Аномалии след смяна на гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Манев,
Както е известно, всеки автомобил има точки за вдигане. Няма значение с какво и как се вдига. Все пак купето не е от локум.
Ако имаш съмнение за неправилно вдигане, което да е изкривило нещо в окачването, щеше да се види от стенда за геометрия.
Както е известно, всеки автомобил има точки за вдигане. Няма значение с какво и как се вдига. Все пак купето не е от локум.
Ако имаш съмнение за неправилно вдигане, което да е изкривило нещо в окачването, щеше да се види от стенда за геометрия.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това е .....много весело твърдениеМанев написа: 12.11.2023, 20:19:50 след това колата като че ли уляга:) За мен съм си го обяснил с вдигането на колата на подемника.
И аз така я усещам, като се качвам и слизам от някой бордюр. По една седмица ми е странно после
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Това е пълна измислица, правил съм всякакви вагове, 22-ра, 23-та година....пълен ляв, пълен десен и това е, ъгъла на завиване е обученyordan_ichev написа: 11.11.2023, 20:57:42 За обучението на сензора - приемчика в ЕТ. Има си го описано, като услуга във фактурата
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
При реглажа колата не е ли вдигната? Във въздуха всичко може да е наред, ама като натежат 1.5 тона на окачването ...
Знам ли някой амортисьор ако е леко изтървал какво ще е поведението?
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Е не е чак пълна измислица, а ловко боравене с термини и понятия непонятни за повечето клиенти. Откъде на къде обикновения потребител ще знае как се прави и колко е лесно/трудно. Те хората не могат да си обучат стъклата камо ли... Но да абсолютно си прав като цяло.todor87 написа: 12.11.2023, 20:43:33 Това е пълна измислица, правил съм всякакви вагове, 22-ра, 23-та година....пълен ляв, пълен десен и това е, ъгъла на завиване е обучен
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- The Hooligan
Не, всичко се измерва и регулира, когато автомобила е стъпил на платформите на подемника. Вдига се, само ако трябва да се раздвижи някой болт/накрайник и т.н.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- tsb
Е как ще правят реглаж на кола на подемник... това да не е летяща чинияМанев написа: 12.11.2023, 20:51:46 При реглажа колата не е ли вдигната? Във въздуха всичко може да е наред, ама като натежат 1.5 тона на окачването ...
Знам ли някой амортисьор ако е леко изтървал какво ще е поведението?
- The Hooligan
Подемник е общо понятие.
Тези на които се прави реглаж са четириколонни, ножични или пистонни, но общото при всички е това, че имат дълги платформи. Задните гуми стъпват на "плъзгащи плочи" , а предните гуми стъпват на "въртящи плочи"
Ето това е четириколонен подемник за реглаж:

Тези на които се прави реглаж са четириколонни, ножични или пистонни, но общото при всички е това, че имат дълги платформи. Задните гуми стъпват на "плъзгащи плочи" , а предните гуми стъпват на "въртящи плочи"
Ето това е четириколонен подемник за реглаж:

-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
@The Hooligan, веднъж само преди доста време съм ходил на реглаж и си спомням, че я вдигаха колата и въртяха нещо отпред отдолу, ама сега като го показа тя си е стъпила на гумите, а не във въздуха. Моя грешка.
- The Hooligan
Да, самият реглаж и измерване се прави в тази позиция, само ако не се движи/развива някой болт/накрайник, тогава се вдига да овиснат гумите, раздвижва се и пак се пуска долу за настройка.

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Аз викам вместо да гадаем, да си гледаме работата
Колата ще си ходи в Еуратек да си блъскат те главите.
Колата ще си ходи в Еуратек да си блъскат те главите.
Бееееее.....
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Навремето жената имаше на Хюндая криво стебло на амортисьор отпред. Дърпаше надясно и доста време я въртяха по сервизи, докато сменят амортисьор по гаранция. Колата беше служебка и така и я предаде колега.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- tsb
На 5к нова кола със смяната на гумите започва да тегли(ако може да се вярва на автора на темата), няма как да не е предизвикан проблем освен при смяната след като с други джанти и гуми пак тегли.
Въпрос, дали и преди не си е теглела със заводските гуми, но по незабелязано.
Въпрос, дали и преди не си е теглела със заводските гуми, но по незабелязано.
-
yordan_ichev
Не е теглела преди. Предполагам, че е настъпило друго събитие, за което не знам, около смяната на гумите (и съпругата ми шофира този автомобил от време на време).
Все пак автомобила е перфектен на хартия - баланс, джанти и мостове - предполагам, че ако е ударена дупка, в следствие на което изниква проблема, все нещо ще покаже, я крива джанта, я разместен реглаж…
Може да нямам време да търся как се регулират стъклата или как се обучава сензор за завиване, но шофирам активно и мога да усетя, поведението на автомобила.
Нищо лично, просто работата и личния ми живот не оставят време за странични дейности. За това и си купувам нов автомобил, точно за да не ходя по сервизи и да трябва да се уча, кой ме е метнал и кой не.
Иначе имам час за ЕТ в сряда - планирано е да оставя колата за 2 дни със заместващ автомобил. Когато разбера какъв е проблема, ще пиша… ако разбера - надявам се
П.С. Прозореца се оправи с двойното натискане след спускане/качване.

- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Най-вероятно първо ще се опитат да те убедят, че не можеш да караш. Не им се връзвай!