Аномалии след смяна на гуми

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

JORDITO написа: 12.11.2023, 22:54:15 Навремето жената имаше на Хюндая криво стебло на амортисьор отпред. Дърпаше надясно и доста време я въртяха по сервизи, докато сменят амортисьор по гаранция. Колата беше служебка и така и я предаде колега.
И аз на Предната октавия имах леко криво стебло на амортисьора отпред в ляво. Но тои си излизаше на стенда когато се проверяваше колата. Беше много леко и доста го карах така. От него дърпаше много леко почти неразбираемо на дясно, това с реглаж неможеше да се оправи, само със смяна на амортисьор. Аз го лекувах като помпех предна лява гума с 0,1 - 0,2 бара повече. Доста километри изкарах така.

Ако има крив амортисьор би трябвало на стенда да си покаже.
yordan_ichev

Шкода Новак

Мнение от yordan_ichev »

Ъпдейт:
В сряда сутринта колата влезе в ЕТ Надежда.
Взех я в петък сутринта, след като ми се обадиха, че е готова и направо тръгнах да пътувам (около 700 км).
Резултат:
Освен, че тегли на дясно, както преди да я оставя, сега волана не е прав, а стой леко в ляво.
След 50 км каране установих, че ми се изморява ръката да държа на ляво и трябваше да карам с двете ръце на волана през цялото време.
Следваща стъпка - отивам на реглаж в Ауто Експрес 2. Преди 7-8 години правих там един автомобил и останах доволен, а колегата @stefan L, ме подсети за това място. Бих я върнал пак в ЕТ, но и заместващия автомобил не е безплатен, пък без кола не става…
Приемчика каза, че са слагали техни гуми да пробват и че са правили нов реглаж и “настройка на сензор G08” - остави поръчката отворена за да пробвам автомобила. Не съм плащал нищо поне.
Последно промяна от yordan_ichev на 18.11.2023, 20:30:21, променено общо 1 път.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Тоест са направили едни процедури "на сляпо" и без да я тестват след тях, са ти я издали с "готова е". Ай сиктир, честно!
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Вероятно са я тествали щом не са му взели пари на колегата, ама пак е пълно безобразие и некадърност това.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
yordan_ichev

Шкода Новак

Мнение от yordan_ichev »

За да се тества, трябва да се изкара на околовръстното поне. Тегленето е ясно осезаемо на прав път над 90 км/ч.
Като гледах приложението My Skoda, видях че е карана 3 км, демек отново на булеварда отпред, въпреки че два пъти обясних и клип им показах кога и как тегли. Дори ходих до началника на сервиза да му показвам клипове..
в крайна сметна някой е врътнал някой болт по реглажа, ама не е бил правилния.
За това реших да пробвам на място, където са по-запознати с реглажите..
Имам час за четвъртък - ще пиша дали сме го оправили.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Извинете, ама колата нали е гаранционна, за какво не взимане на пари говорим?

Значи той казва, че колата тегли абсолютно както преди и това се усеща веднага след Х км/ч. 2 варианта има:
  • Тествали са я - видели са, че нищо не са направили и са решили да отбият номера за още няколко дни, докато се върне пак. Един вид да им се махне от главата засега.
  • Не са я тествали.
И двата варианта са еднакво дебилни.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
yordan_ichev

Шкода Новак

Мнение от yordan_ichev »

YYakovliev написа: 18.11.2023, 20:29:35 нали е гаранционна, за какво не взимане на пари говорим?
Първия път ми таксуваха реглажа - може по моя вина да се е изместила геометрията (дупка, бордюр) - те няма как да знаят, но това изглежда не е събитие, което се покрива по гаранция.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Не съм привърженик на скандалите, но отиди, качи един с теб, паркирай им я и да я върнат като е готова!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

yordan_ichev написа: 18.11.2023, 20:04:56 Освен, че тегли на дясно, както преди да я оставя, сега волана не е прав, а стой леко в ляво.
Опитали са да компенсират тегленето с корекция на сходимоста, но са изкривили волана. Явно не е до реглаж и гуми, нещо друго има.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Обаче е странно, че на ляво се е изкривил волана, защото това означава, че са отворили сходимоста на дясно.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

yordan_ichev,
Пробвай нещо, което е лесно и не отнема време. Спри на някоя бензиностанция и направи корекция в налягането на предните гуми. Ако нормално са 2.5, направи от дясно с 0.2 десети повече, тоест 2.7 а от ляво намали с -0.2 десети, тоест 2.3
Идеята е да има разлика 0.3 - 0.4 между двете в полза на дясната.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

yordan_ichev написа: 18.11.2023, 20:04:56 Освен, че тегли на дясно, както преди да я оставя, сега волана не е прав, а стой леко в ляво.
Здравей, колата ми е като твоята, купена е в края на август. Само аз я карам, не е влизала в дупки и т.н. и е на около 1400 км. Относно волана - още от самото начало имам чувството, че е изкривен леко в ляво. Преди дни отидох да заявя гаранционен ремонт (лумбалната опора на предната пасажерска седалка пращи много яко, когато се ползва, все едно нещо вътре се кърти - това на нова кола, но както и да е - поръчаха част, на 29.11 ще ми сменят) и споделих с приемчика, че воланът ми е леко в ляво. Той каза, че го оспорва това, тъй като са имали много! такива оплаквания - установило се, че просто е зрителна измама, поради определени линии на таблото към волана. Та поради тая причина може още от самото начало на закупуването на колата да не ти е направило впечатление, а сега вече да ти се струва така. Зачетох се и на други места после - наистина доста хора се оплакват от това при чисто нов автомобил кодиак. Аз се отказах да искам да ми правят каквато и да е корекция.
Така и така съм почнал да споделя и друго - предявих им и още нещо което смятах, че е проблем - трудното затваряне на шофьорската врата и тъй като по гаранция това е нещо, което може да се предяви до шестия месец, реших да поискам да ми регулират вратата. Тоя отвори задната и каза - "я пробвай сега"- и о чудо, шофьорската вратата започна да се затваря перфектно. Така че всичко е заради налягането, което се създава. Демонстрира ми как всяка една друга врата се затваря трудно, ако останалите са затворени.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

rts написа: 20.11.2023, 16:58:29 установило се, че просто е зрителна измама, поради определени линии на таблото към волана.
Обаче на колегата му тегли в дясно.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Ми да де.
Като коригираш волана да го изправиш,и колата върви в дясно
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Audirulzz написа: 20.11.2023, 17:42:06 Като коригираш волана да го изправиш,и колата върви в дясно
Това е завиване, а не теглене.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”