RedLine+ - Официален дистрибутор на RacingLine+ тунинг части и софтуер

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Екстра звучат нещата. Аз от както го изкараха това като опция, съм му хвърлил око и като ми дойде музата, ще мина да го налеем:

Изображение

Изображение

Успех в развитието на бизнеса.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

YYakovliev написа: 11.06.2025, 11:06:32 съм му хвърлил око
И аз съм хвърлил око на Stage 3 за RS-ката, но първо мисля да потествам известно време Stage 1, за да имам база за сравнение.
Иначе да вметна,че скоро ще се предлагат и турбо-та:
- Turbo Charger Upgrade / Stage 1 Powermax GT2260S
- Turbo Charger Upgrade / Powermax Garret *GTI* Gen 4
- Turbo Charger Upgrade / Powermax Continental *R* Gen 4
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Нещо за 1.5TSI MHEV 115кс. предлага ли се освен смяна на номерата ? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
ataknav

Шкода Новак

Гараж: '25 Skoda Superb Sportline 265 4x4

Мнение от ataknav »

Страхотна новина! Успех в начинанието и много доволни клиенти!

Нямам търпение да дойде и моята, да навъртя малко километри и да видим какво може да се подобри [smilie=music.gif]
The only thing to fear is running out of beer!!!
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

maiden написа: 11.06.2025, 13:46:07 Нещо за 1.5TSI MHEV 115кс. предлага ли се
Мога да предложа RacingLine badge, който автоматично дава 20+ коня само от лепилото [smilie=sarcastic.gif]. И няколко аксесоара от фрезован алуминий, за да изглежда скъпо и марково под капака!
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Минавам за малко да вметна,че от днеска ( по-скоро вчера ) вече може да се поръчват и продукти на Wagner Tuning за VW групата. В момента са добавено само някои, но в най-скоро време ще бъдат добавени всички останали!
Също така в момента се работи над това да бъдат добавени и продукти от:
  • Auto Finnesse (автокозметика)
  • Milltek Sport
  • Forge Motorsport
В момента тече усилена комуникация и с други производители и доставчици, които предлагат автокозметика и части като: KW Suspension, ST Suspension, do88 Performance, REMUS Performance Sport Exhausts и други.

В най-скоро време (след Шкода събора)ще направя замервания на дино стенд на Stage 1 на RacingLine за EA888 Gen.4 с Garrett на различните мапове за 95 RON и 98 RON, за да се види каква е разликата и до колко това, което казват излиза и на графиката.

Мисля,че е това засега. Ще се радвам да се видим и запознаем на събора!
Изображение

Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Днеска пристигна поредната пратка от RacingLine с дребни, но важни неща според мен ( поне повечето ), включително и най-новият им продукт.

Водещ щифт за монтаж на колела:
Изображение

Фрезован алуминиев изход за охладителна течност:
Изображение

Магнитна пробка за картера от фрезован алуминий – 2.0 TSI EA888 Gen3 & 3B:
Изображение

Магнитен комплект пробки за Халдекс:
Изображение

Магнитна пробка за картер за 2.0 TFSI , 2.0 TDI , 1.5 TSI и 1.4 TSI:
Изображение

Комплект с магнитна пробка за смяна на диференциално масло:
Изображение

5мм адаптори за RacingLine главина:
Изображение

И още няколко подсилени турбо пътища за EA888 Gen.4 и други тръби, които просто са много големи и не се побират на снимките [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

Аватар
_56_

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

neshtoZabavno написа: 01.07.2025, 16:45:33 2.0 TSI EA888 Gen3
Аз понеже съм малко далеч от тунинга и стейджовете... Но това не е ли кода на двигателя, който слагат и в Кодиак РС 2025? :D
Изображение
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

_56_ написа: 01.07.2025, 17:03:41Кодиак РС 2025
Kodiaq-a след 2021+ ( по спомени тогава излизаше фейслифта ) е с EA888 Gen.4 мотор, същият който слагат и на Octavia VRS 2.0 TSI.
Новият от 2024+ доколкото знам е със същият EA888 Gen.4 мотор с 20+ коня отгоре и пак по спомени работеше с цикъла на Милър, който уж е една идея по-икономичен.
Изображение

Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

neshtoZabavno написа: 01.07.2025, 17:24:27 EA888 Gen.4 мотор с 20+ коня отгоре
Да, 265 е новия, спрямо 245 стария. Просто ми стана интересно с тия тунинги, мапове и т.н. как от 280 коня става 400+... Но тези разсмисли мисля да ги засиля след изтичане на гаранцията :D
Изображение
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

_56_ написа: 01.07.2025, 17:42:34 мисля да ги засиля след изтичане на гаранцията
Абсолютно нормално разсъждение, доста ( включително и аз бях там ) са в "гаранционна медитация" и само четат, мислят и потриват ръце и чакат да минат 5-те години [smilie=sarcastic.gif]

Иначе напълно логично е да буди въпроси как така от 265 к.с. се стига до +100 само със софтуер. Истината е, че EA888 Gen.4 има сериозен потенциал още от завода – просто е „задържан“ от производителя по редица причини: норми, екология, маркетинг и т.н.

На практика често един и същ мотор се използва в няколко различни модела с различна мощност, като основната разлика е в софтуера. Така че, не е чак толкова изненадващо, че след едно добро ремапване и леки хардуерни подобрения – като интейк или интеркулер – мощността скача доста над стандартната.

Може да звучи като тунинг „магия“, но всъщност това е добре планиран инженеринг с малко резерви в полза на ентусиастите. Гаранцията обаче не винаги гледа с добро око на тези възможности, така че изборът кога да се премине към такива доработки си остава стратегически [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

Аватар
_56_

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от _56_ »

neshtoZabavno написа: 02.07.2025, 09:12:30 Така че, не е чак толкова изненадващо, че след едно добро ремапване и леки хардуерни подобрения – като интейк или интеркулер – мощността скача доста над стандартната.
Ако само с ремап и един кулер или интейк се докарат 100+ без това да оказва негативно влияние на двигателя (експертите ще кажат, аз нито съм рейсър, нито ще ходя по драгове), съ сигурност ще го направя. Горе долу като пари към днешна дата колко би излезнало - ремап, кулер и интейк?
Изображение
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

_56_ написа: 02.07.2025, 09:17:03се докарат 100+
Конкретно за EA888 Gen.4, двигателя, който е в Octavia VRS и Kodiaq VRS без интейк и кулер се докарват 100 к.с ( според техния сайт ). Това скоро ще мога да го потвърдя, но в зависимост от мап-а за 95 RON / 98 RON уж има разлика в конете, но колко е не се споменава от RacingLine.
Аз лично след Stage 1 на Октавията съм изминал почти 1000км, без да съм слагал нито интейк, нито кулер (нарочно). Всичко останало си е сток и въпреки, че нямам кулер следейки температурата на маслото ми прави впечатление,че е по-ниска от преди ремапа с 2-3 градуса карайки по един и същи маршрут в града.
Изображение

peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

_56_ написа: 02.07.2025, 09:17:03 100+ без това да оказва негативно влияние на двигателя
Няма варианти да правиш тунинг, без да се оказва влияние на двигателя ))) Просто това влияние няма никакъв начин да бъде остойностено и е въпрос на собствена преценка или на доверение в преценката на някого другиго.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

peyopetrishki написа: 02.07.2025, 11:10:29 Няма варианти да правиш тунинг, без да се оказва влияние на двигателя
Аз бих допълнил,че тунинга не влияе само на двигателя, но и на много други компоненти по автомобила.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”