Явно AI халюцинира
С AI и клиентите тъй, но и механиците не са цвете, да си кажем истината хвани 5 механика, задай им един и същ въпрос, ще ти отоговрят по 5 различни начина.
Могат да те изпързалят и по още 5 начина в зависимост от това как им е удобно.
Имам скромен опит за 3 години но съм се навидял на какво ли не.
Това е свободния пазар, клиентите имат богат избор от механици (като все се молиш да попаднеш на свестен за това проучваш през колеги и познати ама няма, и много е интересно това явление механици да не зачитат труда на други механици и да се плюят един друг, конфликт на интереси го разбирам аз).
Механиците също имат бол избор от клиенти и могат да отсяват, ако не си ти ще е друг.
Не искам да си го изкарвам на тебе ама щом ти се лафи да тръгнем и с това кой с какви части работи и стигнем до това защо при смяна на накладки изведнъж ти изчезва датчика. Примери бол случвало ми се е два пъти, щото на определни механици така им е по лесно и изгодно.
Или пък да си играем на не се сърди човече, щото механик 1 много зает, ама чакай малко и клиентите са много заети да не би да стоят и да не правят нищо.... и ходиш при механик 2 и механик 1 едно става едно сърдито човече щото друг ти ти е сменял консумативите по нея и той няма да ти приеме колата, при което не искаш да ходиш при него защото ти се е изнервил, щото си посмял да идеш при друг, а аз съм се изнервил защото ми е пробутана кола над 300К на 15 години на цена с 6К отгоре от пазарната и съм налял в нея на 6К само в рамките на 6 месеца. Казват че кефа цена няма и съм се примирил с това нищо че понякога се изнервям че нали само съм се качвал и съм карал....А още нещо неможеш да караш колатa без пуснат климатик, защото компресора на климатика е дефектен и почва да бучи зверски като го спреш и за смяната му искат 2K. Или пък миризмата на изгорели газове в купето още от първия ден в който се качих да я карам, или пък че в Car Vertical излезе че колата е била блъскана 2 пъти със щети от всички страни. Кой по прецакан май френд механика който ти е пробутал нещо за 10К за 15К и все му влагаш средства, които никога няма да избиеш защото тоя месец удари 21К общо вложени, кой по прецакан механика който те е прецакал с 21К и почва да се гевези ама нямал време ама дай друия път ама сега не може, това за мен си е намек! И за това се преориентирам! Та кой е по прецакан клиента който вече се чувства прецакан и за това ходи при други механици защото се чувства излъган като са му спестени много неща още в началото.. Хората не са прости отварят си очите.
В автомобилният бизнес особено с втора ръка най преебан е клиента, добре сте вие механиците, частите ви излизат евтино и труда ви е безплатен като си правите нещо за себе си за това можете да си позволите по екзотични каляски няма лошо.
Просто обичам скромни механици останал съм с впечатление че лъжат по малко и мажат по малко!
Относно оригинални части и афтермаркет части имам дежавю:
Механик 1 казва ще ти взема този компонент ама китайско ще е, тоест афтърмаркет, обаче няма време за това отивам при механик 2.
Механик 2 ти взима афтърмаркет части не желае да чуе че искаш оригинални части.
Механик 1 като чуе че механик 2 ти е сложил афтърмаркет части внезапно ти казва че е щял да ти сложи оригинални части и вече не те желае като клиент, дори му предлагаш оферта, да ти подмени вложените части с неговите части оригиналните и ще дадеш колкото пари иска и пак сърдито човече, ей за това не ви разбирам вас механиците много сте хлъзгави, нищо лично!
Няма не заменими механици, няма и незаменими хора ама къде е човещинката, всеки си гледа интересите!
За това и аз си гледам моите интереси, който може да ме обслужи без да ме кара да му се моля по 100 пъти, не ме лъже гледайки ме в очите и накрая съм доволен там се връщам отново а не да имам една горчивина от това че съм прецакан!
Мисля да цъкам в британските и английско говорящите форуми, там хората са кратки и по същество не тук да се правим на велики.....
Питам за една елементрна процедура, няма един човек дето да сподели как става.
И всеки да си отваря очите, щото всеки гледа да преебе другия!
Занимавам се с един Manifold два три месеца..
Наздраве!