Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Nii

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq 2.0TDI DSG7 4x4 2024

Мнение от Nii »

На мен пък ми умря задно дясно стъкло. В приложението пише, че е отворено, то си е затворено ама не ще да мръдне.
Днес ходих за масло в ЕТ дружба, върнали му заводски настройки и се оправило [smilie=pardon.gif]
Някой има ли проблем с предните стъкла? Моите и двете, ако са леко отворени и решиш да ги затвориш, много често резко слизат до долу...
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Вдигни ги докрай нагоре. После задръж копчето на втората степен на вдигане за 5-10 секунди, това на всяко стъкло, направо и и с долните положения. Ветробрани слагал ли си ?
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Имат нужда от калибриране. Преди на Октавията едното беше станало така. Пускаш до долу и държиш копчето десетина секунди, после и нагоре така. Нещо такова беше.
GOMOR

Škoda Фен

Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6

Мнение от GOMOR »

Една бърза питанка... пуснах излизане от паркирано положение и при автоматично навиване на волана, гумата се удари в тротоара. Процесът по автоматично излизане от паркинг прекъсна и започнаха да съветват една след друга всички грешки ... даже не знаех, че има толкова много опции за грешки ... около 9. Въпреки това колата беше в движение и се придвижих до паркинг. На паркинга няколко пъти изключих и включих двигателя, грешките продължаваха да излизат. При последното стартиране на двигателя, грешките изчезнаха и няма индикация за проблем. Някой има ли идея дали има място за притеснение. В ЕТ, по телефона, казаха, че нямало проблем и няма нужда да ходя, щом сега няма грешки и колата върви нормално, но все пак ....
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

По принцип доста грешки след като се появят, изчезват след малко време, ако не се повтарят. Така че няма място за притеснение, според мен.
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

На мен ми излезе за предна лява дълга светлина от нищото, на следващия ден ни лук яла,ни лук мирисала. Дай боже да е все така .
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Случва се. На Октавията преди 3-4 години ми излезе грешка за някаква въздушна възглавница. От тогава не се е обаждала. Вече ако почне да се появява периодично, значи назрява проблем.
Не е готино, но затова имаме гаранция.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Тази година бях за първи път на събора - чудесно и много добре организирано събитие. Бяхме цялото семейство - децата останаха супер доволни. Сега по темата - запознах се с @Цецо75, от който разбрах, че имало нещо като дискусия относно кой е по бърз дизел 200 или бензин 190. Решихме да направим реален тест на трасето - неговия дизел дрещу моя бензин, но се появи друг колега с дизелов Кодиак 200 кс от 2023 г. и Цецо отстъпи на него - направихме 3 старта - дизелът взе и трите старта, както и трасето.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

rts, Мерси, че сподели тези резултати, защото аз бях зает с колегите и не можах да ви проследя.

Все пак имай предвид, че момчето с дизеловия Кодиак е много надъхано (управителя на Даскалови) и това със сигурност не му е първия драг, раздаваше и газ докато кутията прегря (според него).

От друга страна то в случая конкретно водача няма кой знае какво значение освен при следенето на светфара, колите са 4х4 на лънч, само държиш волана и чакаш да стигне края на пистата.

Интересно беше и друго, пуснахме се с Архимандрит Дионисий с неговият Супърб 190 бензин на предно (Аз съм Кодиак 200 дизел 4х4). Колите са с идентична маса, Кодиака вероятно една идея по-тежък, ама той имаше повече кила като пътници ;) Реално колите си вървят почти наравно, разбираемо Кодиака взима старта заради двойното предаване. Предполагам, че при по - дълга писта, ще почне да ме застига накрая защото дизела почва да тъпче накрая, а и аеродинамиката вече има значение.

Та като цяло 190 бензин и 200 дизел явно вървят наравно. Може би с малък превес на дизела в началото. Което мен лично ме изненада, защото въпреки повечето коне, по данни от книжката, бензина трябва да е по-бърз 0-100.

Виж RS-ката на storm1st преби ритуално дизела ми. Но то и се очакваше де. Малкия беше нещастен, вика Тати не се пускай с него, ще те бие... и после - аз казах ли ти... [smilie=sarcastic.gif] ТАой колегата отначало се дърпаше и не искаше да се пуска, ама после му хареса май, направи още врътки. Така трябва, дал е една торба пари за това лого RS, да се ползва с кеф.

Интересен беше и новият Кодиак, евала на Илиян, че го пусна на пистата. Като за миксер - добре се представяше.

