проблем с DQ381 след смяна на масло

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

skodko написа: 09.10.2025, 20:11:26 По програма не го дават да се сменя, което е безумие за мен
bega4kata написа: 10.10.2025, 22:33:26 Как пък го измислиха да не се сменя филтъра
Е как го измислиха - 150к ще изкара. После не ги интересува.

И после като седнат да ми пишат - той производителя най-добре знае, по предписанията е най-добре за колата...

Масло на 30к, халдекса не се чисти, кутията филтър не се сменя... и след 5 години отиваш да купиш следващата - мечта потребител.
Бееееее.....
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Е сега на производителя и на ЕТ ли да вярваме ние простосмъртните потребители и собственици на Шкода или на ютубърите и 3rd party сервизите, които каквото и да си говорим, пак за пари ги пишат тия неща - ютубърите за брой гледания и последователи, сервизите извън ЕТ - за да имат и те клиенти, разклатили доверието си към ЕТ.

Не знам за вас, но на мен лично ако ми се случи така, че заради лошо качество и/или неадекватни сервизни предписания от, в случая ЕТ, се наложи да се вкарвам във филми и скъпоструващи ремонти, ще си търся правата по всевъзможни начини, а междувременно всичките ми близки и далечни познати барабар с този и други форуми ще разберат какво се е случило, а отделно повече Шкода няма да купя през живота си, така че икономически погледнато, нито ЕТ, нито Шкода като производител ще искат скандали, гласност на нарочно създадени проблеми и т.н. Заради това, че ще спечелят от смяната на някакъв си мехатроник или турбо за 2-3 бона. Просто няма логика, а ако вярно го правят нарочно нещо, със сигурност рано или късно ще има последствия за тях ако не от конкретен потребител, то от множество такива и следват глоби, “Шкодагейт”, оронване на престижа и доверието в марката и още куп последствия. Хората особено на Запад пък, не са будали да си дават парите за боклуци и като им се счупи нещо очевадно нарочно, да си траят като стадо УФСЪ и да вадят пачките за новите боклуци [smilie=fool.gif]
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

tahumbata_2 написа: 11.10.2025, 16:27:35 Хората особено на Запад пък, не са будали да си
Те наистина не са будали. Карат колата докато е в гаранция или най много 5 години и после взимат нова. След като ви изтекат договорните взаимоотношения с Шкода, ако искате може да се оплачете на човек с главно Д. Но пак ще трябва да си заплатите извършената услуга при тях.
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Не са, месечната вноска е колкото 2-3 часа ставка в сервиз да отремонтират нещо. За това време да сменят накладки и масло. Отделно, данъци, застраховки се покачват за по-стари коли. Тия заводи трябва да работят , не е изгодно да продават по една кола на 12-13 години, на семейство.
А ние ги взимаме после , черпим в квартала че сме си вземи ‘нова’ кола …
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

xektop написа: 11.10.2025, 16:53:47 Те наистина не са будали. Карат колата докато е в гаранция или най много 5 години и после взимат нова
В краткосрочен план така изглежда, не са будали да. В дългосрочен всъщност ги правят на будали. Защото тая смяна през 5 години потребителите си я плащат, тя не идва от нищото. Това едно. Второ замърсяването и харченето на безмислен ресурс нараства двойно. Просто са богати (все още), но и това е до време.
Бееееее.....
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Това с интервалите за обслужване според производителите, бих го онагледил така:
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

tahumbata_2 написа: 11.10.2025, 16:27:35 Е сега на производителя и на ЕТ ли да вярваме ние простосмъртните потребители и собственици на Шкода или на ютубърите и 3rd party сервизите, които каквото и да си говорим, пак за пари ги пишат тия неща - ютубърите за брой гледания и последователи, сервизите извън ЕТ - за да имат и те клиенти, разклатили доверието си към ЕТ.

