Съвет за Супърб Скаут

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от lys »

pdimanov написа: 07.03.2024, 09:51:58 Как се ретрофитва
Първи впечатления
Благодаря за инфото - нека дойде колата да я покарам първо. Ако взема да сменям стъкла на чисто новата кола, жена ми ще ме изхвърли да спя в гаража :D Онзи ден ме видя, че разглеждам спортни педали и беше интересна тема на разговор [smilie=kiss3.gif] хахаха... Не че съм я питал и за спортната генерация на Субаруто ... един ден просто каза, че нещо колата е по-шумна ама, че ѝ харесва. Питаше какво съм
ѝ бил правил [smilie=sarcastic.gif]
Единствената константа в живота е промяната.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от style34 »

Абе за различните хора, различни неща са "задължителни". То много екстрички има по 200-300-400 лева, ама едва ли някой поръчва всичко.
Защото малко по малко сумата набъбва.
Знам, че тука има масони, ама все пак купуваш Шкода. Демек таргетираш някакъв бюджет.
Не си отишъл да взимаш S класа и да кажеш слагай всичко.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

gbuyukliev написа: 07.03.2024, 10:50:41 Тези стъкла просто успяват да поддържат нивото поносимо и на магистрала, иначе там почва да влиза и допълнителен шум от въздух.
Баш. Шума от "аеродинамиката". Помагат там и понеже цената им при първоначално вграждане е ниска, ги слагаме в графа - силно препоръчителни "екстри". Екстри не случайно е в кавички, вече казах, за мен това трябва да е серийно оборудване.

С нищо не помагат за шума от гумите например. Нито помагат за подрънкването на окачването. Или шума от мотора. Все шумове, които в Шкода са си даденост.
Бееееее.....
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от pdimanov »

Нека не забравяме, че преди да се ретрофитнат акустичните стъкла, @MHlebarov сложи и допълнителна изолация, за която също има пост. Със сигурност акустичните стъкла са били "пробойната" така да се каже, с които е завършил проекта "обезшумяване".

@lys Нищо не пречи един ден жена ти да каже "Абе, тази кола е станала по-тиха". [smilie=sarcastic.gif]
style34

Škoda Фен²

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от style34 »

@gbuyukliev,
С много от мненията ти съм напълно съгласен, но пак ти казвам - за теб има една истина и тя е твоята.
Всичко друго е абсурдно, нелепо и т.н.
Шкода и те гонят някаква ниска цена, дори и за L&K. За да са атрактивни и позиционирани където са.
Дали са толкова тъпи, че не са разбрали, че много по-важно е да имаш двойни стъкла и прогресивно управление вместо подгрев на задните седалки?
Така де след като за теб е по-логично, би трябвало и за всички да е така?
Я питай 10 човека, които не са манияци на тема коли знаят ли какво са акустични стъкла и прогресивно управление? И дали знаят подгрев на седалка какво е.
Че то ЗА МЕН и CVT кутията е нелепо да се произвежда даже, ама хората я купуват яко.
И не говорим за скръндзене. Напротив. Като не са включени дадени екстри и цената не е надута с още 500 лева, ти решаваш дали точно тях да включиш или друго за тези 500 лева.

П.С. Аз също поръчах прогресивно и акустични стъкла, но това не означава, че за всички са важни.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Stoyanov »

За мен също е странно това със стъклата и волана (точно и двете са ми странни) и според мен е това, че модела е доста стар и може би по скоро в тоя сегмент е било по скоро екстра по начало като са замисляли модела и производството.
Примерно като карах Пежо 408 тест драйв там някакви такива неща дори продавачите ги изтъкват. Как този модел има такива стъкла, там ако не се лъжа всички са такива. Но, не е екстра ми го казват да звучи сякаш това е премиум автомобил - качество на материали, шумоизолация.
Прогресивният волан според мен също не трябва да е екстра, ами просто или е така този модел или не. Пак го отдавам на това, че е стар модела и на целия производствен процес. Един вид имат налична технологията и по скоро ще е отклонение от правилото или стандарта да я ползваш.
Може да са ми много грешни разсъжденията, но според мен новият супърб направо ще е с акустични стъкла. А ако волана не е прогресивен по начало, то ще им пусна една псувня ;)
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Stoyanov написа: 07.03.2024, 12:25:28 Прогресивният волан
Прогресивният волан е нещо различно. Незнам как е при другите марки, но подозирам, че в ниския сегмент където е Шкода, едва ли има коли със серийно прогресивен волан. Примерно серийно ли е на Пежо, Рено, Нисан, Опел, Форд (наистина не знам, питам)?

Не коментираме дали е скъпа екстра и/или сложно технически. Просто е тип екстра, която стандартно се слага на коли с по-спортен уклон (условно казано).

