Естествено, че келешите на по 20-25-30 създават страшно много рискови ситуации, при това масово в населените места, но пък при тях реакциите са в пъти по-бързи от на хората над 70 годишна възраст.
Тези пък които са осезаемо по-възрастни са много по-опасни с липсата на реална оценка на пътната ситуация, липсата на адекватно поведение и липсата на реакции.
Аз съм на 30 с книжка от 18 годишен. За тези 12 години зад волана бях със златен талон (все още си го пазя), докато не влезе в сила отмяната на талоните и за пръв път ме глобиха в началото на годината за превишена скорост (извън населено място), макар да съм 50/50 дали са ме снимали преди или след знака.
Така е! Има държави където е забранено на епилептици да шофират и т.н. За жалост тук сме се нагледали как "хора с ТЕЛК за 100% слепота" си шофират, та няма как да очакваме (поне в следващите 10 години) нещо да се подобри.milencv написа: 18.10.2024, 16:27:17 Пример - в Австралия - хората диабетици с един от вариантите на диабет нямат право на шоф. книжа - може и да си на 20 - но нямаш това е положението.