Купуване на нова кола - въпроси

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nikopopow

Шкода Новак

Гараж: OCTAVIA 1.5 m-hev

Мнение от nikopopow »

АЗ поспорих с дилара за Колумбоса защото в сайта на ЕТ пишеше така и още не е променено.
EDITION
Нивото на оборудване Style добавя 17” лети джанти, навигационна система Columbus, система KESSY и Виртуален кокпит. То включва задни сензори за паркиране, предни LED фарове за мъгла, кожен волан, асистираща система за светлини и дъжд или Система за потегляне по наклон Hill hold control.
В началото Columbus е влизал в пакет EDITION
Ради

Škoda Фен

Гараж: В очакване

Мнение от Ради »

nikopopow написа: 03.01.2022, 22:39:47 АЗ поспорих с дилара за Колумбоса защото в сайта на ЕТ пишеше така и още не е променено.
Колега, кога е било посочено, в последната ценова листа от ЕТ, която беше валидна до 29.12.2021 е посочено:
EDITION - добавя към изброеното оборудване за STYLE: Подгряване на предните седалки, Асистент за паркиране с предни и задни сензори, Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба, LED матрични светлини, с динамичен контрол на ъгъла и LED дневни светлини, Top LED задни светлини с различни функции и специален стайлинг и др.
А това е доплащането в отделните нива за Columbus.
Active Ambition Sportline Style RS Scout
- 2 780 1 676 1 676 1 676 1 676
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

nikopopow написа: 03.01.2022, 22:39:47 АЗ поспорих с дилара за Колумбоса защото в сайта на ЕТ пишеше така и още не е променено.
EDITION
Нивото на оборудване Style добавя 17” лети джанти, навигационна система Columbus, система KESSY и Виртуален кокпит. То включва задни сензори за паркиране, предни LED фарове за мъгла, кожен волан, асистираща система за светлини и дъжд или Система за потегляне по наклон Hill hold control.
В началото Columbus е влизал в пакет EDITION
То какво пише в сайта - не трябва да му се вярва на 100% (не го поддържат както трябва - би трябвало да са по-прецизни).
Съвета ми към купуващите е - непосредствено преди сключване на договора - носите на търговеца разпечатката от конфигуратора и едно по едно(!!!) го питате за това цитираните в разпечатката неща дали действително ги има.
Иначе като говорим за "уж високото" ниво на оборудване за О4 - ме дразни и следното:
Екстрите "Задна камера" и "Наблюдение в зоната на мъртвата точка" - неща пак (подобно на фабричната навигация) default-ни за високите нива на другите марки - в Шкода пак трябва да си доплащаш за тях...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

В няколко теми @BlackPearl се опита да обясни, че най-точно е да ползвате ценовата листа, а не конфигуратора. Нека тогава ви обясняват кое не е така.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

И ценовата листа не е панацея. Някой екстри не могат да бъдат поръчани в даден момент а други имат зависимости от трети :). Най-добре е с дилъра, гледайки в софтуера в който се прави поръчката. Моите наблюдения са, че и конфигуратора показва доста точно какво има и какво може да бъде поръчано (поне за супърб).
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

ЕТ са големи цинаги по отношение на екстрите в договора. Никога по подразбиране не дават разбивка при сключване на договор какво оборудване точно включва колата. А ми се струва, че това трябва да е задължително, а не да им се молиш. При мен само пишеше ниво на оборудване Style + пакен Vision. Ама какво включва това ходи разбери...
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Rangel, То Исята не е поръчвал сега...

Ценовата листа пише едно, ония обясняват друго, накрая ти връщат поръчката от Чехия, щото било трето.
nmnikolov написа: 04.01.2022, 11:54:14 Никога по подразбиране не дават разбивка при сключване на договор какво оборудване точно включва колата.
Точно така е, написаното в договора позволява доста обтекаемо тълкуване на оборудването ако им се наложи. А реално това е единствения документ, другото са хвърчащи листа.

При мен ядове нямаше де, получих това дето бях пазарил... май. Но до последно не беше ясно.
Последно промяна от Цецо75 на 04.01.2022, 12:02:23, променено общо 1 път.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Аз определено ако към момента трябва да купувам от тях кола изрично ще поискам в договора да бъдат изброени всички екстри една по една. Вероятността да откажат е голяма, но най-малкото може да се пускат жалби до КЗП.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Цецо75 написа: 04.01.2022, 11:57:07 Rangel, То Исята не е поръчвал сега...