Нарочно бях спрял до него на поляната, да може да се направи директно сравнение между двата в ектериора и интериора при един и същи цвят. Ами да ме извиняват колегите дето боготворят новото... ама ако трябва да избирам днес, чисто като дизаин вътре и вън - нямам дилема.

Като цяло - благодарско, че имахме сериозно мечешко присъствие на този събор! Надявам се да сте си изкарали добре!
Бееееее.....
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Това на какви отсечки? И колко по-бърз?
По каталог го дават обратно, но реално може да е друго.
Цецо е писал вече.
Много си е хубав "стария" Кодияк като екстериор.
Вътре новият като цяло има по-модерно излъчване, но с някои съвсем недомислени неща, които и Цецо беше описал.
На събора и аз щях да дойда, но съвпадаше с морето.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами пистата е под 400м, незнам точно колко. Тръгваме от светофар. Както казах точно тия коли се карат на лънч, така че шофьора е от значение само за реакцията на светофара. Е и дали ще устиска да държи газта докрай, че зоната за спиране си изглежда страшничко как свършва [smilie=sarcastic.gif].

Беше горещо, нещо като 30 тина градуса на сянка, а там е припек. Покритието е грубичко, т.е. сцеплението е брутално добро за старт.

Колко по-бърз е субективно, разбирай под 1 кола разстояние. Което може да е и разлика в старта. За мен 200 дизел и 190 бензин са си абсолютно на кантар в тоя случай, което се очакваше, просто очаквах лекият превес да е на бензина, не дизела.

Сетих се и едно друго мечешко съревнование - пускали сме се няколко пъти дизела 200 и на бай Тончо дизела 190 от преди фейс лифта. Новия го бие дефинитивно и на старта и до края разликата си расте. Ама расте разбирай не като за 10 коня, а сериозно си расте, повече от кола е накрая.

Та върви си 200 печката, оправдава си конете. Както казах аз съм изненадан, защото в ежедневието заради екологиите и анемичната кутия аз лично го усещам доста спънат.
Последно промяна от Цецо75 на 05.07.2024, 10:12:36, променено общо 3 пъти.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

370 метра е пистата.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Цецо75 написа: 05.07.2024, 09:49:15 Малкия беше нещастен,
Ауууу , не трябваше така , не знаех :( . Трябваше да дадеш знак да не разтройваме детето ;) и щяхме да се разберем .
Благодаря ти Цецо . Наистина ме нави ,помогна ми със съвети за лаунча а и бяха 99 коли записани и дамата ,която пишеше някалко пъти високо каза "айде някой да е 100 в списъка" и така. На мен би беше тръгнало на доста криво от сутринта /служебни и лични/ гранде дивотии но като видях колегите ,пистата ,приятелското отношение на всички и веселбата, бързо влязох в час .

Ами илизаше малко по-скъп от ЛК накичен на макс / погледнах + 1800 лв / като го поръчвах и понеже карам до 12 к 13 к км макс годишно си го бях нарочил - А и ЕТ си дадоха отстъпка прилична . Дойде и с доста оборудване стандартно включено . Сина до последно не знаеше ,че е vRS и като го видя докаран в мазето на Шкода Надежда имаше безценна реакция . Нямаше тогава такива отстъпки каквито пуснаха за Вижън + , просто такив абяха времената .
Страхотен събор , страхорни колеги и супер организация . Благодаря на всички !!!.

Между другото за новия Кодияк това не е високо ниво на оборудване, което беше на поляната . Има клипове със Спортлайн ,който опредлено изглежда по добре . Ще видим като извадят по-високи нива на оборудване .
Последно промяна от storm1st на 05.07.2024, 11:13:29, променено общо 2 пъти.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

storm1st написа: 05.07.2024, 10:31:50 Между другото за новия Кодияк това не е високо ниво на оборудване, което беше на поляната . Има клипове със Спортлайн ,който опредлено изглежда по добре .
Е той и моя не е Спорт лайн, аз затова с него сравнявам. Сложен примерно до твоя RS, новия си изглеждаше като баничарка, което е разбираемо.

Интересно е друго, в шоурума като бях, новия беше някакво такова златисто кафяво. И даваше илюзия за бая голям жип. Обаче явно е било заради тясното място, навън до моя си изглеждаше абсолютно същият размер. А е странно, защото по принцип белия цвят отваря размера, очаквах да му придаде още обем
Бееееее.....
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Имай предвид, че илюзията идва от това че е в салона - там колите винаги изглеждат по-големи, отколкото навън.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”