направиха път. Като се разминавахме едва бе изпреварил първия и стигнал до средата на втория.не знам на колко е ограничителя на скания явно му трябваха още поне 300 м за другите 2 камиона
Ти ми кажи кой е виновен? Ако бях новак шофьор и се бях панирал да гледам тоя насреща как идва?да се метна в някое дере да мине? Ако тия 40 тони камиони кривнат повече ,банкета поддаде от теглото и се метнат заради него в канавката? Точно защото знам за какво иде реч в този занаят /магнити,копчета.липса на свестни шофьори/ имам една на ум винаги.
А твоя въпрос само потвърждава нуждата от видео... всеки може да направи грешна преценка...но като караш ковчег с 50 пътника е недопустимо...да не говорим за останалите участници в движението.
Яд ме е че го нямамвидеото..добре че децата спяхя и нищо не разбраха.
Аватар
micyri

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от micyri »

Svetilio написа:Прав път. Над 2 км. Автобуса излезе да изпреварва.вижда ме ясно на около 1 км пред него и и продължи...Аз карам нормално..не реисърски.той надолу с около 110 . Намалих с идеята че е преценил правилно. Влязох в банкета.. после и частично на тревата /цялата кола извън пътя/за да няма челен удар.камионите също направиха път. Като се разминавахме едва бе изпреварил първия и стигнал до средата на втория.не знам на колко е ограничителя на скания явно му трябваха още поне 300 м за другите 2 камиона
Ти ми кажи кой е виновен? Ако бях новак шофьор и се бях панирал да гледам тоя насреща как идва?да се метна в някое дере да мине? Ако тия 40 тони камиони кривнат повече ,банкета поддаде от теглото и се метнат заради него в канавката? Точно защото знам за какво иде реч в този занаят /магнити,копчета.липса на свестни шофьори/ имам една на ум винаги.
А твоя въпрос само потвърждава нуждата от видео... всеки може да направи грешна преценка...но като караш ковчег с 50 пътника е недопустимо...да не говорим за останалите участници в движението.
Яд ме е че го нямамвидеото..добре че децата спяхя и нищо не разбраха.
Пак не си ме разбрал! Аз не те обвинявам,просто мислиш в друга посока.
Къде да отиде автобуса след като има в дясната лента 4 камиона? Да виновен е! Но ти си спасителя :) с твоята маневра.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Ясно ми е...но това не го оправдава а и не всеки иска и по важно може да е в ролята на както го казваш "спасител". Ако бях нацелил някой камък или знак камерата "спасява" мен пред КАТ и застрахователя...едно е каско с регрес по гражданска...друго е само твоя застраховател да плаща....
спама стана много/ sorry/ но нали затова пита Stuci...защо ни е видеорегистратор
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Регистраторът е много полезна джаджа. Даже забелязвам, че някои джигити се успокояват, като видят на колата зад тях камера, че ги снима.
zloqq, питах за лог файла, защото при мен прави mp4 и srt файл в който са всички данни(вкл.имената на улиците или пътя по който се движиш) и се чудя с каква програма да ги вкарам във видеото. Ако ги качвам в тубата, стават видео със субтитри на черен фон.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
FONBOX

Шкода Новак

Гараж: Octavia II Combi vRS 2.0 TSI

Мнение от FONBOX »

Буря баце! [smilie=yahoo.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Той шофера на автобуса, че е виновен е ясно.

Ама дваж по виновни са тия с камионите. Супер шибан навик им е да се лепят в колона! То за кола е зор да задмине безопасно 4 броя, какво остава за рейса.... Сигурно се е влачил зад тях в продължение на километри и сигурно е щял да се влачи още кой знае колко, ако не наруши някъде правилника. И после като стане белята, тия с камионите ще се изсулят ни лука яли, ни мирисали. А това "спри, пропусни колоната..." е само блед спомен от комунизма.

А в другия форум се разви полемика, че нямало нужда от магистрала София - Варна... видиш ли... трафик нямало. [smilie=fool.gif]
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”