yordan_ichev написа: 18.11.2023, 20:04:56
Освен, че тегли на дясно, както преди да я оставя, сега волана не е прав, а стой леко в ляво.
Здравей, колата ми е като твоята, купена е в края на август. Само аз я карам, не е влизала в дупки и т.н. и е на около 1400 км. Относно волана - още от самото начало имам чувството, че е изкривен леко в ляво. Преди дни отидох да заявя гаранционен ремонт (лумбалната опора на предната пасажерска седалка пращи много яко, когато се ползва, все едно нещо вътре се кърти - това на нова кола, но както и да е - поръчаха част, на 29.11 ще ми сменят) и споделих с приемчика, че воланът ми е леко в ляво. Той каза, че го оспорва това, тъй като са имали
много! такива оплаквания - установило се, че просто е зрителна измама, поради определени линии на таблото към волана. Та поради тая причина може още от самото начало на закупуването на колата да не ти е направило впечатление, а сега вече да ти се струва така. Зачетох се и на други места после - наистина доста хора се оплакват от това при чисто нов автомобил кодиак. Аз се отказах да искам да ми правят каквато и да е корекция.
Така и така съм почнал да споделя и друго - предявих им и още нещо което смятах, че е проблем - трудното затваряне на шофьорската врата и тъй като по гаранция това е нещо, което може да се предяви до шестия месец, реших да поискам да ми регулират вратата. Тоя отвори задната и каза - "я пробвай сега"- и о чудо, шофьорската вратата започна да се затваря перфектно. Така че всичко е заради налягането, което се създава. Демонстрира ми как всяка една друга врата се затваря трудно, ако останалите са затворени.