Тъй като зимната половина винаги ще е отвътре, десните гуми (зимната им половина) ще отвеждат водата и кишата към периферията на гумата, а левите - към центъра и.
Затова не харесвам асиметричната шарка.
Тъй като зимната половина винаги ще е отвътре, десните гуми (зимната им половина) ще отвеждат водата и кишата към периферията на гумата, а левите - към центъра и.
Аз доколкото виждам всяка гума CONTINENTAL WinterContact TS 870 205/55 R16 91H е 3PMSF. Поне на етикета го има тоя символ. Предполагам за EV е същото. Не знам за кой сайт говориш, но на доста от сайтовете има по два модела , не знам каква е разликата но и двата са 3PMSF и EV. На един сайт пише че този символ EV означава, че са оптимизирани за използване в автомобили с вътрешно горене, хибриди и ел. автомобили.nmnikolov написа: 14.10.2025, 16:56:40 Тъй като ми предстои купуването на зимни гуми съм се насочил към Continental TS 870 205x55x16. В сайта, от където обикновено купувам гуми, за 91 H има два вида - единият е с обозначение EV, а другият е с 3PMSF. Кой от двата е по-добре да взема според вас? Доколкото четох няма проблем да се карат гуми, подходящи за EV и на ДВГ. Не знам дали конкретно в този случай те са проектирани специално за електрички.
Батманче, ще ги тествам и ще си напиша мниението за гумите. До сега винаги, каквото съм писал е било на базата на личен опит и смятам тук във форума се е видяло, че не съм лаладжия, който само си хвали неговото. АКо са боклуци ще си кажа, че съм се преебал с 400лв - пия студена вода и мятам веднага зимните 15ки Ханкук, с които до сега си се караше колата. Идеята е, че точно този автомобил се кара абсолютно инцидентно и нередовно - 99% в нормални зимни/летни условия. При екстремности предполагам, че дори няма да бъде изкарана от гаража...ЦецоNOL написа: 14.10.2025, 20:12:48 Бъди отговорен , защото това не е всесезонна гума , а 50/50 Лятна и Зимна.
Или казано не е с еднакъв грайфер , шарка и прочее.
Простооооо не знам
От външната страна винаги ще си с летните
А отвътре със зимните.
Ще си покаже.

Да, TOYO (които са Японци) също имат подобна шарка/подход при всесезонките...Фифти/Фифти

Я разкажи, че ми е интересноtsb написа: 14.10.2025, 20:52:08 Знам, че е дискриминация, но мен лично взе да ме напряга хора от бранша(да се чете финансово свързани) да наслагват посока.
И на мен

Ами те не са и правени да са по добри, те са правени да са компромис. На лед примерно всички гуми са компромис. На изчистен път , не. Всеки за себе си приема компромиса или не. Аз по снежен път не планирам да пътувам. Макар , че едва ли ще имам проблем. С нормална скорост. Скоростта е основният фактор, не гумата. Като се усетиш нестабилен, ами ще намалиш. Нормално е. Както като караш в пороен дъжд. Даже ще спреш ако трябва.ЦецоNOL написа: 15.10.2025, 09:14:08 Аз
Все още чакам някой да коментира теста на АутоБилд в Германия?
Относно представянето на всесезонните?
Което е буквално под компромисно представяне .
Питам, защото 90+% от тук пишещите постоянно коментират тестове , ревюта и прочее , а сега тишина тип Васко Кеца.
Та?
Покажете ми тест, където всесезонен премиум е по-добър от Летни/Зимни гуми при равни условия?
ЦецоNOL написа: 15.10.2025, 09:14:08 Питам, защото 90+% от тук пишещите постоянно коментират тестове , ревюта и прочее , а сега тишина тип Васко Кеца.
Та?
https://www.autobild.de/produkttests/ga ... 97127.htmlModerne Ganzjahresreifen zeigen 2025 ein Niveau, das vor wenigen Jahren kaum vorstellbar war. Im Schnee liefern sie fast winterreifentaugliche Qualitäten, bei Nässe überzeugen sie mit kurzen Bremswegen und hohen Sicherheitsreserven, und auf trockener Piste fahren sie präziser und dynamischer denn je. Der Pirelli Cinturato All Season SF 3 zeigt sich dabei als ausgewogener Alleskönner, während Michelin mit dem CrossClimate 3 seine Winterstärke ausspielt und Bridgestone oder Continental ein starkes Gesamtpaket bieten. Klar wird aber auch: Billigreifen bleiben riskant, denn sie schwächeln vor allem in Sachen Sicherheit und Verschleiß.
Послепис: Дано Крачунов дойде на помощ като ме подхванат сега "сезонните"Съвременните всесезонни гуми през 2025 г. ще демонстрират ниво на производителност, което едва ли беше възможно само преди няколко години. В сняг те осигуряват качества, почти сравними със зимните гуми; в мокри условия впечатляват с кратки спирачни пътища и високи граници на безопасност; а на сухи пътища се представят по-прецизно и динамично от всякога. Pirelli Cinturato All Season SF 3 се оказва добре балансирана универсална гума, докато Michelin демонстрира своите зимни силни страни с CrossClimate 3, а Bridgestone и Continental предлагат силен цялостен пакет. Ясно е обаче, че евтините гуми остават рискови, тъй като са особено слаби по отношение на безопасността и износването.
Теста го коментирахме, не знам защо не си забелязал. Кое представяне е под компромисното точно? Разликата в представянето между лятна/зимна и всесезонна е точно толкова по-различно, колкото се и очаква. Иначе казано - всесезонната гума се очаква да осредни резултата си в различни условия на експлоатация, докато лятната/зимната се очаква да се представя на топ ниво в конкретни условия.ЦецоNOL написа: 15.10.2025, 09:14:08 Аз
Питам, защото 90+% от тук пишещите постоянно коментират тестове , ревюта и прочее , а сега тишина тип Васко Кеца.
Та?
Покажете ми тест, където всесезонен премиум е по-добър от Летни/Зимни гуми при равни условия?
pavel31 написа: 15.10.2025, 09:46:06 Послепис: Дано Крачунов дойде на помощ като ме подхванат сега "сезонните"![]()
ЦецоNOL написа: 15.10.2025, 09:14:08 Покажете ми тест, където всесезонен премиум е по-добър от Летни/Зимни гуми при равни условия?
Колегата е дал част от отговора който търсиш.ЦецоNOL написа: 15.10.2025, 09:14:08 Аз
Та?
Аз да добавя“pavel31 написа: 15.10.2025, 09:46:06 Съвременните всесезонни гуми през 2025 г. ще демонстрират ниво на производителност, което едва ли беше възможно само преди няколко години. В сняг те осигуряват качества, почти сравними със зимните гуми; в мокри условия впечатляват с кратки спирачни пътища и високи граници на безопасност; а на сухи пътища се представят по-прецизно и динамично от всякога. Pirelli Cinturato All Season SF 3 се оказва добре балансирана универсална гума, докато Michelin демонстрира своите зимни силни страни с CrossClimate 3, а Bridgestone и Continental предлагат силен цялостен пакет. Ясно е обаче, че евтините гуми остават рискови, тъй като са особено слаби по отношение на безопасността и износването.
То тука стана малко като едно време на магистралата ще мерим как вървят колите ама всеки има претенций за да покаже колко неговата е по-добра.martinp написа: 15.10.2025, 11:04:02 Покажете ми тест, където всесезонен премиум е по-добър от Летни/Зимни гуми при равни условия?