Афтърмаркет аксесоари

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от PPG »

Ето едни ветробрани, аз много им се кефя от 2010 г. съм им фен. Нямам търпение да ги покажа, но са кофти снимките, че сега ги сложих в гаража, събота по добри.
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от димон »

Те, че кефят така е, сподели относно шума, чуват ли се ? Ако свалиш леко стъклото по - слабо ли шуми в сравнение с преди ?
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от donci »

димон написа: 19.12.2025, 19:23:33 Ако свалиш леко стъклото по - слабо ли шуми в сравнение с преди ?
Потвърждавам, по-слаб е шумът. С ветробрани съм, и на предишните коли винаги съм слагал.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от bega4kata »

Това че шума е по малко на отворени е ок. Но при затворени е по- шумно. Повреждаш си и уплътненията на всичко отгоре [smilie=pardon.gif]
Ама щом ви кефят....
То и прозорците в началото, докато не се деформират уплътненията не се затварят. Активира се защитата.

Ей айя да ви обясни, не аз.
При затворени прозорци обаче ефектът е различен и зависи от типа ветробрани:
In-channel моделите (които се поставят в канала на прозореца, в уплътнението) често увеличават шума от вятъра. Те леко "сплескват" или разширяват уплътнението, което пречи на стъклото да уплътни перфектно. Това може да създаде малки процепи или турбуленция около ръба, където започва пластмасата на ветробрана, и да доведе до повече свирене или шум на високи скорости. Много потребители (в форуми като PistonHeads, Reddit, Hyundai и VW) се оплакват точно от това и дори ги махат заради увеличения шум.
Tape-on моделите (които се лепят отвън на рамката, без да влизат в канала) обикновено не влияят негативно върху уплътнението и шума при затворени прозорци – те дори могат леко да подобрят аеродинамиката и да намалят шума в някои случаи (според ревюта и производители като WeatherTech или HAIBAK).

Тоест не са за Тебе Димо.
После ще ти шуми на затворени и ще се побъркаш.
Ако не ги махнеш веднага, може безвъзвратно да си компроментираш уплътненията и пак и без ветробраните ще продължи да ти шуми.
И какво те кефят? Ретро стоят. Като на жигулите едно време.... [smilie=search.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Mirko

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 2006
Обратна връзка:

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от Mirko »

Пробвах с ветробрани единствената разлика е че вятъра ми шумеше повече 😁 не пуша в колата и не карам с отворени прозорци,та отидоха в кофата
PPG

Škoda Фен

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от PPG »

димон написа: 19.12.2025, 19:23:33 Те, че кефят така е, сподели относно шума, чуват ли се ? Ако свалиш леко стъклото по - слабо ли шуми в сравнение с преди ?
Днес ще я пробвам и ще споделя. Относно уплътненията, Октавията ми е на 15г., нямам проблеми с уплътненията и незатваряне на прозорци. Тази марка ветробрани се слага без метални държачи в процепа на стъклото.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от Audirulzz »

Тая цигания,никога не съм я разбирал.
Нито за кво служи… нито кво толко ви кефи,та преди да сте изгорили един резервоар нафта/бензин на нова кола да търчите да ги слагате
PPG

Škoda Фен

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от PPG »

Тая цигания,никога не съм я разбирал.
Нито за кво служи… нито кво толко ви кефи,та преди да сте изгорили един резервоар нафта/бензин на нова кола да търчите да ги слагате

Като вали дъжд и сняг не ми вали в купето и най вече по копчалъците. Бих се въздържал от определения, като цигания! Много неща не харесвам и са далеч по фрапиращи за мен, но не ги определям като цегания, а вие си ги кичите по колите.
На мен ми вършат работа, не съм ги сложил за красота, бонус е, че ми и харесват.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от donci »

На мен ми харесват как стоят, не мисля, че е цигания. [smilie=music.gif]
Ето примерче:

Изображение

Изображение

Моите на Октавията са на HEKO. Въпрос на виждане е всичко.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от smoke »