Не знам за вас, но на мен лично ако ми се случи така, че заради лошо качество и/или неадекватни сервизни предписания от, в случая ЕТ, се наложи да се вкарвам във филми и скъпоструващи ремонти, ще си търся правата по всевъзможни начини, а междувременно всичките ми близки и далечни познати барабар с този и други форуми ще разберат какво се е случило, а отделно повече Шкода няма да купя през живота си, така че икономически погледнато, нито ЕТ, нито Шкода като производител ще искат скандали, гласност на нарочно създадени проблеми и т.н. Заради това, че ще спечелят от смяната на някакъв си мехатроник или турбо за 2-3 бона. Просто няма логика, а ако вярно го правят нарочно нещо, със сигурност рано или късно ще има последствия за тях ако не от конкретен потребител, то от множество такива и следват глоби, “Шкодагейт”, оронване на престижа и доверието в марката и още куп последствия. Хората особено на Запад пък, не са будали да си дават парите за боклуци и като им се счупи нещо очевадно нарочно, да си траят като стадо УФСЪ и да вадят пачките за новите боклуци [smilie=fool.gif]
дано да ти дефектира мехатроника на 381 извън гаранция и да те видим как ще даваш гласност [smilie=sarcastic.gif]
Имаш реален шанс, да знаеш.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
tahumbata_2

Škoda Фен

Мнение от tahumbata_2 »

Какво се правиш на луд като още юни месец тази година писах, че именно на такава кутия ми изписа грешка на скоростната кутия след около 2.5 часа каране на 30+ градуса външна температура плюс жега като цяло - планински пътища от язовир Батак към Гърция обаче през Велинград и Банско. И то най-голямата ми грешка беше, че бяхме натоварени до козирката, а пък исках да карам икономично и дори и по стръмните наклони нагоре давах умерено газ на нормален режим, което явно допълнително е измъчило скоростната кутия. После като поизстина малко, грешката изчезна и после все едно нищо. Според активно потребители тук обаче, това е било ясна индикация за проблем с мехатроника и мога да ти намеря темата на всички дето писаха, че включително кодове ми цитираха които не знам какво магическо кълбо са имало да разберат защо точно изписва, че кутията е в авариен режим.

Това, което предварително ми казаха от ЕТ според описанието и ситуацията е, че най-вероятно говорим не за проблем с мехатроника, а за чиста проба претоварване и включване на защитата на кутията с цел предотвратяване на прегряване и истински проблем.

Което е логично за мен и да чукна на дърво нямам проблеми от юни до сега. Но само казвам нали, че ако се бях паникьосал и подлъгал по нечии предположения тук, можех да сменя “профилактично” масло, филтър И мехатроник прии някой “майстор” и да набутам едно 3-4 бона в джобджето на хитрягата “Х” с мъдрите му съвети и компетентността си, да му благодаря за съдействието и помощта, а той да е сменил в най-добрия случай маслото и реално заради това и проблемът да се е решил в последствие. Това хипотетично нали, да не се обиди пак някой стил гузен негонен бяга [smilie=sarcastic.gif]

П.п. Имам си познати с познати в ЕТ и ако искам мога да видя всичко, което са правили по колата ми и да видя и записи на всичко камери, които са налични, както о кой тогава е бил на смяна и изобщо не се притеснявам да давам гласност на каквото и да е било. Ей примерно знам, че е имало на времето един хитряга там дето е карал оставени през уикенда в сервиза коли на клиенти без разрешение за собствено ползване да впечатлява мацките там и да злоупотребява с доверието на клиентите и сервиза, оронвайки репутацията им пред всичко разбрали и потърпевши. Та, хванали са го и веднага марш с 200. Аз ако съм работодател тоя разбера ли го какво го в правил, ще се погрижа да не си намери работа в сервиз повече. А може пък верно да съм я работодател в ЕТ, я някой Меринджей там,я някой вътрешен одитор, я някой поставен клиент, you never know [smilie=kiss3.gif]
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

tahumbata_2 написа: 12.10.2025, 06:56:10 Имам си познати с познати в ЕТ
tahumbata_2 написа: 11.10.2025, 16:27:35 3rd party сервизите, които каквото и да си говорим, пак за пари ги пишат тия неща
bega4kata написа: 12.10.2025, 00:32:50 дано да ти дефектира мехатроника на 381 извън гаранция и да те видим как ще даваш гласност
Тахумба! При всички положения си от грешната страна на секса.
[smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Взехме много да се отклоняваме от темата. Има си място за общи приказки.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

tahumbata_2 написа: 12.10.2025, 06:56:10 Какво се правиш на луд като още юни месец тази година писах,
Ами аз не помня, не мога да помня на всички проблемите, не те познавам лично и не съм запомнил......Виж на Маджо ако му се беше прецакал Форда нещо примерно, дори преди юни да беше, щях да помня.
Възрастен съм вече [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

