Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Цецо75 написа: 09.02.2024, 14:37:01
Haigo написа: 09.02.2024, 13:57:49 front набива спирачките да не се блъснеш а не следи и да спира зад някой и да потегля
Ами не знам на кое как викат, пълна каша е.
Аз имам само ACC, което във менютата се води Front Assist, но спира И ТРЪГВА сама следвайки трафика. Нямам Lane Assist, нямам Side Assist, не ми следи знаци, нямам и TA.

Имам чувството, че са омешали технически абривиетури (като ACC) със търговски наименования (Travel Assistant), като е някаква пълна каша, кое какво включва и от модел до модел и от година до година е различно.
Абсолютно си прав. Станало е някаква пълна каша. Това, което имаш ти ми е напълно достатъчно. Дано и при мен е така. Единствено би ми липсвало адаптивното водене в лента.
Иначе скоро карах Тойота Корола хибрид чисто нова. Доста бавно реагира, когато на магистралата пред теб колата се прибере и трябва да започне да ускорява. Понякога пък засича колата в съседната лента и намалява кофти.
Не знам при Шкода по-добре ли е.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Абе и аз това гледам и сигурно е по-добро решение донякъде с пакети. С такова разпиляване нито дилърите могат да ти обяснят в детайли, нито пък обикновен потребител може да се ориентира.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

style34 написа: 09.02.2024, 14:49:10 Единствено би ми липсвало адаптивното водене в лента.
Иначе скоро карах Тойота Корола хибрид чисто нова. Доста бавно реагира, когато на магистралата пред теб колата се прибере и трябва да започне да ускорява.
Ами мен лично воденето в лента ме дразни и като карам кола с такова, го изключвам. Все имам чувството, че има нещо нередно в кормилната система и не ми се подчинява. Вероятно щото съм дрът и съм имал коли дето волана се тресе и без асистенти. [smilie=pardon.gif] Обаче има нещо друго, аз като карам много обичам да сека завоите. Разбира се когато няма никой в насрещното и около/зад мен. И това побърква асистента, а това пък побърква мен.

Иначе автоматичното доускоряване е относително предпазливо да. И спира отдалеч и предпазливо ускорява. Има някакви настройки, но си е предпазливо. Което за мен е абсолютно ОК, защото аз това го ползвам при много лежерно каране, най-вече в чужбинските безкрайни магистрали. Така или иначе, ако искам корекция в поведението на изкуствения интелект, газта и спирачката и волана са си мои ... поне в моделна година 2021 все още са [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Цецо75 написа: 09.02.2024, 15:02:37 като карам много обичам да сека завоите. Разбира се когато няма никой в насрещното и около/зад мен. И това побърква асистента, а това пък побърква мен.
Лейн асиста , при скала/камик се самоизключва при път със завои и самовключва при сравнително прави участъци. Така сме блажени, ние търсещите най-късото разстояние в по-ниския клас. Отново с уточнението когато няма в близост автомобили [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Вероятно е така, ама на мен ми се включва честичко като карам такива коли. Та или интелекта в колата е тъп или аз съм тъп ... което си е съвсем възможно. Ама не се разбираме определено.
Бееееее.....
Bitrot

Шкода Новак

Мнение от Bitrot »

Haigo написа: 09.02.2024, 13:57:49 Значи ей сега писаха че отказват да добавят тоя travel assist - нямало време !!! Баси днес поръчаш те след 40-50 макс дни е при теб като от тея дни има доставка около 10 дни - бързат да изчистят на макс преди новия модел , ами travel всъщност следи и двете ленти на платното едновременно като работи само в режим на автопилот като на кокпита излиза дори и визуализация на предния автомобил к си спира зад него сама и ако е за кратко си и потегля сама докато lane е тъпотия - тя е когато ти си държиш волана ама нещо се заблеяш и ти придърпва да те върне в платното обаче ако я оставиш сама да държи платното ходи на зиг заг и всеки почва да свири и не знам изобщо тая lane за къв ти е изобщо - чух софтуерно може да се изключи от някой хакер , хем говорих с дилъра за тоя travel - ама щото съм имал side front lane 360 и самопаркиране и нямало нужда ама далеч не е така - front набива спирачките да не се блъснеш а не следи и да спира зад някой и да потегля , side е с определен ъгъл и само светва мъртва зона все едно а в травела side върши съвсем друга работа - наблюдава цялата задница за приближаваш автомобил , че така и избеснях днес за тоя пропуск , съвета ми е който взема готова конфигурация с доста асистенти да пита тоя травел колко ще добави към цената защото не е 2612 лв както пише а е окт сорта на 400-500 лв макс
Мога да те успокоя малко, аз си я поръчах 1-2 седмица (началото на Януари) точно с тази екстра за 2612 (която вече я няма в конфигуратора) и то директно с нея, а не добавена после. След малко си ми звъннаха и ми казаха, че не можело завода не я приемал така поръчката и че сега звънели и на друг колега да му казват и на него за това...
Има шанс при теб "няма време" и при мен "завода не я приема" да е едно и също...