PPG написа: 20.12.2025, 10:03:18 Като вали дъжд и сняг не ми вали в купето и най вече по копчалъците. Бих се въздържал от определения, като цигания! Много неща не харесвам и са далеч по фрапиращи за мен, но не ги определям като цегания, а вие си ги кичите по колите.
На мен ми вършат работа, не съм ги сложил за красота,
+1

И аз винаги, когато е възможно, карам на отворен прозорец. Когато завали дъжд, дори и само 2 пръста да е отворен прозорецът, започва да пръска вътре по вратата и копчетата, заедно с прах от въздуха и става една ...
(При сухо време с отворен прозорец се опепелява вътре купето от прекрасния въздух у нас, но това е друга тема).
Ако пък затворя прозореца плътно, спира всякаква циркулация на въздуха и става хем задушно, хем се запотяват стъклата. Друго си е в топло време да става естествена циркукация чрез прозореца. Климатикът не е решение, друго е усещането с него, освен това духа, накъдето и да го насоча.

Затова и аз мисля, че въпросните ветробрани са полезни. Никога обаче не съм слагал поради изброените в предните мнения причини (не заради естетиката). Ако слагам при мен, бих сложил само на предните врати. На задните на мен не ми е нужно, а и ми изглежда грозно на задните.
PPG

Škoda Фен

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от PPG »

димон написа: 19.12.2025, 19:23:33 Те, че кефят така е, сподели относно шума, чуват ли се ? Ако свалиш леко стъклото по - слабо ли шуми в сравнение с преди ?
Покарах я днес, та, на леко отворен прозорец е по тиха с ветробраните. Пробвах я с музика и без, принципно винаги карам на музика, карах я с около 100 км. в час. Сега на затворен прозопец, тук няма да съм много коректен, че не съм се заслушвал как е преди, и се съм на музика. Смятам, че не е драма или фрапантно по шумна, имаше много движение около мен, без музика се чува движението, с не усилена музика, не се чува външния свят.
За мен е ОК.

Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от bega4kata »

PPG написа: 20.12.2025, 10:03:18 Като вали дъжд и сняг не ми вали в купето и най вече по копчалъците.
Не разбирам, защо ТОЧНО като вали дъжд и сняг, трябва да си държиш прозорците отворени [smilie=fool.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от Цецо75 »

Аз пък не разбирам мерака да седиш в аквариум. Винаги когато карам бавно и не съм в лайната (София) си открехвам прозорците за да дишам.

А VAG са колите с едни от най-малоумно проектираните прозорци още от преди 20 години. Но последните поколения са наистина тотална щета в това отношение, незнам защо въобще им слагат възможност да се отварят. Тези коли са непригодни аеродинамично за каране с отворен прозорец.

Ако ветробрана променя поне малко това - бих го сложил веднага, без да ми пука за естетиката. То Кодиака и без това си е грозен... [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от bega4kata »

Нали вентилацията вкарва СЪЩИЯ този въздух в купето, че дори е и филтриран от прах?
Това ви е вреден навик по скоро- да карате ВИНАГИ на леко отворен прозорец. От Москвича и Жигулата [smilie=sarcastic.gif]
И аз ако отворя леко стъклото, увеличавам вентилацията, за да изкарва въздух от там и да не влизат прахоляци. А когато вали ИЗОБЩО пък не ми идва да отварям стъкла [smilie=sarcastic.gif]
И като караш на леко отворен прозорец в дъжда и ако те люсне някой с вода от локвата е много яко.
GUNTER SERVICE
Изображение
PPG

Škoda Фен

Афтърмаркет аксесоари

Мнение от PPG »

bega4kata написа: 20.12.2025, 17:23:48
PPG написа: 20.12.2025, 10:03:18 Като вали дъжд и сняг не ми вали в купето и най вече по копчалъците.
Не разбирам, защо ТОЧНО като вали дъжд и сняг, трябва да си държиш прозорците отворени [smilie=fool.gif]
Понякога чакам с часове в колата, като вали дъжд пролет, лято си отварям джамовете.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”