Не се сетих за 112, иначе наистина щях да се обадя. Помня само колата - тъмно зелено Пежо 307, та поне може да се оглеждаме за такава кола и да имаме едно на ум, ако някъде я засечем.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Аз не спорих с него (рязко желанието ми за спорове и караници с околните изчезна преди 1-2 години), а се опитах да водя конструктивен диалог, но за целта трябва да има здравомислещи и от двете страни - в случая, дядото дори не осмисляше какво му казвам.
Не се сетих за 112, иначе наистина щях да се обадя. Помня само колата - тъмно зелено Пежо 307, та поне може да се оглеждаме за такава кола и да имаме едно на ум, ако някъде я засечем.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Не се сетих за 112, иначе наистина щях да се обадя. Помня само колата - тъмно зелено Пежо 307, та поне може да се оглеждаме за такава кола и да имаме едно на ум, ако някъде я засечем.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Между другото, вчера в Медина-Мед (Велико Търново) ме заведоха в склада си, за да видя двата модела, между които се чудех.Складът им представлява едно голямо помещение с бетонов под, БЕЗ стелажи, пълно с гуми. Гумите се съхраняваха на пода, хоризонтално легнали една върху друга, по 8 броя една върху друга. Аз доколкото знам, така НЕ трябва да се съхраняват гуми без джанти, защото гумите отдолу се деформират, а също и бордоете им залепват една в друга.
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
Ако има 1.6 мм грайфер нищо не могат да му направят, според закона
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Човек и добре да живее, остарява! Никой, не е застрахован,че след години няма да му избяга акъла.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Със сигурност. Лошото е, че няма контрол.xektop написа: 18.10.2024, 10:39:41 Човек и добре да живее, остарява! Никой, не е застрахован,че след години няма да му избяга акъла
И сякаш хората в БГ си мислят, че не просто имат право да имат кола, а сякаш е задължително да я имат без значение в какво състояние е.
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Затова са ГТП. Но, уви те само фиктивни.
- n_ivanov
Този със сигурност нямаше 1.6мм или ако е имал някъде на някоя гума, доста време щеше да им отнеме за да го намерятdeas написа: 18.10.2024, 10:26:02 Ако има 1.6 мм грайфер нищо не могат да му направят, според закона
Така е, аз затова казвам на баща ми, че мине ли тази възраст най-добре да се откаже да шофира или да минава на проверовъчен + психо на 1-2 години. Аз не го казвам за да изолирам или нападам тази категория хора, а от гледна точка на тяхната и на околните безопасност.xektop написа: 18.10.2024, 10:39:41 Човек и добре да живее, остарява! Никой, не е застрахован,че след години няма да му избяга акъла.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Да те видим ти като станеш на неговата възраст, дали ще си на същото мнение? Съмнявам се.
- n_ivanov
Абсолютно на същото мнение ще съм. Но дори и да не съм, ще съм се постарал предварително да го обясня на децата си и дойде ли момента да взимам неадекватни решения или да бъда опасен за себе си и околните, директно да ми взимат ключовете и книжката, та ако трябва да ме пращат и в дом!stefan L написа: 18.10.2024, 11:26:50 Да те видим ти като станеш на неговата възраст, дали ще си на същото мнение? Съмнявам се.
П.П.: Дори тайно се надявам, че докато стигна до тези години, вече ще е въведен подобен закон, който да ограничава свободното шофиране на определена група от хора! Така дори няма да се налага на децата ми, да се занимават с изкуфелия старец.
- chill
- Гараж: Дакел 280
В Англия книжката ти изтича, като навършиш 70 години. Подновяваш ако искаш и така на всеки три години. Добра практика според мен.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Тъжното в случая е, че като този дядо са масата шофьори. Дори и да го оправдаем с неадекватни доводи, като (то той няма пари), не така седят нещата с масата. Предната ми кола беше много ниска и буквално на всеки светофар бях на височината на гумите им и имах добро поле за наблюдение. Поголовно е ЛЕШ. Дори сравнително нови коли, 4-7 годишни вероятно с които гуми са излезли, с тези се търкалят....а те се разпадат.
Да не говорим за масата дето си купуват премиум варели на по 15-20 години с оригиналните гуми....които на всяко завъртане остават толкова гума, че випуск първолаци да имат за цялата година да си трият моливчетата.
За последните 5 години са единици, тези които съм видял с, да речем по - възрастна кола, но с нови гуми.
п.п. за съветите за 112, са супер.. на теория. И само да го има в записите на 112, та когато тоя направи ПТП да се види че има пускан сигнал и държавата си е бъркала по дупките
Да не говорим за масата дето си купуват премиум варели на по 15-20 години с оригиналните гуми....които на всяко завъртане остават толкова гума, че випуск първолаци да имат за цялата година да си трият моливчетата.
За последните 5 години са единици, тези които съм видял с, да речем по - възрастна кола, но с нови гуми.
п.п. за съветите за 112, са супер.. на теория. И само да го има в записите на 112, та когато тоя направи ПТП да се види че има пускан сигнал и държавата си е бъркала по дупките
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Склонен съм да се съглася, но и перфектните гуми няма да спасят никого от безумното каране и високата скорост, които са основната причина за жертвите по пътя.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Хахах, а после тук се чудим/треперим как да ги наредим в гаража, стойки ли да купуваме, на стената ли да ги слагаме...иии защо колата ми дърпа на някъде, след като сложих зимните/летните (новите) гумиsmoke написа: 18.10.2024, 10:25:10 Складът им представлява едно голямо помещение с бетонов под, БЕЗ стелажи, пълно с гуми. Гумите се съхраняваха на пода, хоризонтално легнали една върху друга, по 8 броя една върху друга

-
Sec8200
- Гараж: под наем
digitalundgrd, поне е красиво 
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Неспособността да шофираш адекватно над определна възраст е свързана по-скоро с някои здравни отклонения, които пречат на това.
Ясно е че колкото по-голяма е възрастта, толкова е по-вероятно да си придобил такива. Но може и да си на 80 и да ги нямаш (точно тези пречещи на шофирането отклонения), но може и да си на 40 и да ги имаш бол такива...
Пример - в Австралия - хората диабетици с един от вариантите на диабет нямат право на шоф. книжа - може и да си на 20 - но нямаш това е положението.
А относно "изкуфелия старец на 80" - какво да кажа - повечко са изкуфелите младежи на по 20-30 - осново те правят големите простотии по пътищата.