Смяна на масло в ЕТ

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 16.01.2026, 11:12:23 Да, замълчи
Защото така както се изказваш, по добре замълчи, все едно някой ме е хвещал мен в подобни неща
Много на интересни взехте да се правите някои хора.
Аз много обичам да се правя на интересен и да пиша глупости!
Ся, ако започваш да се припознаваш в моите думи си е твой проблем. Аз не говоря за твоята работа, а за това че се превръщаш в говорител на всички сервизи в БГ и ревностно ги браниш.
Знаеш, какво работя. Сигурно съм обиколил не един и два сервиза в БГ и съм чувал и виждал разни неща.

Аз не съм на всяка тема мерудия, като теб и затова ти казвам, че по някога е по-добре да замълчиш!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от krachunov »

bega4kata написа: 15.01.2026, 20:21:58 Ама ако съм психар
bega4kata написа: 15.01.2026, 20:21:58 Но това може да е заради такива мнителни граждани пуснали слухове и аз почвам да се притеснявам заради тях
Глупости
zloQQ написа: 15.01.2026, 20:32:42 и "лекуването" на светещи лампи по таблото с...лепенки...
На бащата чероки преди години, лампичките по таблото се оказа че магистралите към тях за презапоени, така че да светват при контакт и после тишина
bega4kata написа: 16.01.2026, 10:58:34 Такива цигански работи са от преди 15-20г.
ПАК глупости.
pavel31 написа: 16.01.2026, 11:32:43 Сигурно някъде, някога са се случвали такива шашми ама мамка му от толкова мнителност как заспивате + бонус въпрос: ако си мислите, че ви мамят се отива при сервиза (отговорника или там който е чорбаджия) и се говори с него?. По форумите тия теми са малко ... автомобилен фолклор според мен (като при рибарите).
Отново глупости.
И айде за теб ХИПОТЕТИЧНО, за мен реален случай И от шкода миналата седмица. И от тойота преди няколко години.
Какво се случва, няма да разказвам отново за шкода, само при приемчика.
Казвам ТАЯ кола НЯМА, не няма ОТВЪД пределите на възможното е ТАЗИ конкретно кола, да има лед.
отговор: "Господине не знаем къде е карана" Точка.

Малко припомняне за тойота.
Понеже ЗНАМ от кумът ми за тази схема. Хибридите имат едно тъпо филтърче под седалката дето УЖ чистят за 50 левчета.. НО НЕ ГО правят.
Как го разбрах. Понеже СЪН не ме хваща според вас. Сложих хартийка. малко парченце, което ще падне при отваряне на капака.
Взимам колата гледам хартишката там... [smilie=punish.gif]
Връщам се при приемчика киселяк в тойота. И го питам (правя се на две и половина) извинете какво е това хибридно почистване. Взема да ми обяснява, прекъснах го и викам ЗНАМ какво е и как се прави има го в инструкциите и съм си го правил САМ. Но вие не сте го правили.
Взе да вдига гири взе ключа с мръсна газ я вкара смъкна капака взе да ми обяснява. Пак му казах къде как какво защо седи и се прави и му казах. Маркирал съм капака бе, не сте го пипали.
От тогава при тия мишкари не съм стъпил, обикалях България да си обслужвам колата.

В шкода, всеки път ми гасят даш камерата. Защо?
The Hooligan написа: 16.01.2026, 11:52:41 а за това че се превръщаш в говорител на всички сервизи в БГ и ревностно ги браниш.
И аз това се чудя, какво скачаш на къс пас да защитаваш всичкото сервиз.
Никой не е казал че всички са така. Нито че всеки път е.
Но го има.
И ако вие не може да спите, ако си проверите щеката и филтъра, вероятно има други проблеми а не мнителността към служител в голям сервиз, който както казах няма конкуренция
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

krachunov написа: 16.01.2026, 12:26:59 И от шкода миналата седмица.
И какво са те излъгали хората. Вие сте бая жалки честно. Незнание и неточна диагноза не го приравнявайте към лъжа.
Че има палачори има. Никой не защитавам.
Само ви казвам че аз такива колеги не познавам.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
TgMiT

Шкода Новак

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от TgMiT »

Лелееее
Темата започна от разликата на кривата щека за ниво и проблемния софт на датчик за ... забравих вече ...МАСЛО...
И се стигна до сервизно обслужване от сорта ..кой е по по най..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 16.01.2026, 12:36:15 Вие сте бая жалки честно
А ти до кога, ще продължаваш да обиждаш потребителите във форума, като изпозваш всякакви епитети?
Ти ли си най-умният? Най-знаещият?
Ти знеш, какво се прави в сервизите на Пежо, на Форд, на Опел, Тойота и т.н., че да обиждаш пишештите, какви са прости да се съмняват? В качеството на какъв правиш заключекия и се правиш на крайна инстанция?

