Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Светодиодите са няколко, 3 за дългите(без затъмняване) и би-лед модул - един за късите светлини и един за дългите(със затъмняване). А огледата които затъмняват/пропускат снопа за дългите са много в матричният фар.

https://cdn.skoda-storyboard.com/2019/0 ... lights.jpg
https://cdn.skoda-storyboard.com/2019/0 ... ghting.pdf
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 14.03.2024, 16:13:41, променено общо 2 пъти.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Мичев написа: 14.03.2024, 15:53:08 Прав си. Има лупа. Аз се подведох като си мислех за засенчването, което става само от матрицата. Регулация по височина в движение за почти 3г не съм забелязал. Ако има такава - действа бавно и неусетно. Примерно нищо не прави при преминаване през легнал полицай.
То регулирането на нивото става плавно и много бързо. То работи при промяна на товара в колата. Реално автоматично държи нивото на фаровете на една и съща височина ( дължина на осветеност на пътя ) в зависимост от товара в колата. Дали си сам, имали хора отзад или товар в багажника. На по старите коли това ставаше с една врътка с 4-5 позиций.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

С моя Супърб също пробвах автоматичните матрични на магистрала като го взех още първия ден. Знам, че не трябва да карам така, но исках да видя дали ще ми присветнат и дали се справя добре. Карах може би 5 минути така.
През повечето време се справяше добре с камионите, дори по самата мантинела виждах, че не свети към тях.
Един ми присветна (аз и видях, че го осветих), съотвно ги спрях на момента, за да не продължавам да го пържа.
Опитах втори път, да видя колко скоро ще попадна в същата ситуация и малко след това видях как осветих още един (този не ми присветна).
Та от тогава ги спрях и повече не мисля и да ги пускам на магистрала.
Иначе като настройка по начало са ми на средна чувствителност.
Изображение
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Те някой път присветват отдалече на някой, който е в лявата лента, но явно бързо го застигнат. Да не е поради това?
На моето БМВ фаровете мога да кажа, че са добри, не бият нагоре и тн, но въпреки това ми присветват не рядко на междуградски пътища.
Изображение
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

marcas написа: 14.03.2024, 10:25:56 За бога хора, дългите светлини не са за магистрала, матрични или не!!!
И къде в закона пише, че не се кара на магистрала на дълги светлини?
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Spunk написа: 14.03.2024, 18:09:14 И къде в закона пише, че не се кара на магистрала на дълги светлини?
Не пише за магистрала, а когато се разминаваш с коли. Моля да не ми се слагат думи в устата.
На магистралата в повечето време се разминаваш с други коли, затова съм написал цитирания от теб текст.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Мнение от marcas »

Те не предупреждават и да не караш с повече от 130 на магистралата, нали.
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

gbuyukliev написа: 14.03.2024, 18:23:34 фаровете са им напълно интегрирани с навигацията
За мерцедес мултибийм фаровете мога да потвърдя , че е точно така. Както и като доближаваш кръгово се свалят към земята и се разширяват на ляво и дясно , каро корнер лайт на двете страни, предварително завиват преди самият завой извън града и още други дреболийки. За по-новите модели на бмв знам , че направо гаси левия фар за да не заслепява насрещните , за най-новите модели не съм чел. То всичко трябва да е описано някъде из нета като цяло от юзъри за всеки тип матрични фарове.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Цецо75 написа: 14.03.2024, 13:32:33 Врътваш отляво копчето да НЕ Е на Auto
Не е ли от лоста за фаровете бре?
Онуй копче къде казваш,май играе само с датчика за светлина.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Откъде да знам, говоря на изуст. Никога не съм го правил, обясняваха ми, че можело, ама не слушах внимателно [smilie=pardon.gif].

Може и да си прав, макар че как точно ще стане с лоста, не мога да си представя.
Бееееее.....
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Stoyanov написа: 14.03.2024, 17:13:49 През повечето време се справяше добре с камионите, дори по самата мантинела виждах, че не свети към тях.
Може би все пак има нещо общо със софта на старите. На магистрала при мен също левият свети ниско до мантинелата, а с още едно чукване напред минава на баш дълги. Жена ми констатира, че са ѝ премигвали камиони от насрещното, когато се е движила само в изпреварващата лента.

Друг опит е начинът на строителство на магистрали. В Иран, например, пътните платна са разделени от десетки метри терен. Изглежда като две еднопосочни магистрали на 30-ина метри една от друга - именно с цел да не се заслепяват насрещното движещите се автомобили.

И последна вметка, да повторя, при подаден ляв мигач, лампичката на таблото светва от синьо в бяло, демек докато се движа в изпреварващата лента, изключва дългите. Вие прибирате ли се в дясно след изпреварване?
Изображение
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

igeorgiev82 написа: 14.03.2024, 23:35:06 Онуй копче къде казваш,май играе само с датчика за светлина.
И аз така мислех ама се оказа ,че е комбинирано. Точно както писа Цецо . Не е ли на АУТО си е все едно кола с обикновенни дълги / не работят "матриците" / . Цък към двигателя включва , цък към водача изключва . Обесмисля матричните фарове но работи . То и в ръководството сега гледам ,че пише за да работят "матриците" врътката на АУТО и там другите условия .

Между другото работят ли дългите / демек синята иконка с А -матрични или без А / изключването си е лесно . Аз затова не виждам много смисъл от по горното.
Друг е въпроса ,че още ми е странно изключването с дърпане на лоста към водача .
Когато матричните са в готовност но не активни / свети иконка с А бяла / му бях намерил "цаката" и с врътката през габарит го дезактивирах - не минавах през включване на дългите .
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

naster написа: 15.03.2024, 06:40:56 Вие прибирате ли се в дясно след изпреварване?
Ако има кола зад мен, винаги се прибирам. Но обикновено лявата лента е с много по-добра настилка поне по магистрала Тракия, където пътувам най често.
Та когато има разлика в настилките и лявата е свободна - възползвам се.
Добавям и единственото видео, което имам на матричните от първия ден когато взех колата - 2 февруари. Пак е по магистрала Тракия.
https://www.youtube.com/watch?v=ENBqQlDP5uU
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Мнение от marcas »

Stoyanov написа: 15.03.2024, 10:21:25 Добавям и единственото видео, което имам на матричните от първия ден когато взех колата
Благодаря за видеото.

От 20-а секунда нататък ясно се вижда какво причиняваш особено на тировете. Първият камион го осветяваше десния фар около 5 секунди. Съветвам всичките хора, които спорят колко били добри матричните на магистрала и как не им присвяткали, внимателно да изгледат видеото. [smilie=pardon.gif]
Разбира се, някои ще кажат, е какво са няколко секунди - нищо като е един път. Като се разминеш с няколко стотин коли обаче...

Даже ми се струва, че караш по наклон, което допълнително улеснява ситуацията със засичането на насрещен трафик?
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

marcas написа: 15.03.2024, 10:54:37 Даже ми се струва, че караш по наклон, което допълнително улеснява ситуацията със засичането на отсрещен трафик?
Да, цялото видео като гледам е спускане.
Даже във видеото се виждаше и как осветявам една кола за няколко секунди, която не се вижда добре от мантинелата.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”