Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от krachunov »

PPG написа: 19.09.2025, 11:53:08 Разликата между мен и теб е разликата между теб и онзи дет те е направил целия в киша, а дано си ме разбрал сега.
Цецо75 написа: 19.09.2025, 13:11:34 Той да дойде на ските, да запука пак снега като миналата година и ще седя да му се наслаждавам с тоя кросклимат и тоя дакел. [smilie=sarcastic.gif]
Пак говорим заучени глупости ми се струва, а?
Защото и ски карам. И тази зима и сняг имаше, та и на Витошата (от която по - високо нЕма) се качвах та си играх. И вЕрвайте ми както казваше един пелтек, крос климат 2ката са повече от перфектни.
PPG написа: 19.09.2025, 11:53:08 Разликата между мен и теб е разликата между теб и онзи дет те е направил целия в киша, а дано си ме разбрал сега.
Разликата между мен и теб е, че аз пиша факти лично доказани по емпиричен път от мен...+още един за който знам от 1во лице. Ти пишеш как усещаш света на база нула опит. Или ако не е нула, на някакви ренталки с незнайни какви гуми. Това е разликата [smilie=thank_you2.gif]
Както казах всички скептици на всесезонна, са нещо като противниците на еврото. Зяят много, 0 покритие.
PPG написа: 19.09.2025, 11:53:08КАК е разковничето
Факт - как... отговора е перфектно.
в 99% от случаите в които ще караш, покриват всички нужди.
Както важи и за сезонните там процента е по - малък. Понеже особено есенно-зимния и зимно-пролетния, винаги има период в който или караш с летни в по - студено. Или с зимни, в по топло.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

krachunov написа: 19.09.2025, 15:11:45 Пак говорим заучени глупости ми се струва, а?
Цитираното не беше насочено въобще към теб. Извинявам се, ако съм те заблудил.Твоето мнение по темата е известно на цялото форумно общество и съм много далеч от идеята да водя дискусия с теб по този въпрос. Карай си гумите щом са ти ОК и бъди здрав. Аз пък ще си говоря глупости с останалите и те така.
Бееееее.....
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

Цецо75 написа: 19.09.2025, 15:18:43 Твоето мнение по темата е известно на цялото форумно общество и съм много далеч от идеята да водя дискусия с теб по този въпрос.
М да мерси, разликата между моето и масовото (изключвам буквално 1 или 2ма които са споделили ИСТИНСКИ ОПИТ, а не усещане според звездите, което да е негативно).
И пак за разлика от "разбирачите", ако се издъни гумата след 1вата година, че тя вече почти мина, ще дам обективен фиидбек
[smilie=pardon.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Добре де, Другари🤜🤛

Не Ви ли омръзна абсолютно всеки сезон да се започват едни и същи

💩Глупости
💩Полемики
💩Спорове

Всеки е свободен да си купува каквото иска гуми, просто отговаряйте , ако може да сте полезни или подминавайте .
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Включвам се, понеже карам ски и имам поглед над кросклимат 2, та явно покривам критериите да метна няколко стотинки по темата.
Кросклимата копае що годе прилично за това което е. Завиването на сняг за мен е много компромисно, особено ако е на автомобил с един задвижващ мост. Просто припада от всяка що годе прилична зимна гума на снежни условия.
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

krachunov написа: 19.09.2025, 15:11:45 Разликата между мен и теб е, че аз пиша факти лично доказани по емпиричен път
Същото го пише и този с летните гуми с грайфер, тоест, твоят и неговит емпиричен път са субективни. И двамата сте ходили на ски и сте минали метър, та не сте го закъсали.
Въпроси, зимнате или всесезоннате гуми са по добри,
спиране на сняг,
на мокро,
в аквапланинг,
в завой?
Не ми отговаряй, знам отговора, за себеси го направи.
Както казах вече, всесезонната гума върши работа. :)
Няма да се повтарям, Цецо 75 ти отговори, аз също съм те чел и съм наясно с емпиричния ти опит.

Мир,
Весели празници на всики! [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

PPG написа: 19.09.2025, 17:01:21 Няма да се повтарям, Цецо 75 ти отговори, аз също съм те чел и съм наясно с емпиричния ти опит.
Да де, имам такъв. Всяко число сравнено с 0 е неизмеримо голямо, така че да. Лошо няма да нахраниш гумата Х. Е колегата споделя противоположни на моите впечатления. Ама поне ги ИМА.
Бъркаш идеята. НЕ Е, че защитавам всесезонната. А, че хората с негативно мниение 90% са хора с 0 опит или с такъв от преди 15 години. И не на последно място, както казах: да се изказваш крайно, при все разнообразието на модели и марки... [smilie=fool.gif] .
PPG написа: 19.09.2025, 17:01:21 Същото го пише и този с летните гуми с грайфер,
Не баш ама айде да не акаме повече ;)
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Ето още един тест който още повече ме насочва да заложа зимата на всесезонни гуми.

