Купуване на нова кола - въпроси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Здравейте,
Засилил съм се в скоро време да си купя новата Октавия и имам следните огранизационни въпроси по купуването на чисто нова кола. Извинявам се ако на някои от вас въпросите му се струват лаишко-идиотски ;о) и ясно е че като му дойде времето подробно ще разпитам продавачите по темата, но искам да съм предварително подготвен, че да мина по най-рационалния за мен начин да не ме изпързалят в някоя посока. Говорим за чисто нова кола (не е лизинг):
(1) В момента в който получавам колата имам ли си тя нормален регистрационен номер ИЛИ е с някакъв временен такъв и аз трябва да ходя в КАТ да ми сложат нов номер?
(2) В момента на получаване на колата ще получа ли Голям и малък талон на колата на мое име ИЛИ ще трябва да си ги изкарвам от КАТ?
(3) Прехвърляне при нотариус къде се случва. В Еуратек ли?
(4) При получаването на колата – получавате ли от Еуратек Каско/Гражданска (предварително уговорени и платени от мен разбира се) или това е нещо, което аз независимо трябва да си уредя?
И допълнително – един въпрос вече по колата:
(5) Какъв точно клиренса на новата Октавия – така и не видях това в техническите характеристики?
Благодаря ;о)
Засилил съм се в скоро време да си купя новата Октавия и имам следните огранизационни въпроси по купуването на чисто нова кола. Извинявам се ако на някои от вас въпросите му се струват лаишко-идиотски ;о) и ясно е че като му дойде времето подробно ще разпитам продавачите по темата, но искам да съм предварително подготвен, че да мина по най-рационалния за мен начин да не ме изпързалят в някоя посока. Говорим за чисто нова кола (не е лизинг):
(1) В момента в който получавам колата имам ли си тя нормален регистрационен номер ИЛИ е с някакъв временен такъв и аз трябва да ходя в КАТ да ми сложат нов номер?
(2) В момента на получаване на колата ще получа ли Голям и малък талон на колата на мое име ИЛИ ще трябва да си ги изкарвам от КАТ?
(3) Прехвърляне при нотариус къде се случва. В Еуратек ли?
(4) При получаването на колата – получавате ли от Еуратек Каско/Гражданска (предварително уговорени и платени от мен разбира се) или това е нещо, което аз независимо трябва да си уредя?
И допълнително – един въпрос вече по колата:
(5) Какъв точно клиренса на новата Октавия – така и не видях това в техническите характеристики?
Благодаря ;о)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
1. Получаваш регистрирана кола, готова за ползване
2. Ако я платиш кеш цялата отнасяш и двата талона, ако е на лизинг големият остава при тях.
3. Нотариус мисля, че ходеше при тях.
4. Каско/гражданска ако си на лизинг - те решават, ако си е твоя отиваш където искаш.
5. Не знам
2. Ако я платиш кеш цялата отнасяш и двата талона, ако е на лизинг големият остава при тях.
3. Нотариус мисля, че ходеше при тях.
4. Каско/гражданска ако си на лизинг - те решават, ако си е твоя отиваш където искаш.
5. Не знам
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Нотариус има само при лизинг. За какво ти е, ако е кеш?
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
Нотариус може да потрябва, ако плати на Еуратек да му я регистрират. Мисля, че наскоро съфорумец от Бургас беше писал за О4, платена в кеш и Еуратек директно били оставили колата в КАТ-Бургас за регистрация.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Баш!HerpaMoTeH написа: 23.02.2021, 19:30:08 Нотариус може да потрябва, ако плати на Еуратек да му я регистрират
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Аз платих да ми я регистрират и не ми трябваше нотариус. Но така или иначе, въпросът е за прехвърляне, а не е за издаване на пълномощно - поне аз така го разбирам.
Последно промяна от Pijomir на 23.02.2021, 20:57:26, променено общо 1 път.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
За всички въпроси има един уточняващ. Как ще я купуваш тая кола 
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Чучка писател,не читател.
Човека си е написал.Ще плаща кеш
Човека си е написал.Ще плаща кеш
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Аз пък се чудя няма ли търговци в Еуратек, които да са обяснили на колегата стъпките с цената, гаранцията, плащането , регистрациата и въобще всичко свързано с продажбата? Все пак не се купуват/продават кора с яйца? Явно или някой не си е свършил работата или колегата, който ще купува Октавията още не е ходил до шоурума!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Ако си платиш да ти я регистрират(май към 120 лева беше) ще си я получиш с нормален номер, иначе ако искаш на репатрака и си я регистрираш ти в КАТ (надали ще ти излезе по-евтино).milencv написа: 23.02.2021, 19:06:02 (1) В момента в който получавам колата имам ли си тя нормален регистрационен номер ИЛИ е с някакъв временен такъв и аз трябва да ходя в КАТ да ми сложат нов номер?
виж (1)milencv написа: 23.02.2021, 19:06:02 (2) В момента на получаване на колата ще получа ли Голям и малък талон на колата на мое име ИЛИ ще трябва да си ги изкарвам от КАТ?
Няма прехвърляне при нотариус.
Може и при тях, може и ти да си ги направиш, но при регистрацията трябва да има гражданска. Т.е. ако те ще ти я регистрират, но ти искаш да си направиш гражданската, трябва да им я занесеш преди да регистрират колата.milencv написа: 23.02.2021, 19:06:02 (4) При получаването на колата – получавате ли от Еуратек Каско/Гражданска (предварително уговорени и платени от мен разбира се) или това е нещо, което аз независимо трябва да си уредя?
Виж в каталога за "просвет". За IV (plug-in-а) май беше по-малко. И ако ще слагаш DCC май още падаше за IV. Ама си питай, че по спомени говоря.milencv написа: 23.02.2021, 19:06:02 И допълнително – един въпрос вече по колата:
П.С. Ако те ще ти регистрират колата трябва при нотариус да им подпишеш едно пълномощно за да свършат работата в КАТ от твое име.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Аз ще кажа как се случи при мен в Бургас. Колата дойде в магазина. Сключих застраховка преди да видя колата, представител на застрахователя отиде да я снима в магазина. Като платих останалото след капарото се разбрахме да ми я докарат в кат и там си я регистрирах сам с бургаски номер, два талона, 3 ключа и всички екстри. После застрахователите я снимаха и с номера.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Много благодаря на всички за подробното инфо ;о)
Хм … Излиза че няма нужда от нотариус (за самото прехвърляне на колата).
Щото моята логика на разсъждение беше – че щом като си купува човек нов апартамент директно от строителя и там си трябва изповядване на сделката пред нотариус, тогава и с новата кола би следвало да се същото…
Както и да е – така е по-добре – без излишни действия
Хм … Излиза че няма нужда от нотариус (за самото прехвърляне на колата).
Щото моята логика на разсъждение беше – че щом като си купува човек нов апартамент директно от строителя и там си трябва изповядване на сделката пред нотариус, тогава и с новата кола би следвало да се същото…
Както и да е – така е по-добре – без излишни действия
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Колата не е недвижимо имущество, като е нова не е на никой докато не я купиш ти. Това е и нещото дето ме отказа от лизинга. Взеха да прехвърлят на реална стойност. Освен такса кандидатстване за лизинг, наклон на патлака за каско и тн, като я изплатя трябва да платя нотариалната такса на реалната стойност на 2,3 или 5 годишна кола..
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
Като си купуваш кола без регистрационни табели от фирма или автокъща не ти трябва нотариус 
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Да, пропуснал съм скобите.
Хубаво е и каско да си направиш преди изобщо да е напуснала двора на ЕТ.