Искаш ли да ти дам още едно инфо от скоро.
В сервиз на Порше, ама не дилъра на VW, а автомобилите Porsche
Сменя се предно стъкло и по изискване се прави калибровка на предната камера по АДАС
Познай дали се прави и дали клиена я плаща?
Изкарват колата, тестват и я издават! Всичко работи.

И понеже често обясняваш, как ни гони параноята, ще ти припомня как ти лично си проверяваш колите след като са били в някакъв сервиз. Дали реално е направено това и дали нещо не са осрали? Да нямаш амнезия или щото вече караш бюдженият сегмент на премиума и ни гледаш отгоре?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от krachunov »

bega4kata написа: 16.01.2026, 12:36:15 И какво са те излъгали хората. Вие сте бая жалки честно. Незнание и неточна диагноза не го приравнявайте към лъжа.
Не ги пишеш тези неща сериозно нали? [smilie=fool.gif]
Нямам проблем, че нещо се е объркало. Само който не работи, той не греши. Даже и тия 50 лева ми е през *****, нали ще ми ги върнат че хептем няма какво.
НЕТОЧНА диагноза... [smilie=pleasantry.gif]
Това е толкова чалното да го кажеш по толкова много параграфи, че съм в потресен, задето го пишеш.
1. ако нещо са объркали и са се опитали да го покрият с НЕТОЧНА диагноза, е ок според теб и НЕ Е ЛЪЖА?! [smilie=fool.gif]
2. Ако все пак наистина е имало камъче а не сняг и големи буци лед... пак е ОКЕЙ да го фактурират и напишат. Сериозно ли ги пишеш тея неща?!?!?!?!
Моля те, както колегта горе написа. Понякога човек е добре да спре да говори(пише), че да не се излага повече.
bega4kata написа: 16.01.2026, 12:36:15 Само ви казвам че аз такива колеги не познавам.
Аз не съм виждал сняг, значи сняг не съществува и всички вие си измисляте. [smilie=pardon.gif]
Не знам жалки ли сме ние, ти ли. То твоето е смешно повече отколкото жалко.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от Манев »

Май е време да се разчисти темата, че все пак заглавието е: Смяна на масло в ЕТ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

The Hooligan написа: 16.01.2026, 13:14:28 ти до кога, ще продължаваш да обиждаш потребителите във форума, като изпозваш всякакви епитети?
жалки не е обида.
Жалки, за съжаление, за жалене. Защото се тормозите с мисли че всеки иска да ви прецака. За мен такива хора са за съжаление [smilie=kiss3.gif]
Айде малко по позитивно.
Крачунов, ти за едно камъче направи мега проблем бре.
И какво стана в крайна сметка с него? Само ли падна?
Или ходи да разглобяват?
И какво са ти виновни хората, зе ти си с джипка и пердашиш през камъните [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от stefan L »

Сори за спама, ама...

"От миналата седмица, отново Порше Запад :ok:

Аудито на бащата на шефа почна да изписва различни грешки всеки ден и всеки ден нещо различно спираше да работи. Накрая спря да работи панела с бутоните за избор на режим, аварийни и подгревите на предно и задно стъкло. Отива човека (възрастен) в Порше Запад, 240лв за диагностика и присъдата е панел за смяна…части и труд 1700лв без ддс :kuku: Приемчика изключително настоятелно му твърди, че трябва спешно да се сменят тия неща и колата не е добре да се кара така. Специално щях да го поръча с експресна доставка панела и да дойде след 3 дни и задължително при него да остави колата за смяната :bang:

Звънна ми човека и обясни какво се случва. Бърза проверка в Гугъл показа, че най-вероятно проблема е в акумулатора. Хващам я аз колата, отивам си в доверения ми сервиз, закачаме диагностика да четем…пищи за слаб акумулатор. Вадим товарна вилка: от 760 пусков ток, дава само 90 (волтаж имаше много на закачен акумулатор заради литиево-йонната батерия, на разкачен падна веднага на 11v) :lol: .
Нов акумулатор за 300лв (даже скъпо го взехме предвид, че не ми се занимаваше с чакане и кодиране в моя сервиз), всички грешки изчезнаха и всички панели с бутони работят отново на 100%

