Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

b5202s написа: 10.02.2025, 16:23:49 С други думи за мен съм решил, ча ако няма деформация да не се занимавам, защото пребоядисването е най-лошата опция! Трябва да се прецени заслужава ли си премахването на фабричния лак заради драскотина една две дори 10?
Точно, не си. Само и времето което ще се занимаваш да караш колата напред - назад не си.
Манев написа: 10.02.2025, 16:39:46 Свалят се детаилите и се боядисват.
Поне в ТМ тойота, по думи на шефа на тенекеджийното, никой не боядисва целия детайл. Само локално се обработва. Някои детайли са от задната вежда някой път е едно с цялата арка над вратите. Половин кола се разглобява. Както каза никой не боядисва всичко само щетата и това го видях в 1во лице. Споменатата арка беше забравена да се полира след лака, само на мястото на щетата.
Манев написа: 10.02.2025, 16:39:46 пребоядисват всичко и то май е нещо заради застрахователите, които са платили за цял детаил и бояджията ако боядиса само мястото рискува неприятности с тях.
Изобщо не го бърка застрахователя. Сервиза му дава цена, застрахователя одобрява. Накрая щетата не трябва да се вижда. Какво що си струвал правил, не ги интересува.
застрахователя не е платил за цял детайл, платил е толкова, колкото сервиза му е поискал за работата. Не правят целия защото е време, което нямат. И усилия които не си струват.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

@krachunov предна броня правих във Ветек.
Беше съвсем леко чукнато, но и халогена беше пукнат, затова и заведох щета.
Молел съм ги да оправят само мястото. Отказаха с обяснението за застрахователя, което написах по-горе.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

Манев написа: 10.02.2025, 17:06:57броня
точно мислех да напиша за брони че свалят, защото вероятно е по - малко работа от останалите. Та явно си зависи и от самия детайл. Вероятно има и значение, ламарина ли е пластмаса ли е. Но и аз което написах, ми го беше казал "шефа" или както се води там, на тенекиджийските в ТМ ауто.
Сигурно има и детйали, които е по - лесно да свалиш отколкото на място. Но и за застрахователите, не ми се струва релевантно. 10 години съм работил в застрахователно и им е все едно цялото ли си боядисал, само петно ли. Един таван или капак си представи, заради 1 точка, няма кой да боядисва всичко. Да не говорим че металици и не знам си какви сребърни перлени бои да натаманяват.
Сервиза дава цена, ако е много му звънят, казват не стаа по - ниска трябва. И натаманяват. После се праща снимки и всичко заминава.
Аватар
d1mitrov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI, DSG-7, MY25

Мнение от d1mitrov »

FaKeR написа: 10.02.2025, 08:50:44 Пробва ли да пораздвижиш механизма нагоре-надолу?
Пораздвижих го и през деня няма проблеми. Но явно е от студеното време сутрин тези дни, около -10.
LyuboDi

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 1.5TSI 6M 2022

Мнение от LyuboDi »

И при мен, на Карок 2022 г, откакто е по-студено, същият механизъм скърца сутрин докато се позагрее в колата.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

И при мен има пукане на същото място на студено преди да обърне температурата в купето.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Мнение от spaldingrs »

Здравейте колеги, само да споделя, че от две седмици нищо не чувам от механизма. Просто го свалих възможно най-малко надолу - не е в крайно положение [smilie=sarcastic.gif].
todor9211

Шкода Новак

Мнение от todor9211 »

Здравейте,със Scala 2025 edition съм,досега нямаше никакви проблеми колата е на 12к километра,от пластмасата на таблото се чува леко скърцане при определени неравности и при натиск също скърца. Според вас в Еуратек ще направят ли нещо или да търся сам решение.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Мнение от spaldingrs »

todor9211 написа: 04.12.2025, 19:42:16 от пластмасата на таблото
Здравей колега, не мисля, че Еуратек ще вземат отношение по въпроса. В темата за Камик, няколко колегит споделиха подобен проблем с таблото и имат приложено решение. Разгледай я :)
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

Нова година, нов късмет.
В края на миналата година точно, карам колата и чувам едно леко виене, което отдавах в началото на гредите които мъкнах. Реших да ги махна да проверим тази работа, но за съжаление продължи.
В общи линии проблема е следния:
При движение се чува едно виене, както казах мислех че е от гредите. Усеща се резонанса и много слабо по педала. Най - отчетливо между 40-60 както и между 80-120. Не се влияе от обороти, тествах и на неутрална да цъкна, но си продължава.
Преди някой гении да ме посъветва да ходя на сервиз, запазил съм час но до тогава да почеша пръстите и да питам дали някой е имал подобни болежки.
Колата мина 28 хиляди.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Пробва ли да завъртиш гуми, предни и задни? Това ми идва на ум на прима виста.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

Честно казано не съм. Мислех да ходя на баланс, че бая време не съм. Но пък волана не трепва грам. А и не съм отишъл още, че както казах бетер на празниците го установих. Мерси за идеята.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Постоянно ли вие или в завой спира?
Нещата които се сещам: гуми (както колегата е споменал), джанти, лагер на някое колело, някой спирачен апарат да задържа леко и да просвирва от накладките.

Преди години със старата кола имах подобно виене, появи се 2-3к. километра след смяна на накладки, оказа се че едната е дефектна (след като я свалиха, казаха, че е някакво камъче в самата накладка). Като идея го казвам, когато закараш колата да погледнат и там.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Мнение от krachunov »

Значи в завой или не няма промяна. Относно спирачките и аз с по - по - предишна имах подобни дертове. Апаратите не връщаха но това се променяше при натискане на спирачката. Докато тук няма промяна.
За гуми все си мисля, че трябва да окаже някакво влияние на волана, да се усети. Докато волана не потрепва. Но го усещам на педала, както казах, като резонанс. След 2 дена е записана, та ще споделя.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

На волана не усещаш ли пак лек резонанс?
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”