Смяна на масло в ЕТ

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mazut

Škoda Фен

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от mazut »

bega4kata написа: 14.01.2026, 20:17:56 Няма майстор, дето да не ви смени маслото или т.н. Това си е призвание, чувство на грижа и както искате го наречете. Тоз човек си е избрал точно това да работи. Значи му доставя някакво удоволствие вътрешно. Не майсторите тука дето сте, не може да ме разберете. Това е същото като доктор, да не ви излекува. Това е призвание и удоволствие.
За да ме разберете е подобно чувство, като искаш да зарадваш с нещо някой човек.
Аз искам колите които ремонтирам да са здрави, хората да ги купуват и подържат и да са горди с тях, че са надеждни.
Няма механик дето да го кефи да се изсере върху двигател. Особено пък на нов такъв. Каквито са вашите.
Това му е работата на човека. Защо да го прави да не ви смени нещо. Много сте зле тези дето сте такива мнителни.
Веднъж ще го хванат, лесно е и какво.....ще се почувства ли добре? Не. Край, точка
Ще добавя и че най-омразното нещо за един механик е да прави ремонт на ремонта. Да не говорим че все още за много хора освен парите които ще дадете остава и удовлетворението от добре свършена работа, а за адреналина от решаване за засукан казус да не отварям дума вероятно повечето няма и да ме разберат.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

Така е. Изпитваш удовлетворение когато се справиш с проблем, труден ремонт и т.н. Става ти хубаво вътрешно :) И човека като ти се обади и каже супер е, няма какво повече да ми зарадва егото :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от xektop »

bega4kata написа: 15.01.2026, 18:19:05 Не ми се обяснява повече.
Бъдете си мнителни и не спете спокойно. Всеки има право да си живее с мисълта че всеки иска да го прецака и излъже [smilie=pardon.gif]
За съжаление сте.
Да, точно за това ти ще отидеш да си обслужиш колата при точно определен човек, в друг град.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

Аз съм много доволен от сервиза във Варна.
Оставих си колата без никакви притеснения.
Сменяха ми usb порт, който аз повредих по принцип.
Помолих ги, като разглобяват, да ми сменят декорацията на цялата централна конзола!
Не ми взеха пари, справили са се без забележки.
Аз след няколко месеца, разглобявах всичко това след тях и не съм открил нещо да не е наред.
Всяка щипка здрава, всяко позициониране на кабел си беше на мястото... Нямам притеснения и там да отида, но да прав си и аз поради подобни простотии в главата ми, отивам при Тошето. Ама ако съм психар, може да си помисля, че и той може да не ми смени нещо, щото съм го обидил по някакъв начин в годините. То като ще се впсихясваш, ще се [smilie=sarcastic.gif] .
Но това може да е заради такива мнителни граждани пуснали слухове и аз почвам да се притеснявам заради тях. Така че мисля че няма драма. Драмите сами си ги правим.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от zloQQ »

bega4kata написа: 15.01.2026, 18:19:05 Не ми се обяснява повече.
Бъдете си мнителни и не спете спокойно. Всеки има право да си живее с мисълта че всеки иска да го прецака и излъже
За съжаление сте.
Що да не съм мнителен, след като снимката по-горе показва горивен филтър на скромните 250К километра? Историята, тук някъде мисля помни и "лекуването" на светещи лампи по таблото с...лепенки...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от igeorgiev82 »

zloQQ написа: 15.01.2026, 20:32:42 Историята, тук някъде мисля помни и "лекуването" на светещи лампи по таблото с...лепенки...
Ееееееееее,ти колко си долеееен [smilie=kiss3.gif] [smilie=sarcastic.gif]
mazut

Škoda Фен

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от mazut »

Колкото по-малко знае човек толкова по-спокойно живее. Който търси призраци лесно си ги намира,ма пък щом го кефи що не. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от FaKeR »

Бяха ми подарили едно пунто 2000-та година и докато го реставрирах установих, че лампата на еърбега гасне с помощта на платка, която стои на гърба на таблото и е с реле за време. И гаснеше абсолютно идентично с лампа в изправен автомобил… Това със слагането на лепенка е лаишка история [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

О, да. Това с лепенките беше култово.
Изолирдбанд беше, не лепенки.
Ама такъв тип параноик като теб, може и да е повярвал.
Този филтър е от комънрейл с напречен двигател. Ако е Ауди е А 3. Май Ауди беше споменал че е колата?
На помпа дюза от не първите също е такъв. Няма значение, най вероятно е описано че не е сменян! Тоест не е записано че е. Ако гледаш датата, това нищо не означава. Може да е складова стара наличност. Не знаеш какво количество е поръчано и кога и от къде!
Ако е от помпа дюза, те поради попадането на масло в горивото, поради конструктивни причини на двигателя, след 100к км пробег, си ги цапат/чернят така за 10к км.
Това е много тъпо да го правят, не мислиш ли?
Толкова лесно може да се провери, че просто трябва много да си тъп да го направиш и също така да си мислиш, че някой ще го направи. Ще го отбележи че е сменен, а да не го! [smilie=fool.gif]
За последно казвам. Това е нещо което се вижда. Безумно е да се прави!
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от zloQQ »

