Това със смяна на настройката на DCC е много интересно. Дали има някой да го е правил във форума. Аз също още немога да свикна с това клатене на моменти в Нормален режим. На Спорт съм я карал много малко и не знам дали и там го има . На Комфорт също има чувсто, че това клатене е по-малко.Tuscany написа: 06.03.2024, 07:21:20Благодаря на всички!
Колата я поръчах "в последния момент, преди да изтекат квотите" на 07.11. Средата на Януари ми обявиха 5-та седмица производство. В края на 5-тата седмица казаха, че е на автовоза. В началото на 7-та подписах договора и дадох пълномощно за регистрация. В края на 8-ма я взех. Бих казал, че от тази гледна точка, всичко мина супер изрядно. При взимане забрави да ми подари нещо, пък аз вече бях купил стелките. Подари ми секрети за гумите, които така или иначе и няма да сложа
Относно DCC, бях чел тук или при англичаните, че в Normal "играе" между по-затегнато и по-хлабаво. Което обяснява, защо принципно нямам проблем с люлеенето и подскачането, освен при "правилните" неравности. Явно си е просто софтуер. Ей го, вероятно познат линк на форума, DCC Slider adjustment option mod - слагаш софтуера от Пасат и явно нещата заспиват. Технически мога да си го направя, ама хем колата е в гаранция, хем if ain't broken, don't fix it. Много е особено - през много голяма част от времето е идеално, ама кат' люшне ...
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
-
tinchev54
Здравейте, вече 2-3 седмици карам колата, обикновено с музика и затворени прозорци, но сега на хубавото време реших да ги сваля и докато си вървях по паветата на Джеймс Баучер в София (всеки от софия знае колко са криви) ми направи впечатление, че се чува странно тракане от предницата (метално, все едно се удрят два метала). За кола на 300 км не мисля, че трябва да е така, но няма и как да го запиша. Някакви идеи? друг да му е правило впечатление ?
Питах Еуратек, казаха да отида до сервиза, да я тестват от сервзиза, но на равен път не се чува, единствено на павета, а павета в дружба или надежда не съм виждал
.
Питах Еуратек, казаха да отида до сервиза, да я тестват от сервзиза, но на равен път не се чува, единствено на павета, а павета в дружба или надежда не съм виждал
-
tinchev54
2.0 дизел, 200 коня, без 4ж4. Не е от мотора, от окачването ми се чува на мен, ама ще отида да я тестват и те.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Интересно! От почти 20 г. живея в района и не съм виждал павета. Виж дупки и неравности наистина бол!
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
@tinchev54, Отиди в Надежда и след като се качи някой с теб за тест, мини по паветата на ул. Кукуш. Поне по спомен там ще ти е най-близко, като улица с павета. За Дружба и аз не се сещам за такава улица.
@Tuscany, Честита придобивка, с кеф да си я караш!
@Tuscany, Честита придобивка, с кеф да си я караш!
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Това е от DSG-то. Поне при мен при DQ250 го има. Още като я купих моята бях чел за това и че са някакви фабрични хлабини. И аз го имам.
Но нека по-запознатите да кажат.
Но нека по-запознатите да кажат.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Достатъчно е за тест да минете по ул.Адам Мицкевич (между бул.Сливница и моста Бакърена фабрика). Съвсем близо е до ЕТ-Надежда. Там е неравен напукан кърпен асфалт - идеален е за тест за фино хлопане. На паваж по-трудно се чува и хваща такова хлопане, защото има шум от паважа.tinchev54 написа: 06.03.2024, 11:32:02 от окачването ми се чува на мен, ама ще отида да я тестват и те.
Малко вероятно е хлопането да е от окачването. По-скоро е от захващането на накладките на спирачките или от DCC-амортисьорите (ако си с такива). И при мен на моята О4 си има някакво леко похлопване, което понякога се чува, друг път пък не.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Тропат накладките най вероятно
И аз се бях "вслушал" в метално тропане на октавията, което го нямаше. Ходих в сервиза в Надежда, казах да сменят каквото решат, само да не тропа. И те сложили някакви лепенки на накладките и вече не тропа ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Не, нито един път не е влизала в него. Преди малко пробвах в Е и там също. Даже по едно нанадолнище се пуснах и не изключи.i_popov написа: 06.03.2024, 09:34:57 Честито, колега! Със здраве да я караш! Може ли да споделиш дали при режим D на скоростите колата влиза в coasting режим, че нещо аз не го усетих първите 1500 км.
Останових какъв ми е проблеа със задната камера - не си виждам колата в нея. Старата можех съзнателно да я спра на един пръст разстояние, перспективата беше прекрасна. Тук няма абсолютно никаква идея къде е колата на тая картинка ....
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Супер, благодаря за инфото!
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Там това не е паваж.Направо е по-зле и от калдъръм.Всички тракат на метал и мойта също.Просто не минавай от там ако толкова те дразни.Окачването на Супърба винаги си е потропвало при неравности,още повече на павета.tinchev54 написа: 06.03.2024, 11:14:46 докато си вървях по паветата на Джеймс Баучер в София (всеки от софия знае колко са криви) ми направи впечатление, че се чува странно тракане от предницата (метално, все едно се удрят два метала). За кола на 300 км не мисля, че трябва да е така, но няма и как да го запиша. Някакви идеи? друг да му е правило впечатление ?
-
tinchev54
Не знам, то дрънчи като евтина консервена кутия, много е странно и неочаквано от мен за нов автомобил, колкото и да са зле паветата, още повече, че не карам бързо с цел да "прелетя над тях", а нормално каране, дори бих казал бавно и си дрънчи нещо. Ще видим какво ще кажат и ще споделя.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Така ли е?
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
Е …. То ако е така както на клипа и го смятат за нормално да ти дрънчи чисто новата кола като с откачено гърне подскачащо по пътя , трябва направо официално нещо колективно/масово оплакване да се направи за да измислят нещо като сервизна акция или друг вариант за отстраняване. Нито една марка до сега не съм чувал да има подобен такъв дразнещ проблем ! Не се ли тестват автомобилите след изработка по различни настилки и условия или просто на валяци и симулатор за дъжд при закрити условия (камера) ? За мен това си е чист дефект или недоизпипване, било то хардуерно или софтуерно ..
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Виждала се ... с тоя цвят на колатаTuscany написа: 06.03.2024, 13:54:32 Останових какъв ми е проблеа със задната камера - не си виждам колата в нея.
Ама перспективата е друга. На Opel-a багажника беше на една линия с бронята и реално камерата гледаше в най-издадената част. Тук е малко по-навътре и от там идва разликата.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г