Този тест покрива на 100% мойте зимни условия. Температури от 15 до -5 градуса, мокра и суха настилка и евентуално сняг.
Тази зима само на предно със дакела и зимни Петлас си драпах на ските без проблем. Надали със 4х4 и всесезоните ще имам проблем.
За колегата с летните да не се претеснява лятото ще си карам с такива.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Цецо75 написа: 19.09.2025, 13:11:34 Той да дойде на ските, да запука пак снега като миналата година и ще седя да му се наслаждавам с тоя кросклимат и тоя дакел.

Ето един тест. Да не ме мислиш с 4х4 и всесезоните, ще драпам повече от колегите със предно и зимни. Тъкмо ще имаме възможност да тестваме. Определено производителите на всесезонните гуми последните години доста поработиха по техните качества и пътно поведение.

Благодаря на колегите който карат всесезонни гуми за споделеното от тях. Явно догодина и аз ще споделя.

И пак да уточня. Лятото ще си карам лятната Goodyear asimetric това ми е една от топ гумите който съм карал до момента.
Всесезоните ще са за зимния период. Защото при нас тука в регионна зимата нямаме сняг, но сутрин е лигаво и лятната гума в комбинация с ниските температури се парзаля. Чиста зимна не ми трябва само се изпичат на сухия асфалт и им се късат грайферите. Аз избора съм го направил. Сега трябва и марката и модела да уточня. Исками се да пробвам Crossclimate 3 sport ама явно тази година няма да има в моя размер. Така, че можеби ще се спра на моделите на Continental или Goodyear, също така заглеждам и Pirelli модела им е водят в тестовете тази година.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

С тия тубаджийски видеа сте ми много странни, честно. Не само за конкретния случай, а по принцип. Моите деца не се аргументират с клипчета, вие сте големи хора, уж... ама нейсе.

Твойто пък да караш лятото с летни, а зимата с всесезонни е някакво тотално ново преживяване. Единственото предимство на всесезонната гума, е че не сменяш, ти и него зачеркна. Карай, след 2 зими с всесезонната пак ще си говорим.

Всесезонната гума за Варна е ОК, но да си я караш целогодишно и без да я изнасилваш по магистрала. Става и за служебки в града.
Бееееее.....
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Архимандрит Дионисий написа: 20.09.2025, 08:37:38 Goodyear asimetric
И аз така виках…. Докат не покарах Спорт контакт 6.
Е тва е брутална лятна гума… нямат допирна точка с асиметрик 6
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

Мнение от Impress_me »

Цецо75 написа: 20.09.2025, 09:22:16 Всесезонната гума за Варна е ОК, но да си я караш целогодишно и без да я изнасилваш по магистрала. Става и за служебки в града.
Това е най-точния коментар по темата от последните 100 страници.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Цецо75 написа: 20.09.2025, 09:22:16 тия тубаджийски видеа сте ми много странни, честно.
Абсолютно!
Идеална среда
Идеални условия на асвалта
Хубав асвалт
Хора, знаещи как да шофират.
Определен размер гума, която на225/45/17 може да е топ
Ама на235/35/19 да ужас най-ужасен.
Скоро шофирах Стара Загора Кърджали - 80 вида асвалт с 36482 кръпки.
Какви тестове , какви 2.55€
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Audirulzz написа: 20.09.2025, 10:00:18 И аз така виках…. Докат не покарах Спорт контакт 6.
Е тва е брутална лятна гума… нямат допирна точка с асиметрик 6
На брата Супърба е стакива и определено се усеща рзликата. Единствения и минус е, че много бързо свършва.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ЦецоNOL написа: 20.09.2025, 11:09:21 Цецо75 написа:
тия тубаджийски видеа сте ми много странни, честно.
Абсолютно!
Идеална среда
Идеални условия на асвалта
Хубав асвалт
Хора, знаещи как да шофират.
Определен размер гума, която на225/45/17 може да е топ
Ама на235/35/19 да ужас най-ужасен.
Скоро шофирах Стара Загора Кърджали - 80 вида асвалт с 36482 кръпки.
Какви тестове , какви 2.55€
Немога да се съглася и със двамави. Точно тези тестове много добре показват как се държат дадените гуми защото са със една и съща кола при едни и същи условия. И точно това показва единствено само разликата в самите гуми.
И всеки сам за себеси може да си направим избора. То е ясно, че пътя и условията и преценката на водача са от най-голяма важност, ама някакси ми се иска дадените условия да съм с гуми дето съм ги чувал и хората са доволни от тях. И отделно тези всички тестове показват поведението на гумите при максимални натоварвания при спиране, потегляне, странично натоварване, сухо, мокро и др. Надали в ежедневното каране се налага на човек да изпитва тези им свойства.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”