Няколко впечатления за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
В ръчен режим изписва ли ги.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
@nitro,
Сега разгледах ръководството за автомобили след март 2024. Би трябвало да се изписва включената предавка.

Сега разгледах ръководството за автомобили след март 2024. Би трябвало да се изписва включената предавка.

Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- odo
- Гараж: Х3 М40i
nitro,
На BMW също не изписва на коя предавка си когато е на D.
На BMW също не изписва на коя предавка си когато е на D.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
spaldingrs, да, и аз го четох и пробвах но няма промяна. Сигурно се свиква, но за мен е неуместно да липсва тази информация точно в основния режим. Иначе в Sport си показва и начина на вървене осезаемо е по динамичен.
-
silent
На S и M изписва на коя предавка си. На D не изписва.Това е при мен VW. Явно са преценили, че това е излишна и ненужна информация за тези които се возят на D.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз това го пробвах в петък сутрин. Наистина е доста по пъргав Карока. Втвърди ми волана и приборите стават с червени отенъци. Но това от смяна на режима с бутона "MODE". Ако сменя на "S" от лоста с бутане назад, не е същото. Не променя цвета и не втвърдява волана.nitro написа: 19.05.2024, 17:08:54 Иначе в Sport си показва и начина на вървене осезаемо е по динамичен.

Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Ако си на D и ползваш перата, показват ли се числата. Моята позволява смяна на предавки с перата на D. Странно решение на VW като цяло.silent написа: 19.05.2024, 18:08:33 На S и M изписва на коя предавка си. На D не изписва.Това е при мен VW. Явно са преценили, че това е излишна и ненужна информация за тези които се возят на D.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Лоста на S променя само настройките на кутията. Оттам и на двигателя. Докато смяната с бутона променя кутия, окачване (ако имаш DCC), волана, климатика и може и нещо друго, което пропускам.spaldingrs написа: 19.05.2024, 20:18:42 Аз това го пробвах в петък сутрин. Наистина е доста по пъргав Карока. Втвърди ми волана и приборите стават с червени отенъци. Но това от смяна на режима с бутона "MODE". Ако сменя на "S" от лоста с бутане назад, не е същото. Не променя цвета и не втвърдява волана.
По принцип ръгането на S през лоста е удобно при изпреварване. Буташ го, правиш си маневрата и после си я връщаш на D да не ти бучи в обороти. Ако ще караш по-дълго динамично, тогава си минаваш на S през бутона, това одървя колата ако имаш DCC и я прави по-послушна в завоите.
Edit: Лоста на S също много го ползвам при спускане със завои (някой проход или връх). На D кутията се държи малоумно в такъв случай, не задържа обороти, респективно не ползва двигателя да убива скоростта и се налага да се ползва непрекъснато спирачката. На S е доста по - адекватна, а при съвсем стръмни и бързи спускания, направи си карам на ръчни скорости.
Въобще D режима на кутията не е особенно адекватен в голяма част от случаите, на S се държи доста по-близо до това, което бих правил аз с ръчна кутия.
Бееееее.....
-
silent
Kaто пипна перата минава на М с изписване на предавката.shaks написа: 22.05.2024, 09:15:53Ако си на D и ползваш перата, показват ли се числата. Моята позволява смяна на предавки с перата на D. Странно решение на VW като цяло.silent написа: 19.05.2024, 18:08:33 На S и M изписва на коя предавка си. На D не изписва.Това е при мен VW. Явно са преценили, че това е излишна и ненужна информация за тези които се возят на D.
За моя стил на каране D се държи адекватно с изключение на това че понякога прекалено използва мотора за спирачка за моя вкус. Точно обратното на споделеното от колегата. Няма угодия.
-
nitro
Това което не ми харесва в настройките на кутията, е че при спускане само в режим Eco изключва от скорост или т.нар. coasting. Можеше и на Dда е така, но.....
-
shaks
@silent тъпо решение с направили Шкода или VW. Това което мен би ме подразнило ако моята беше така, че на дълъг път ако тръгнеш да изпреварваш аз установих, че няма как да стане само на kickdown. Трябва си контрол, и ползвам перата да контролирам предавките директно на D, пък за да правиш това ефективно е хубаво да знаеш на коя си. За мен D си е напълно окей 80% от времето. Може да си заслужава да се подпитва в евротек от време на време дали това не може да се смени софтуерно. Тъпо решение си е.
-
nitro
Някой знае ли дали и как могат да се извадят подглавниците на предните седалки? Отстрани има един бутон, но с натискането му само се повдигат без да се вадят а аз искам да ги извадя защото имам закачалка за сако, която трябва да се надене на водачите.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
-
nitro
Ще пробвам дали ще стане
-
shaks
Добра новина, разхода падна от началния, значително по-висок от очакваното. Последния месец не се брои защото беше предимног извън град.