tahumbata_2 написа: 12.10.2025, 06:56:10 . И то най-голямата ми грешка беше, че бяхме натоварени до козирката, а пък исках да карам икономично и дори и по стръмните наклони нагоре давах умерено газ на нормален режим, което явно допълнително е измъчило скоростната кутия. После като поизстина малко, грешката изчезна и после все едно нищо.
Няма логика, не си направил никаква грешка, това са първи симптоми. Никакви защити не си предизвиквал.
GUNTER SERVICE
Изображение
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

tahumbata_2 написа: 12.10.2025, 06:56:10 Какво се правиш на луд като още юни месец тази година писах, че именно на такава кутия ми изписа грешка на скоростната кутия след около 2.5 часа каране на 30+ градуса външна температура плюс жега като цяло - планински пътища от язовир Батак към Гърция обаче през Велинград и Банско. И то най-голямата ми грешка беше, че бяхме натоварени до козирката, а пък исках да карам икономично и дори и по стръмните наклони нагоре давах умерено газ на нормален режим, което явно допълнително е измъчило скоростната кутия. После като поизстина малко, грешката изчезна и после все едно нищо. Според активно потребители тук обаче, това е било ясна индикация за проблем с мехатроника и мога да ти намеря темата на всички дето писаха, че включително кодове ми цитираха които не знам какво магическо кълбо са имало да разберат защо точно изписва, че кутията е в авариен режим.

Това, което предварително ми казаха от ЕТ според описанието и ситуацията е, че най-вероятно говорим не за проблем с мехатроника, а за чиста проба претоварване и включване на защитата на кутията с цел предотвратяване на прегряване и истински проблем.

Което е логично за мен и да чукна на дърво нямам проблеми от юни до сега. Но само казвам нали, че ако се бях паникьосал и подлъгал по нечии предположения тук, можех да сменя “профилактично” масло, филтър И мехатроник прии някой “майстор” и да набутам едно 3-4 бона в джобджето на хитрягата “Х” с мъдрите му съвети и компетентността си, да му благодаря за съдействието и помощта, а той да е сменил в най-добрия случай маслото и реално заради това и проблемът да се е решил в последствие. Това хипотетично нали, да не се обиди пак някой стил гузен негонен бяга [smilie=sarcastic.gif]

П.п. Имам си познати с познати в ЕТ и ако искам мога да видя всичко, което са правили по колата ми и да видя и записи на всичко камери, които са налични, както о кой тогава е бил на смяна и изобщо не се притеснявам да давам гласност на каквото и да е било. Ей примерно знам, че е имало на времето един хитряга там дето е карал оставени през уикенда в сервиза коли на клиенти без разрешение за собствено ползване да впечатлява мацките там и да злоупотребява с доверието на клиентите и сервиза, оронвайки репутацията им пред всичко разбрали и потърпевши. Та, хванали са го и веднага марш с 200. Аз ако съм работодател тоя разбера ли го какво го в правил, ще се погрижа да не си намери работа в сервиз повече. А може пък верно да съм я работодател в ЕТ, я някой Меринджей там,я някой вътрешен одитор, я някой поставен клиент, you never know [smilie=kiss3.gif]
Насапунисали са те - често се случва между приятели. Ако беше карал правилно (агресивно) нямаше и да стигнеш до Гърция. Просто проблема е отложен най--късно до другото лято като има вероятност и да е по-сериозен. Като те чета обаче се съмнявам да споделиш. Най-ра
зуменият съвет е да събираш пари за ремонт.
Сега прочетох останалия послепис и добавям. Изхвърляш се като чекия на пясък и не вярвам да имаш нещо общо с ЕТ пък ако случайно имаш това говори лошо за тях.Подобна неадекватност няма с какво да им помогне дори напротив.
Последно промяна от mazut на 12.10.2025, 13:05:35, променено общо 1 път.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

DQ381 туй с мокрите съединители ли беше ?
Вероятно и аз съм с такава....На колко км и се сменява маслото да знам докога да я карам?
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Тези ДСГ са ви взели акъла. Голям страх голямо треперене. Като се счучи ще изкараш 5 бона и ще я оправиш. Ако не можеш да изкараш пари за ремонт разкарвай я преди гаранцията.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”