Ценовата листа пише едно, ония обясняват друго, накрая ти връщат поръчката от Чехия, щото било трето.
Че каква е разликата, Цецо?
2 коли имам поръчани така, отделно Калата преди да купи Бимата ходи за Супърб.
Казах му така да направи, в Сливен гледали конфигуратора и му казали 102 бона, ама ще видели какво могат да направят. А в конфигуратора, отстъпка няма.
Казах му- да отиде с листите и с маркер и да види и изведнъж стана 89-90палки.
Онези след 3 дни чудене и мислене- ПОТВЪРЖДАВАТ цената от листите и маркера.
Това лично за себе си- аз НИКОГА конфигуратор не съм гледал. Отивам с листа при дилъра, зачерквам, смятаме и правим договора!
До сега , поне за Шкода, не съм видял в конфигуратора да има мега важна екстра от значение за човечеството, дето да я няма в ценовата листа.

П.С: Не ги знам как са сегашните договори, но в моя такъв изрично беше описано всяка екстра: Даже после си добавих още една екстра.
Изображение
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

BlackPearl, И сега е така договора, но не пишат какво включва пакета базово. Само кодовете на допълнителните неща. Относно ценовата листа - голямо мазало е. Тоест беше, когато поръчвах жипа. Имаше сгрешени кодове, някой неща уж можеше да се поръчват, пък после се оказва не можело в определени комбинации, други ги имаше като екстри, а те си бяха включени в пакета. А сега е съвсем мазало, защото им променят нещата от ден за ден от концерна.

В момента ти отиваш с ценова листа, конфигуратор или без нищо, казваш си какво искаш, той го вкарва в някакъв конфигуратор, който незнам дали е същия като този на страницата. Ако там минат нещата му дава код, който те пращат в ЕТ и те им казват - ОК взимаме поръчката или не - това не можете да го поръчате.

Аз бях писал, при мен комбинацията DCC/offroad бутон/прогресивен волан - до последно не беше ясно може ли да се поръча, защото според кодовете не можеше всичкото едновременно. Е оказа се, че стана, ама даже и дилъра беше притеснен какво точно сме поръчали, щото и на него не му беше ясно. Вика - ами приеха, прави се, като дойде - ще видим.

Ценовата листа точно на Кодиака и в момента си е объркана и неясна по тоя въпрос. Реално аз видях на картинките в конфигуратора, че ще имам и offroad бутон, ако поръчам прогресивен волан???... В ценовата листа не пише, че го има. Което си е тъпотия, щото ако накрая нямах, нямаше как да ползвам картинка да си търся правата.
Последно промяна от Цецо75 на 04.01.2022, 13:56:53, променено общо 1 път.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

Да, с допълнителното оборудване няма ядове. Но както каза и @Цецо75 за стандартното оборудване няма изброен никакъв списък какво има включено. А Vision дори си е някаква тяхна прищявка на ЕТ. Те от skoda нямат такъв пакет изобщо. И за него също нямаше описано в договора какво включва...
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Зора е, че те и базовите екстри се променят във времето, например за жипа, преди 6 месеца пакетите имаха неща, които в момента ги няма в ниските пакети. Например юни месец матричните фарове бяха базови за ниските пакети, сега са само в по-дебелите пакети. Има и други неща дето се променят. Да ама в договора пише само пакета, не какво включва. Логичното е да изпълнят пакета, така както е към момента на подписването, но ако се направят на треснати, в договора не пише нищо, което да ги задължава. Трябва човек да търси стара ценова листа, а до колко тя е официален документ при положение, че не е част от договора е трета тема.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Стандартното оборудване го има подробно изброено на последната страница на конфигуратора. В долната част на страницата има секция "Моето оборудване" с 2 tab-а - "Избрано допълнително оборудване и услуги" и "Стандартно оборудване". Кликате на втория и ви излиза подробен списък на цялото стандартно оборудване за избраното ниво. Този конфигуратор е същият, който използва и дилъра.

Изготвената конфигурация може да се съхранява. Всяка съхранена конфигурация има уникален номер. Можете да си я отворите и след време, а също да си я свалите, съхраните в PDF-файл и/или разпечатате конфигурацията. Тя включва изброено вътре в нея и стандартното оборудване на избраното ниво.
Последно промяна от smoke на 04.01.2022, 14:25:44, променено общо 3 пъти.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Мнение от nmnikolov »

@smoke, то проблемът е, че в договорът няма разписано черно на бяло какво оборудване има. Това с конфигуратора е пунта мара... А и какво правим с колите, купени на склад (като моята)? Еми то колата може да е произведена преди 3-4-5 месеца, а сега в конфигуратора да има други неща за това ниво на оборудване.
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

nmnikolov, конфигураторът не е пунта-мара, защото го актуализират постоянно и дилърите ползват същия конфигуратор. Ако някога е имало някаква екстра и тя е поръчана, а сега вече я няма, то тази екстра сигурно ще си дойде в колата, защото е било предвидено количество от нея за поръчките до съответната седмица.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”