Ами, нали идеята на форума е да си помагаме, а не само да говорим общи приказки.
Аномалии след смяна на гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Ами, нали идеята на форума е да си помагаме, а не само да говорим общи приказки.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
yordan_ichev
Огромно благодаря на колегите @Цецо75, и @The Hooligan, за помощта днес - натрупа ми се черпене и още една причина да присъствам на следващия събор
Тъй като автомобила е гаранционен не възнамерявам да посещавам други сервизи освен ЕТ.
Най-малкото след реглаж се налага обучаване на сензора за завиване на волана, което само там може да бъде направено.
В понеделник ще запазя първия възможен час и когато има яснота относно проблема ще пиша.
До тогава, ако някой има идеи, за възможна причина да пише
Тъй като автомобила е гаранционен не възнамерявам да посещавам други сервизи освен ЕТ.
Най-малкото след реглаж се налага обучаване на сензора за завиване на волана, което само там може да бъде направено.
В понеделник ще запазя първия възможен час и когато има яснота относно проблема ще пиша.
До тогава, ако някой има идеи, за възможна причина да пише
Последно промяна от yordan_ichev на 11.11.2023, 21:08:28, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Най вероятно си внушавате.
Наклона на пътя вземате ли под внимание?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Това кой ти го каза?yordan_ichev написа: 11.11.2023, 19:40:57 Най-малкото след реглаж се налага обучаване на сензора за завиване на волана, което само там може да бъде направено.
-
yordan_ichev
И аз мислех, че си внушавам, но и колегата @Цецо75, се повози с мен и го потвърди. Той кара същия автомобил, не мисля че и двамата си внушаваме.bega4kata написа: 11.11.2023, 19:43:57 Най вероятно си внушавате.
Трябват непрекъснато корекции в ляво докато се движи по прав път без вираж.
Взехме под внимание наколна, както и вятъра днес.
За обучението на сензора - приемчика в ЕТ. Има си го описано, като услуга във фактурата и след като взех колата си беше забравила часа и auto режима на шофьорското стъкло не работи (още не знам как да го оправя). Със сигурност нещо по електрониката е правено по време на реглажа.
Може и да съм избързал с частта, където твърдя че само там могат да го настроят този сензор - това никой не ми го е казал, предположих, че едва ли има други сервизи за реглаж с такава апаратура.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Има, но не са много. Масово въртят гайките и ако се наложи те пращат на диагностик.yordan_ichev написа: 11.11.2023, 20:57:42 предположих, че едва ли има други сервизи за реглаж с такава апаратура.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
На старите беше като задържиш до долу бутона за стъклото няколко секунди и после нагоре пак го задържаш няколко.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Отиваш при Дани в Автоекспрес2 и ти се решава проблемът.
-
yordan_ichev
След търсене в Гугъл и аз го видях това, но го няма още това ауто.. ще питам в ЕТ, като оставям колата следващата седмица
Все пак съм си платил за реглаж в ЕТ, който не е свършен като хората - предпочитам да си я оправят те.
Ако следващия път, като в взема от тях, проблема не е отстранен, може да се огледам за алтернатива - благодаря за контакта.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
За ауто на стъклото.
Влизаш в колата.Натискаш и задържаш бутона докато свали прозореца.
След като падне долу,натискаш два последователни пъти пак надолу.
За ауто нагоре процедурата е наобратно
Влизаш в колата.Натискаш и задържаш бутона докато свали прозореца.
След като падне долу,натискаш два последователни пъти пак надолу.
За ауто нагоре процедурата е наобратно
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сетих се аз, че имаше някакво баене със стъклото, ама не можаш да му кажа заклинанието на колегата ![unknown [smilie=unknown.gif]](./images/smilies/unknown.gif)
Бееееее.....
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Места бол, с прогресивен волан ли е?yordan_ichev написа: 11.11.2023, 20:57:42 Може и да съм избързал с частта, където твърдя че само там могат да го настроят този сензор
-
yordan_ichev
Не е прогресивен волана
- stefan L
Голфът ми е с прогресивен волан. Преди почти 8 години правих реглаж при Дани и от тогава колата върви като по релси. Ама и дупки не съм нацелвал.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Когато всички вероятни хипотези бъдат отхвърлени, това което остане трябва да е причината за проблема, колкото и невероятно да е.
Разсъждавам на глас.
Проблемът се е появил след смяна на гуми.
При смяна на гуми имаме:
1) сваляне
2) демонтаж
3) монтаж
4) баланс
5) качване
Вероятността нещо да се е объркало при тези дейности бяха отхвърлени на предните 7 страници.
Какво остава?
Ами едни дейности, които са толкова очевидни, че не се замисляме за тях:
0) вдигане на колата на крик/подемник
6) сваляне на колата от крик/подемник
@yordan_ichev, забеляза ли при първата смяна на подемник ли ти вдигнаха колата (не виждам как ще вкарат подемник в мола ама знае ли човек) или с крикове - гума по гума или я вдигнаха на 3/4 крика цялата кола?
При подемник 4-те гуми се вдигат заедно и се пускат плавно, докато с криковете ...
Аз от ремонти не разбирам ама колегите могат да кажат дали твоите проблеми примерно могат да се породят от:
1) да не са поставили крика на точното място определено за повдигане
2) да са попрекалили с вдигането на някоя от гумите
3) да са пуснали някой крик много рязко
П.С. Винаги като сменя масло на Тойота 2-3 дена возията ми е някак странна, след това колата като че ли уляга:) За мен съм си го обяснил с вдигането на колата на подемника.
Разсъждавам на глас.
Проблемът се е появил след смяна на гуми.
При смяна на гуми имаме:
1) сваляне
2) демонтаж
3) монтаж
4) баланс
5) качване
Вероятността нещо да се е объркало при тези дейности бяха отхвърлени на предните 7 страници.
Какво остава?
Ами едни дейности, които са толкова очевидни, че не се замисляме за тях:
0) вдигане на колата на крик/подемник
6) сваляне на колата от крик/подемник
@yordan_ichev, забеляза ли при първата смяна на подемник ли ти вдигнаха колата (не виждам как ще вкарат подемник в мола ама знае ли човек) или с крикове - гума по гума или я вдигнаха на 3/4 крика цялата кола?
При подемник 4-те гуми се вдигат заедно и се пускат плавно, докато с криковете ...
Аз от ремонти не разбирам ама колегите могат да кажат дали твоите проблеми примерно могат да се породят от:
1) да не са поставили крика на точното място определено за повдигане
2) да са попрекалили с вдигането на някоя от гумите
3) да са пуснали някой крик много рязко
П.С. Винаги като сменя масло на Тойота 2-3 дена возията ми е някак странна, след това колата като че ли уляга:) За мен съм си го обяснил с вдигането на колата на подемника.