Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Архимандрит Дионисий написа: 19.03.2024, 14:13:33 Гледам, че си от Варна може и с теб да го направим просто за статистиката.
Интересно ми е какъв ти е средния разход за дългия интервал. При мен за близо 2000км. е заковал на 8.9/100км.
Да, можем да си направим експеримент.

Иначе ето:
Изображение

Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

@Мичев, А какво е съотношението на градско/извънградско/магистрала - понеже тази средна скорост от около 50км/ч е доста висока за този интервал от близо 5000км.
На лято ако нени мине котка път, ни се очертава една разходка от около 4000км. Ще споделя тогава. При мен градското много товари, жената от вкъщи в Трошево до офиса в Левски е 4км. в посока среден разход 11/100 средна скорост 10км/ч. сутрин вечер в трафика и няколко натоварени кръстовища.
Иначе извън града с каране около 20км/ч над ограниченията и някой друго изпреварване до към 140 ми дава 6/100.
Аз съм доволен от разхода. Тя Дачията 1.0 TSI 100к.с ми гори същото.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Моето най-ниско беше София - Карлово - 5.3 (това включва минимално градско). Пак до 3к оборота. Напоследък за жалост само градско я карам.
По магистралата ми гори око 6.2 -6.5.
Градско стига до 15, но най-често ми е око 10-12. Пак много относително и какво градско. Като повечето ми път е през околовръстното става 7 и нещо до 8 градско.
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

Архимандрит Дионисий написа: 19.03.2024, 15:25:33 @Мичев, А какво е съотношението на градско/извънградско/магистрала - понеже тази средна скорост от около 50км/ч е доста висока за този интервал от близо 5000км.
Не мога да преценя, но като цяло е предимно извънградско и често магистрално. В града я използваме по редичко - до някой друг отдалечен магазин например.
И града обаче е яко шарено. Виждал съм шокиращи разходи, но дори и 5/100. И определено на жената разхода в града е по висок от моя и обратното извън града.

Бтв в Левски съм и засичам няколко супърба из квартала.
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

tinchev54 написа: 07.03.2024, 18:21:49
tinchev54 написа: 06.03.2024, 11:14:46 Здравейте, вече 2-3 седмици карам колата, обикновено с музика и затворени прозорци, но сега на хубавото време реших да ги сваля и докато си вървях по паветата на Джеймс Баучер в София (всеки от софия знае колко са криви) ми направи впечатление, че се чува странно тракане от предницата (метално, все едно се удрят два метала). За кола на 300 км не мисля, че трябва да е така, но няма и как да го запиша. Някакви идеи? друг да му е правило впечатление ?

Питах Еуратек, казаха да отида до сервиза, да я тестват от сервзиза, но на равен път не се чува, единствено на павета, а павета в дружба или надежда не съм виждал :(.
Update - ходих в Дружба, правихме тест драйв там по някви павета, пак се чува, но на джеймс баучер си е друго. Записаха ми час де, да я прегледат, но чак след 10 дена. Аз пък си направих труда днес и карах с телефона през прозореца и успях да го запиша. Според мен е направо ужас като звук за нов автомобил. Не знам как да го прикача тук. Ще пробвам да го кача в ютуб.
Нов ъпдейт - след 1 ден в сервиза ми казаха, че са "залепили" накладките. Взех си я и отивам на работа и пак дрънка. Снимах им пак, накарах им се по телефона и сега чакам да видим какво ще измислят в Дружба. В същото време пратих и на търговеца от Надежда, за да покаже на техния сервиз и той ми каа, че било от скоростната кутия, вилките на dsg-то и било нормално да се чува в лявата страна, защото там била скоростната кутия. Отдясно няма никакъв шум. Така ли е? Прикачвам клипче в ютуб (прясно от днес след сервиза), надявам се да се чува хубаво и да дадете някакво мнение. Само аз ли карам по тия павета? Някой друг от София да сподели? Модела е LK 2.0 ТДИ 200кс, без 4х4, чисто нова на 600 километра, комби. Някой със същата конфигурация да направим тест и с неговата? За мен не е нормално, те се опитват да ме убеждават, че е нормално.
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

tinchev54 написа: 20.03.2024, 12:33:34 било нормално да се чува
Кое е нормалното - чисто нова кола да дрънчи като железница , майтап си правят тези ..
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Майтап, не майтап, вече бях писал, че е от кутията.
И клип бях пуснал със Супърб преди ФЛ.
Вероятно при някои е по-силно изразено, не знам.
Това, което веднага можеш да направиш е, да вземеш тестовия Супърб и да тестваш на павета така ли е. Някой колега също може да тества неговата, предполагам.
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

