DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
DPF принцип на работа
Само ако е студено, ако е над 15-20 градуса си я довършва и на място. Доста по- бавно, но не и невъзможно. Готино е, че дори и да излезеш от колата си я довършва, виж при Дачия или Рено като отвориш шофьорската врата и я прекъсва ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
DPF принцип на работа
А какво ще рече я довършва сама - не се ли предполага, че за да има активна регенерация трябва двигателя да работи и да генерира топлина в питата на филтъра? Това, че перките въртят, вероятно е за да охладят турбината и изпускателя.
@donci - пежото онзи ден го хванах, че прави регенерация, като се прибрах на паркинга пред блока след 10на километра каране. Ами просто я натиснах на 3000 оборота и след 5 минути на място си приключи сама. После още 3-4 работа на място, за да се охлади и турбото. По подобен начин е и като се зададе през диагностика, за да се регенерира на място, само че отнема доста повече време.
@donci - пежото онзи ден го хванах, че прави регенерация, като се прибрах на паркинга пред блока след 10на километра каране. Ами просто я натиснах на 3000 оборота и след 5 минути на място си приключи сама. После още 3-4 работа на място, за да се охлади и турбото. По подобен начин е и като се зададе през диагностика, за да се регенерира на място, само че отнема доста повече време.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Естествено.
Не винаги приключва. Понякога просто се отказва по средата. Хващал съм го по OBD-то. Например спира на 15 грама. Съответно следващата идва след по-малко време/км.
Като цяло и да прекъснеш някоя регенерация - няма чак такава драма. Ако е рядко - ще го преживее. Аз лично да бръмча пред блока много мразя. И много се дразня като други го правят. Особенно с разни димящи барутници...
Та гася я и толкоз. Псувам два пъти за компенсация и майната му.
Бееееее.....
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
DPF принцип на работа
Затова си купих бензин, не мога вече да се занимавам да я следя какво прави, с каква нафта е и тн, и тн. Като я хванах, че регенерира, просто отидох в края на улицата, където няма блокове, изчади си каквото има и после я паркирах. То не е и чадене, а миризма на неизгоряла нафта. Карам я вече доста по-рядко и не знам кога ще се случи пак да регенерира. Преди като я карах ежедневно беше лесно - като не приключи сега ще е след ден-два.
Пежото, когато не приключи регенерацията, не брои опита за регенерация. Все едно нищо не се е случило.
Пежото, когато не приключи регенерацията, не брои опита за регенерация. Все едно нищо не се е случило.
- Us3rnam3d
DPF принцип на работа
Някой със съвет - кой може да ми разкара еко софтуера в Пловдив, ако за двигател CUNA има такъв или си излиза само с него от завода?
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
DPF принцип на работа
Само да оставя за печките. Дачия и Рено 1.5 dci служебни ни веднъж не съм усетил регенерация, никакви ама никакви признаци. Нищо не им е махано/пипано/чистено. Бичат си и разходът е много хубав. Колите се карат 80+% в София. Голямо Браво на франсетата(не съм им фен) за тези машини 

Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Us3rnam3d,
За твоята няма еко и не еко. Но питай todor87, може и да бъркам нещо.
За твоята няма еко и не еко. Но питай todor87, може и да бъркам нещо.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Няма.
Или караш така или махаш
Гири малко масълце и по задръства с пепел(не сажди) и клетките за сажди са позапълнени вече и по често прави регенерация.
Сега знам,че ще ми отговориш,че не гори,но най вероятно така си мислиш, защото при то чести регенерации си допълва с нафта нивото на маслото.
Говоря по принцип за Куни,цуни,купи и т.н. 184-ки.
НЕ ЗА ТВОЯТА!
ЛИЧНО МНЕНИЕ
Или караш така или махаш
Гири малко масълце и по задръства с пепел(не сажди) и клетките за сажди са позапълнени вече и по често прави регенерация.
Сега знам,че ще ми отговориш,че не гори,но най вероятно така си мислиш, защото при то чести регенерации си допълва с нафта нивото на маслото.
Говоря по принцип за Куни,цуни,купи и т.н. 184-ки.
НЕ ЗА ТВОЯТА!
ЛИЧНО МНЕНИЕ
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Да това е мръсният номер на тая комбинация, заради DPF-a, проблема с маслояда се маскира. Дано да не е такъв случая де.
Бееееее.....
- Us3rnam3d
DPF принцип на работа
Тя че гори, гори, преди да я обслужа беше на 1/3 от щеката маслото, ама за сега това е нищо. Мисля, че не буха нафта в маслото, или ако го прави е много малко, защото и следя маслото редовно с Carscanner по датчика до милиметър, особено по време и малко след регенерация. След смяна на масло, първите 5-6000км не го пипа изобщо, тогава карах 95% магистрали и извънградско, и след това започва постепенно да пада докато не стигне 10к и 1/3 от щеката. Това го прави вече 2 смени. Напоследък карам повече градско, защото просто така се стекоха нещата и гледам че при някои махат еко софта, за това питам. Градско ми регенерира като по часовник, на 3 часа каране или 150км. Забелязах и нещо друго, доста често почва регенерация не на 100 процента, а на 70-75%, не я гледам толкова на колко грама е тогава. Извънградско може и 500-600км да направи без да регенерира. Правила го е много пъти.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- Nikolaycenov
- Гараж: '18 Skoda Superb SportLine 2.0 TDI, DSG7, 150кс
- Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Зависи кое гледаш. Дали е "Soot mass measured" или "Soot calc". Регенерацията започва при достигане на 24гр. на едно от двете, при което другото се приравнява на 24гр. и започва да впръсква гориво "post injection" и да вдига темп. Регенерацията завършва при достигане на 5-6гр. на "Soot calc"Us3rnam3d написа: 07.10.2024, 09:34:26 забелязах и нещо друго, доста често почва регенерация не на 100 процента, а на 70-75%, не я гледам толкова на колко грама е тогава.
А процентите са 100% за 24гр. и може да си ги разделиш.. като спира на 5-6гр. са около 22-24%
- Us3rnam3d
DPF принцип на работа
Прави ги перфектно. Прекъсната регенерация няма от не знам кога. Затваря си правилно ЕГР-а, държи добре температурите, пушеци никога не е имало. Топло, студено, няма значение. Просто съм сигурен, че има нещо в тоя софт, което я кара градско да регенерира по- често от колкото трябва. То, че трупа повече сажди тогава е ясно, ама разликата е чудовищна. София- Пловдив ми качва по- малко от 10% сажди. Един път пътувах за Турция 700км не регенерира.
Моята теория е, че при тия по новите са видяли как са осрали дизелгейския софтуер и са направили микс от двата. Градско пак са идиотски интервалите, но извънградско нещата са по- близо до нормалните, като преди.
@Nikolaycenov, в car scanner гледам някви проценти, ще почна да гледам calc и measured, много отдавна не съм.
Сами @bega4kata, с цялата газ в движение филтъра не е над 300-330.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
нямаш по еко или по не еко софт
нали ти писах
над 300 вече не е много хепи
нали ти писах
над 300 вече не е много хепи