Страшни цървули са приемчиците: видят стар човек дето не разбира от коли и дай да му отрежа главата :banghead: :bang:"
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от ЦецоNOL »

zloQQ написа: 15.01.2026, 20:32:42 Що да не съм мнителен, след като снимката по-горе показва горивен филтър на скромните 250К километра?
Няма как да знаеш Велко.
До края на миналата година 2025 имаше партиди оригинални горивни филтри 2009г или казано отлежавал 16г по складовете.
Дойде си в старата визия кафява опаковка , производство Германия.
Новите са Тунис [smilie=hunter.gif]
За едно по-старо БМВ получих въздушен филтър 2003г чисто нов.
Та……
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от ЦецоNOL »

pavel31 написа: 16.01.2026, 11:32:43 Аз съм чувал лично тия легенди, че в еди кой си сервиз не сменяли маслото и ако трябва съвесем да съм честен: не вярвам.
Пич
Звънят ми от официални представителства да си пласират 2х208л оригинално масло, което не са сменяли или са наливали по-малко и нещо закъсаха - не могат да го продадат.
Купувал съм от представителства масла за
Халдекс
Кутия
Диференциали
На тройно по-ниски цени
И то скъпи брандове - по книга 7л, изписват 7, сменят 5.
Три смени и получаваш кашон за смяна на DQ250.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от pavel31 »

ЦецоNOL написа: 16.01.2026, 14:36:00Пич
, да ме беше дочел поне:
Сигурно някъде, някога са се случвали такива шашми ама мамка му от толкова мнителност как заспивате + бонус въпрос: ако си мислите, че ви мамят се отива при сервиза (отговорника или там който е чорбаджия) и се говори с него?
Но ми възниква един въпрос: какво направи след като ти се обадиха ? Подаде ли сигнал някъде ? :)
ЦецоNOL написа: 16.01.2026, 14:36:00 Звънят ми от официални представителства да си пласират 2х208л оригинално масло, което не са сменяли или са наливали по-малко и нещо закъсаха - не могат да го продадат.
Послепис: Мисълта ми в горния пост е много семпла и надявам се ясна: Не може просто така без да доказателства да се казва: не са ми сменили маслото и като те питат защо така мислиш: Ами защото така се говори ... Мисля, че тая тема се разви така точно от подобен пост на 10та страница.
Последно промяна от pavel31 на 16.01.2026, 14:56:24, променено общо 1 път.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

Има некоректни, така е. Но българина най му е кеф, като някой майстор се издъни и го хванат и аййййдеее публично всички да го насерем. Знаем, незнаем серем.
И голям кеф ни е. За това се дразня аз.
Понеже за филтри все става въпрос, Цецо ви обясни.
И аз да дам пример, преди време пак тук във форума, един беше ме обвинил че съм го излъгал, че съм мошенник, сложил съм му бил друг филтър и той като отишъл на друг сервиз да му го сменят се оказало, че аз даже съм бил разменил някакви капачки.....не помня вече какви тъпотии бяха. И повечето тук пишещите започнаха да ме нареждат, барабар с тези които съм смятал за приятели. (Мадже и ти си в това число). Айде други няма да споменавам. Започнаха да злобеят, да се подиграват с мен, абеее, голям кеф им беше на душата.
После след мои обяснения, за които изобщо не бях длъжен, оня се извини. И знаете ли какво стана?
Пак го изкарахте ГОЛЯМ ПИЧ, щото си бил признал грешката.
Ами не, ПУТКА Е, защото можеше да ми се обади на мен, да се разясним, а не да БЪРЗА да ме нарежда публично .
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от TSI-LK »

Сами, ти все едно не знаеш поговорката: направи добро - изяж лайно?!?

Аз ако не съм до колата, не давам да ми я пипат.
Масло си сменям аз.
Служебни коли съм давал във ФВ и после панаири, панаири точно за несменени консумативи.
Докато имах Шкоди, пак беше така - вися в сервиза за онея смешни 30к км дето уж са по книжка, след няма и 500 км си сменям маслото и филтрите с мои си и ми е все тая, просто го приемам за промивка.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 16.01.2026, 14:46:44 И повечето тук пишещите започнаха да ме нареждат, барабар с тези които съм смятал за приятели. (Мадже и ти си в това число).
Ти за пореден път искаш да се изкараш за някаква жертва тук. Вадиш някаква история дето никой не може да си спомни и преразкаже с точност и сега, какво искаш?
За себе си мога да кажа, че когато взимам страна за нещо е било на база някакви факти, а не измислици. Общи приказки не приказвам.
Ето по-горе няколко колеги споменават са случки с несменени консумативи и части. Или измислени повреди с цел финансова облага. Дали и това е параноя или true story?
Когато има факти, другото са алабализми, както е модерно да се казва.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”