относно новия Супърб - не мисля, че серийно ще е с акустични стъкла, нито с прогресивен волан, нито с адаптивно окачване, нито с матрични фарове. Серийно ще има чадър и таблет - за тия пари - толкоз. [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от Цецо75 на 07.03.2024, 12:57:57, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Reingar

Škoda Фен²

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Reingar »

В Хюндай го има на и30, и то средно ниво. Това от далечната 2016г. И работи отлично.
Шкода вече не е евтината марка. Супърб достига 100к, Октавия гони 70к и нагоре.
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от chill »

style34 написа: 07.03.2024, 11:35:17 @gbuyukliev,
С много от мненията ти съм напълно съгласен, но пак ти казвам - за теб има една истина и тя е твоята.
Всичко друго е абсурдно, нелепо и т.н.
Има нещо вярно. В тази тема постоянно чета 'повечето хора' се превъзнясали по алкантара, после 'повечето хора' не си използвали щорите и подгрева отзад, 'повечето хора' не знаят що е то прогресивен волан т.н. Как точно установи 'повечето хора' какво и как ползват, че после подскачаш, като ти обърнат внимание на изказа тип последна инстанция? Мойте щори са вдигнати почти постоянно, а децата постоянно си ползват 'подгряването на гъзетата'. Иначе и аз съм съгласен с голяма част от мненията ти, да не решиш, че ти се заяждам нещо [smilie=sarcastic.gif]
style34

Škoda Фен²

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от style34 »

gbuyukliev написа: 07.03.2024, 11:21:06 Не мисля, че има друга марка където прогресивен волан да не е серийно оборудване. Супер абсурдно е.
Не мислиш или си сигурен? Да не започвам да звъня марка по марка :D
gbuyukliev написа: Акустични стъкла и прогресивен волан нямат нищо общо с други дребни екстрички като "дръжки за смъкване на задните седалки от багажника", "подгрев на дюзите на стъкломиячната уредба" или "държач за таблет".
Кой каза? А, да ти, като последна инстанция.
gbuyukliev написа:И щом хората масово не са масони, да изкарат от L&K подгрев на задни седалки и щори на задните стъкла и да сложат тия двете. Много по-логично е. Повечето хора не си вдигат щорите никога, а подгрева отзад съм го пускал точно веднъж аз.
Хайде пак. Даже вече решаваш кое трябва да влезе в пакета и кое не? За мен щорите, с две деца отзад, едното бебе, са must. Ама щом казваш, че не ми трябват, значи е така.
gbuyukliev написа:Макар че ако някой дава 80 000 за кола, да се скръндзи за 500 лева допълнителни екстри е абсурдно леко, какъвто ще да е.
И отново. Ти ли ще правиш сметка на хората? Абсурдно било да не му се дават 500 лева на НЯКОЙ за стъкла.
Та какво казваше, не обобщаваш генерално, ама хич :D
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от FaKeR »

Супърб за мен е кола за "возене", не за спортни страсти. Като се возих в S3 на един колега за мен кефа от мекото возене и спокойствието на колата беше на преден план и грам не провокираше в мен желание за "летене" по пътя. Дори без DCC обира повече от добре неравностите (имал съм предимно дървено возещи автомобили и винаги с цял мост отзад, та летвата ми за "меко" возене не е висока). Повечето, които съм виждал, са комбита и както style е написал за мен също щорите са must, защото карам деца отзад. Ако ще се купува такава кола, в която да се вози шефа на задната седалка - едва ли ще е Шкода.
Тези от ЕТ гледат ексели и какво се е продавало във времето, не четат форума ръковедейки се от желанията на група ентусиасти, които се заиграват със супърбите си.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от digitalundgrd »

Абе истината е, че някой хора се помислиха за ChatGPT [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от Цецо75 »

Тук не се разбираме нещо. Въпроса не е дали на някой му се свидят 500лв. за акустични стъкла. Въпроса е защо тези стъкла не са сложени заводски на Супърб за 80000лв.

Безумно е подобни неща да се продават като "екстра"! Шумоизолацията е част от колата, тя трябва да е априори заложена в концепцията на колата. Подозирам, че ако някой не ги купил, то е най-вече от незнание и защото дилъра не му е подсказал. Иначе едва ли някой би "спестил" 500лв. от това.

Относно екстрите всеки си определя какво да си купи според гъзомера. Засега. За във бъдеще, тези опции ще се ограничават сериозно, както се чува.
Последно промяна от Цецо75 на 07.03.2024, 14:20:54, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от MHlebarov »

При поръчка, акустичните стъкла се доплащат само 300лв? пфф... на мен ми излезе ~ 1,4к ретрофита.

Темата е за препоръки, имайте те го в предвид когато пишете, и защото е тема за "ПРЕПОРЪКИ", ето ви една: "не се вталясвайте".. как вика баба ми.

Когато започвах да проучвам въпроса за шума .. звъннах на един пич от форума дето беше разпитавал преди мене - стари постове.
реагира така: "кфа шумоизолация? Аз тоя проблем го реших като си купих Мерцедес, немам общо със Шкода вече"

нова октавия 40, супърб 75, пасат 90, скласа 250

Кефете се, и си карайте варелите ...

като казвам варел .. се сещам за това видео дето бях парвил :

п.п. Можете да напишете писмо до централата на ЕТ - "Вие ли решавате какво да е оборудването на LnK"

п.п.п. Ако няма какво да препоръчвайте, не се вталясвайте ;)
Последно промяна от MHlebarov на 07.03.2024, 14:22:46, променено общо 1 път.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Съвет за Супърб Скаут

Мнение от FaKeR »

Няма опции - няма спорове. Но цената е все така 80 и повече хиляди [smilie=fool.gif]
Все пак Шкода се "конкурира" със скъпите събратя Ауди и VW, които също трябва да се продават.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”