Тука не съм много съгласен, защото точно зимата дори и да няма сняг и лед доста често се налага да не се кара на суха натилка. И точно там се появява разлика в гумите. Реално колата контактува с пътя имемо чрез тях и то на едно петно като човешка длан. Също така и че на 4 година ставали на пластмаса. Предната зима сложих нови Континентали, като предните бяха карани 6 зими, грайфера си беше на половина определено има втвърдяване , но е далеч от пластмаса, даже едно момче ги отнесе за по 50лв. бройката. И в същото време преди години една от служебните коли беше обута с някакви нисък клас гуми , Барум или Дебица не се сещам, ами те чисто нови като видеха мокро и все едно на лед караш.Цецо75 написа: 10.11.2023, 09:13:53 Аз пък минах на принципа - по-евтини зимни гуми. И без това ги карам зорлем по няколко хиляди км годишно. Сега почвам трета зима с Барум от ЕТ - предните две си бяха ОК, а цената беше почти наполовина от на Континентала. И без това всички зимни след 4 сезона са на пластмаса, с километри не мога да ги изтъркам, все ги хвърлям с половината грайфер останал - поне да не са скъпи.
Аз съм на мнение, че инвестицията в по-хубави гуми се изплаща с течение на експлоатацията им.
То по тази тема има и доста тестове ама ние сме Тома неверни и все си мислим, че ни лъжат зада ни вземат парите.