Що не ги махнеш?
Адаптация на управление на вихрови клапи
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
- taner91xp
- Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP
Искам да е стоково.
Оказва се че масово механиците си мислят че мотори 2.0 TDi се третират по един и същ начин и се постигат резултати но има финни тънкости, някои двигатели и техните ECU-та просто отхвърлят сигналите от афтърмаркет частите не зависимо че са скъпи и качествени. Последният механик сложи известна Марка на афтърмакет частта и наистина вярваше че ще реши проблема като знаеше че има риск да има проблеми. Но минусът е че гаражните механици нямат достъп до ресурсите които имат ЕТ.
За това и нямат достъп до оригинални части.
По светнатите знаят за тия тънкости за това започват с манипулация само на мотора.
Чистят колектора и дроселите и сменят само мотора и пускат адаптация.
Вече ако не минава в ЕТ се разминава само със смяна на мотора.
Оказва се че масово механиците си мислят че мотори 2.0 TDi се третират по един и същ начин и се постигат резултати но има финни тънкости, някои двигатели и техните ECU-та просто отхвърлят сигналите от афтърмаркет частите не зависимо че са скъпи и качествени. Последният механик сложи известна Марка на афтърмакет частта и наистина вярваше че ще реши проблема като знаеше че има риск да има проблеми. Но минусът е че гаражните механици нямат достъп до ресурсите които имат ЕТ.
За това и нямат достъп до оригинални части.
По светнатите знаят за тия тънкости за това започват с манипулация само на мотора.
Чистят колектора и дроселите и сменят само мотора и пускат адаптация.
Вече ако не минава в ЕТ се разминава само със смяна на мотора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- taner91xp
Добре де бях при четири механика, защо те нямат?
Първия щял да ми слага китайски мотор.
Втория ми сложи изцяло всичко афтърмаркет защото неможел да намери оригинални.
Третия щял да сложи само брекет.
Четвъртия пък въобще нищо не знаел за вихровите клапи.
Относително е всички работите по различен начин и не е гаранция че имате достъп до оригинални части за определени редки модели вече на над 15 години.
Не съм сигурен че всички имате достъп или работите с оригинални части.
Не правя реклама на ЕТ но ако ЕТ неможе да достави и инсталира оригинални части кой тогава?
Масовия българин като чуе ЕТ и си мисли че е страшно да се ходи на сервиз там не е така! За по сложни неща най добре там защото ще получиш едно единствено мнение и една единствена интервенция без да си губиш времето и парите като отразяваш 4 различни мнения и накрая нямаш желания успех.
Познавам хора които карат 10 - 15 годишни коли и ходят си спокойно в Мазда, Тойота и Пежо.
Темата е много поучителна от собствените ми грешки. Ако знаех всичко което знам след месеци ровене щях да си спестя всичко това и щях да си карам шкодата с чисто табло без грешки.
Не уронвам авторитета на механиците или нещо но от личния ми опит винаги виждам манталитета в гаражните майстори и механици е че искат афтърмаркет части и евтини части за да не е твърде скъпо за крайния клиент, според мен това често ви играе лоша шега, която при неуспех разликата доплаща клиента.
Първия щял да ми слага китайски мотор.
Втория ми сложи изцяло всичко афтърмаркет защото неможел да намери оригинални.
Третия щял да сложи само брекет.
Четвъртия пък въобще нищо не знаел за вихровите клапи.
Относително е всички работите по различен начин и не е гаранция че имате достъп до оригинални части за определени редки модели вече на над 15 години.
Не съм сигурен че всички имате достъп или работите с оригинални части.
Не правя реклама на ЕТ но ако ЕТ неможе да достави и инсталира оригинални части кой тогава?
Масовия българин като чуе ЕТ и си мисли че е страшно да се ходи на сервиз там не е така! За по сложни неща най добре там защото ще получиш едно единствено мнение и една единствена интервенция без да си губиш времето и парите като отразяваш 4 различни мнения и накрая нямаш желания успех.
Познавам хора които карат 10 - 15 годишни коли и ходят си спокойно в Мазда, Тойота и Пежо.
Темата е много поучителна от собствените ми грешки. Ако знаех всичко което знам след месеци ровене щях да си спестя всичко това и щях да си карам шкодата с чисто табло без грешки.
Не уронвам авторитета на механиците или нещо но от личния ми опит винаги виждам манталитета в гаражните майстори и механици е че искат афтърмаркет части и евтини части за да не е твърде скъпо за крайния клиент, според мен това често ви играе лоша шега, която при неуспех разликата доплаща клиента.
Последно промяна от taner91xp на 09.12.2025, 23:52:44, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Абе човек, до каквито части има достъп ЕТ, има достъп и всеки друг. Ти, аз, майка ти и т.н.
питай чатжипититу ку не вярваш![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
пери да имаш само е нужно
питай чатжипититу ку не вярваш
пери да имаш само е нужно
GUNTER SERVICE

- taner91xp
Питай го ти и ще ти каже че нямат.
Твърденията ми са на база опита ми с 4 други механика.
Като всеки има защо съм мотан с китайски мотори и афтърмаркет части и китайски брекети?
Извинявай но механик едно ме продаде заради по платежоспособните си клиенти за него вихровите клапи могат да почакат месецu.
Реално ще излезе прав карам си така почти половин година.
При следващите механици никога не съм се стискал за пари.
Дори на механик 1 му предложих да си сложи частите които иска ама се направи на луд щом друг механик ми е пипал колата да се оправям с други механици при положение че самият той по тази кола е слагал афтърмаркет части и последно щеше да слага китайски мотор.
Аз ще се справя, малко по скъпо ще ми излезе но ще си реша проблема!
Твърденията ми са на база опита ми с 4 други механика.
Като всеки има защо съм мотан с китайски мотори и афтърмаркет части и китайски брекети?
Извинявай но механик едно ме продаде заради по платежоспособните си клиенти за него вихровите клапи могат да почакат месецu.
Реално ще излезе прав карам си така почти половин година.
При следващите механици никога не съм се стискал за пари.
Дори на механик 1 му предложих да си сложи частите които иска ама се направи на луд щом друг механик ми е пипал колата да се оправям с други механици при положение че самият той по тази кола е слагал афтърмаркет части и последно щеше да слага китайски мотор.
Аз ще се справя, малко по скъпо ще ми излезе но ще си реша проблема!
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Евтиното излезна скъпо накрая… а можеше да не набиваш залудо пари, време и нерви. Човек се учи, докато е жив
Гаражните майстори взимат повече отстъпка от неоригиналните части, затова ги предпочитат. А ако проблема не се реши - частта си е за твоя сметка, труда си го платил.
Гаражните майстори взимат повече отстъпка от неоригиналните части, затова ги предпочитат. А ако проблема не се реши - частта си е за твоя сметка, труда си го платил.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Питах го
https://service.skoda-auto.bg/informati ... assortment
Ако го няма наличен този артикул, може да се поръча и го достаавят между 5 и 10 календарни дни.