Като гледам как колегата си поръчал с кантон и другите стъкла, пък аз преди месец питам - нямало как...

Аз вече съм на принципа "каквото дойде такова", важното е да имаме хардуера (в този случай камерата е тази, която трябва да е заради разпознаването на пътните знаци поне така си мисля де...) и после има няколко опции:
- Да си дойде с всичко и да си работи от завода директно.
- Да може да ни го пуснат в сервиза.
- Да изчакаме и да видим как да си го пуснем сами...
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

Ясно , мисля че това е софтуерно решение от някой Шкода хакер . Да видим 10 седмица дали ще се произведе - по тая логика 12 седмица ще си я карам вече
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Няма да е само софтуер. Не са толкова тъпи да не искат да ви вземат парите за 2 клика с мишката.
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

Между другото аз също от самото начало сложих стъклата и доп обезшумяване на купето - за сега не са ми се обадили да откажат това
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

Хакерска работа е на доста по високо ниво от тея в сервиза - да речем трето лице се намесва и ти я прави custom made без някои дразнещи неща а други подобрени , и смея да кажа че не влияе на гаранцията , така съм чувал от колеги с шкоди
stepe

Шкода Новак

Мнение от stepe »

Кантона и акустичните стъкла още миналата седмица ми казаха, че са ги махнали като възможност. Днес (по телефон отново) от представителството в Надежда ми казаха, че няма възможност вече да се добавят допълнителни екстри към поръчаните едва ли не, за да не загубиш поръчката…изобщо на кого да вярваш, но така или иначе смятам, че вижън предоставя достатъчно екстри, а останалото е гивизалък.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

И двете ги нямаше в БГ каталога и бяха под въпрос, но днес ми се обадиха и ми казаха, че поръчката е потвърдена, демек ще бъдат включени.
Дано е така. Специално за Кантон много държа, защото стандартната музика в Октавията е мега зле и не бих искал при чисто нова кола за не малка за мен сума пак да е толкова зле.
Никак не е добре, обаче, че се получава абсолютно разнопосочна информация.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

ИзтрЪпнал написа: 09.02.2024, 15:53:00 Лейн асиста , при скала/камик се самоизключва при път със завои и самовключва при сравнително прави участъци...
То за чии ти е лейн асист при път с много завои [smilie=fool.gif]
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

Вчера си говорих с човек който е навътре с Шкода бизнеса - от 1 април почват масовото производство на новия модел, явно вече са почнали ама не масово във всички заводи или на всички линии , като се замислиш остават 7 седмици , казват че 4 седмици преди производство заключват за промени , явно бързат и са решили да спрат с промените на поръчките а и то шефовете като кажат на дилърите стоп който каквото си е поръчал и да е внимавал при първоначалната комбинация , яд ме е че самия дилър трябваше доста повече да обясни за тея пакети и различните комбинации . Как да е живи и здрави и така ще си я карам - пак казвам в момента тея коли са много умни натъпкани със софтуер и спокойно един настина добър хакер може да ти пренастрои всички заводски настройки да ти е по комфортно на теб
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

tsb написа: 10.02.2024, 00:41:46 за чии ти е лейн асист при път с много завои
+1, даже и на прав път с лейн асиста говорим на различни езици. Като работа и функционалност на асистента беше коментара. Иначе аистенциите биха отишли на ниво 3 на самоуправление. Което е съвсем друго като функционалност.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”