Филтъра е от CR двигател в Октавия като моята. Нито съм търсил под воля теле, нито съм параноик точно аз. Общо взето ми е през хОя, защото ползвам места ще, където нямам абсолютно никакво съмнение е хората (специално за колата ми). Просто го видях при смяната. На няколко пъти е отбелязван в книжката, че е сменян. Ако ти вярваш, че през 2020 имат наличности от датата на производство на самия автомобил преди 10 години - ОК. И определено е тъпо да се случва (съгласен съм с теб), но пък е абсолютен ФАКТ, че го правят! Сменял съм си моят и изглежда мноооого по-различно. Просто споделям, че е пълно с тарикатчета на дребно на всякъде из Бг. Живеем в страната на ментетата просто [smilie=sarcastic.gif]
igeorgiev82 написа: 15.01.2026, 20:47:57
zloQQ написа: 15.01.2026, 20:32:42 Историята, тук някъде мисля помни и "лекуването" на светещи лампи по таблото с...лепенки...
Ееееееееее,ти колко си долеееен [smilie=kiss3.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Не съм долен аз, параноик съм [smilie=kiss3.gif]
Последно промяна от zloQQ на 16.01.2026, 08:24:03, променено общо 2 пъти.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 15.01.2026, 22:08:55 Ще го отбележи че е сменен, а да не го!
Аз пък се учудвам, как ТИ не си чувал за подобни случаи и сега се опиваш да изпереш имиджа на бг "майстора"
Работиш с толкова много сервизи и дилъри на части и имаш обратна връзка, а сега си в недоумение, как може хората да се съмняват?!?!?
Сигурно не си виждал обяви тук и там от разни хора да продават оригинално ОЕМ масло в оригинални туби с бандерола на половин цена. От къде са ги взели според теб?
Според теб, защо масово хората тъсят майстори за всякакви дейности, които да им свършат работа без да ги лъжат?
Разбери, че хората не са станали мнителни от самосебеси, а защото често се опитват да ги клатят навсякъде!
Не казвам, че това е масова практика, но мърша има навсякъде.
bega4kata написа: 15.01.2026, 22:08:55 За последно казвам. Това е нещо което се вижда. Безумно е да се прави!
Знаеш ли, кое също се вижда?
Клиента да е платил пре скъпо, а майстора да му е сложил най-долнопробните филтри и масла. Щото нали трябва да се печели от всичко на макс! Ама ТИ сигурно и за такива неща не знаеш.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

The Hooligan, Маджо, нещата се променят. Такива цигански работи са от преди 15-20г. В момента не зная някой от моите познати в бранша да прави подобни неща. Яко параноя те гони.
Като сложиш филтър Фиам, няма как да вземеш пари за ман. Това е същото като да не го смениш. ЕЛЕМЕНТАРНО се проверява и те хващат и си насран. Какви глупости пишете не мога да проумея.
Ако пък примерно сложа някой евтин боклук маслен филтър и клапана не държи добре и сутрин мотора изтраква за момент, нали човека ще дойде недоволен и ще попита защо така.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 16.01.2026, 10:58:34 Яко параноя те гони.
Мда.. [smilie=sarcastic.gif]
bega4kata написа: 16.01.2026, 10:58:34 Какви глупости пишете не мога да проумея.
Има моменти в които е по-добре да помълчиш.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от bega4kata »

Да, замълчи :)
Защото така както се изказваш, по добре замълчи, все едно някой ме е хвещал мен в подобни неща [smilie=punish.gif]
Много на интересни взехте да се правите някои хора.
Дано не си имал това в предвид. Ако е така се извинявам.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Смяна на масло в ЕТ

Мнение от pavel31 »

Аз съм чувал лично тия легенди, че в еди кой си сервиз не сменяли маслото и ако трябва съвесем да съм честен: не вярвам. Те по сервизите умират за тази (както те самите казват) НАЙ-СЛАДКА работа. Масово искат само да сменят маслото и филтрите и да не се занимават с по-сериозни проблеми. Обаче, лично съм си патил от малоумните ремонтни процедури на даден официален сервиз (не е Шкода/Еуратек): еди коя си част не се сменя защото го няма в дебелите книги или сменят водна помпа и не сменят еди кой ремък защото и той така ... (Сами, знаеш за кой случай пиша). За да се докаже, че не са сменяли маслото трябва да пратиш маслото на лаборатория. Сигурно някъде, някога са се случвали такива шашми ама мамка му от толкова мнителност как заспивате + бонус въпрос: ако си мислите, че ви мамят се отива при сервиза (отговорника или там който е чорбаджия) и се говори с него?. По форумите тия теми са малко ... автомобилен фолклор според мен (като при рибарите).
Послепис: Винаги има лесно - сменяте сервиза ако не вярвате.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”