E то цялата VAG група е с тая скоростна кутия. Демек аудита, пасати, артеони, всичко вагаджийско хлопа като каруца. Записах си час да тествам тестови автомобил, който е същия като моя.
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

И аз имам подобно клопане, и на мен така ми казаха, че е от шлиците на DSG-то и няма какво да направят. Другата седмица имам инспекция и разни сервизни акции, та отново ще повдигна темата.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

На затворени прозорци без музика чува ли се? Скоро ми се наложи да мина през павиран път и не чух нещо специфично. Единствените пъти в които се чуваше нещо се оказа от накладките при мен, но след като ги залепиха не е имало драми.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - За съжаление, такива шумове, е почти недоказуемо, че са Проблем. Играл съм го този номер в "Porsche Sofia Zapad" с "Audi". Беше изпратен и-мейл до Германците, които върнаха отговор, че това (в конкретния случай бяха шумове от спирачки) били нещо от сорта на "нормални експлоатационни звуци". Нищо не може да се направи, освен да се търси решение на Проблема в друг Авто-Сервиз.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

Ето и клип с тестовия. И при него има шум, но не е дрънчащ а по-скоро ат DCC-то .

Не знам вече аз ли си внушавам, поне за мен моята дрънчи, другата не. Кажете ми вие? Записах си час вече в Надежда, защото в Дружба явно няма да обърнат сериозно внимание и ще пиша, когато имам инфо. Аз лично смятам, че ми "издиша" DCC-то и там е проблема. И като возия се усещаше различно, а са еднакви автомобили само дето моя не е 4x4.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Гледах ги няколко пъти и трудно да се каже. При твоята някак си вятърът се чува по-малко и съответно дрънченето повече се чува.
Но със сигурност и тестовата дрънчи. Най-много се чува след като спираш и след това като караш.
Трябваше да минаваш по-бавно, така че вятърът да не пречи толкова много. Все пак не пречи да искаш всичко да се провери, може пък да има фабричен дефект някакъв. Това е нов автомобил в гаранция.
А в какъв смисъл возията е различна?
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

в смисъл тестовия вози по-меко, едно като на облак, по-плавно и мазно дори на паветата. Моята ми се струва е по-твърда. Аз продължавам да мисля, че проблема е с окачването. Няма кой да ме убеди, че скоростна кутия (затворена система в масло) има части, които да дрънчат. Та те ако дрънчат така 2-3-4 годни и тя ще си замине. Тази скоростна кутия се слага и на артеони, пасати, аудита... брат ми има октавия скаут, сигурно е същата кутия, ще пробвам и нея тези дни. Не знам, тука има поне 20-30 шкоди като моята конфигурация, нека споделят техните дрънчат ли така, едва ли само аз минавам по този булевард в София. Няма как в кутията да има такова движение на каквито и да било елементи, ама пък аз не разбирам грам от коли :)

Иначе и тестовия издава звук, но не дрънчащ, а от амортисьорите и пружините, едно като пуфтене. Да, няма как да направя два еднакви клипа при еднакви условия. Я духа вятър, я вали дъжд, а и по павета върви гумата, телефона гледам и него да не изпусна и да не се блъсна.

Като цяло съм крайно разочарован от автомобила - кола за 80 бона (с намаления, до скоро 90+) и издава звуци и тракания каквито в на жена ми пунтото 2006г. няма. Дано да е дефект, че и на Еуратек становището - "така прави скоростната кутия, има един клип в нета, гледай го, това е" не ми звучи компетентно. В края на краищата колата е лизингова, ще търся лизинга те да се борят с Еуратек и да настояват да им я оправят. Ако искат да сменят DCC-та, скоростни кутии, двигатели. Не може два еднакви автомобила да звучат различно и то по-новия да дрънка.
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

style34 написа: 20.03.2024, 19:26:21 Все пак не пречи да искаш всичко да се провери, може пък да има фабричен дефект някакъв. Това е нов автомобил в гаранция.
Не пречи, но нямаш и гаранция, че ще проверят всичко като хората. Дават ти един лист и дали са гледали или не, няма как да разбереш.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”