Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Автосервиз Трансексперт- мнения, отзиви, казуси

Мнение от ЦецоNOL »

Rangel написа: 27.08.2021, 21:07:27 Цецо ти бъркаш според мен малко нещата. При теб основно е ОЕМ там никъде няма нещо повече от 10%, даже и 10 са много.
Има ОЕМ и на 52%😉
Ама са болтове по 2.50лв
И основно работя алтернатива, защото ОЕМ е сеч!
90% продавам алтернативи.
Така че нищо не бъркам
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Измествате темата. [smilie=diablo.gif]
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Rangel написа: 27.08.2021, 21:07:27 Масово в сервизите, видят ли те с купени части, задължително някоя не е за твоята кола, почва едно мотане, на върни си я, аз гаранция не нося и тн.
Вероятно има такива, но и не е изключено наистина да има грешка при търсенето на правилните части.
Rangel написа: 27.08.2021, 21:07:27 За мен справедливо е да са си от тях частите, просто част от отстъпката да я споделят с клиента.
Тук вече зависи от политиката на въпросният сервиз. Но според мен при големи ремонти и скъпи части, би следвало да има договорка за по-добра цена.

Мен лично повече ме вълнува друго нещо. Какато бях споменал по-рано в темата, ако да кажем си занесеш съединител в някой севиз и си платиш само за смяната, после какво става ако настъпи гаранционен дефект? Дали твоя търговец, ще ти признае гаранцията и до колко? И за чия сметка е втората смяна на съединителя, защото със сигурност няма да е за сметка на сервиза?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Ми зависи.Ако проблема е в частта,клиента би трябвало да си поеме отговорността и повторната смяна.
Ако обаче е от неправилен монтаж,би трябвало сервизът да поеме всичко,включително и ако е повредил частта.
Друг е въпроса обаче,самият майстор дали ще си признае неправилния монтаж.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 27.08.2021, 22:13:41 Ако обаче е от неправилен монтаж,би трябвало сервизът да поеме всичко,включително и ако е повредил частта.
Друг е въпроса обаче,самият майстор дали ще си признае неправилния монтаж.
Именно! По принцип процедурата за всяка рекламация е, да се демонтира старата част и да бъде изпратена за одобрение. Ако търговеца каже, че е от неправилен монтаж, вече си ебава мамата [smilie=sarcastic.gif]
Щото колата ти е разглабена в сервиза и ти трябва да се върнеш с друга част и да обясниш че трябва да ти я платят и втората услуга да е за тяхна сметка.
Така че, като изключим масла, филтри и други подобни, аз лично не бих поел риск /разбира се вероятноста за дефект е малка/ за подобни ремонти да спестя едни 20% от части, които биха ми излезнали през задника ако евентуално настъпи дефект.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Лично аз, държа ли на гаранцията без значение каква е техниката, оставям майстора да купува и да си носи цялата отговорност.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

То зависи 20% върху каква сума е, ако сменяш верига или вериги сумите са сериозни. Ако сменяш въздушен филтър сумата е незначителна.
Но да кажем нещо по реалистично, сменяш дискове и накладки но искаш да си купиш ferodo racing или ebc yellowstuff. Спестяваш по-голяма сума отколкото струва смяната ако си ги вземеш сам. Първият километър разбираш дали са фабрично криви дисковете, не съм чул на някой да се е случвало.
Или друг пример, от Цецо поръчах кори за под купето, с неговата отстъпка която беше над 100 лева. Какво точно ще ме върне по гаранция да разглобят корите?
Не разбирам защо да ги давам на рандъм сервиз който не приема други части вместо да има печалба за Цецо, колкото и малка да е тя?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Rangel написа: 27.08.2021, 22:34:16 Лично аз, държа ли на гаранцията без значение каква е техниката, оставям майстора да купува и да си носи цялата отговорност.
100% съм съгласен! Услугата и частите са техни, ти имаш издадена ф-ра, имаш гаранция. Каквото и да се случи, те имат ангажимента да го отстранят.

Това ме подсеща и за нещо друго свързано с горното.
Има хора които обикалят по различни сервизи като пчелички. Едни му правили едно, други второ и т.н. По някога някои ремонти не се получават при едни, пък ходят при други да дооправят и кашата е пълна. Защо просто не си намериш твоя сервиз или майстор и да си правиш колата само там? Те ще имат цялата отговорност за състоянието на колата, ще имат история кога, какво и как е правено, ще познават колата ти и всичко ще е много по-лесно.
Ся, като го написах и прочетох, осъзнавам, че не е толкова лесно [smilie=sarcastic.gif] но все пак не разбирам хората дето го правят.
Тук не говоря за някой много специфичен проблем, а за всякакви стандартни ремонти и поддръжки.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

shpeki написа: 27.08.2021, 22:44:42 Или друг пример, от Цецо поръчах кори за под купето, с неговата отстъпка която беше над 100 лева. Какво точно ще ме върне по гаранция да разглобят корите?
Не разбирам защо да ги давам на рандъм сервиз който не приема други части вместо да има печалба за Цецо, колкото и малка да е тя?
Съгласен съм напълно, това са детайли, които не попадат в примера ми.
Но пък, колко други неща има като: съединители, турбини, дюзи, помпи и какви ли не скъпи части, които изискват умения и знания за монтаж, калибровка, тестове и т.н.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Еййййй голямо плючене стана в тая тема ц ц ц. Ясно е, че всеки търси мекото на хляба. Има горе доло установени цени на сервизни услуги. Ако монтьора установи Х цена за ремонт… примерно, смяна на съединител 600 лв. кво го брига какво ще сложи, но ако съединителя е 1000 лв, друго си е да изкара 400 лв от отстъпката, без да си смазва пръсти и ръце докато го сменя, даже и на деня, хубава госпожа/ца ще му го докара на място. В същото време, едва ли ако изкара тия 400лв от отстъпка, ще направи ремонта за 200лв.

От другата страна на бариерата, идва човек, който с неговите умения (щото и той ги има за да изкара парите за ремонта) си прави неговата сметка и му е ясна цялата схема и не иска да мине по плоскоста на…. Ама нося отговорност, ама давам гаранции и т.н. а му се сваля кожата от гърба.

За мен, услугите трябва да имат фиксирани цени, естествено с някакъв толеранс + -, щото съединител на различните коли се сменя по различен начин. От там, ако искаш пълна услуга, в която не участваш по никакъв начин, си плащаш обявената цена и съответно получаваш гаранция за извършената услуга.
Ако, решиш да си занесеш твоя част, приемаш цената за ремонта и след ремонта, не ползваш никакви гаранции и се ангажираш с цялата логистика по намиране на точната част, ако е объркана, да се луташ докато е намериш правилната и съответно да си заплатиш на монтьора изгубеното време.

Така, хем вълка ще е сит хем агнето ще е цяло.
Въпроса е, че ние сме родени егоисти и в тоя материален свят, се счупваме от схеми и превъртаме интернета за далавера, като, никога не калкулираме цената на собствените си усилия, за да ебем дявола във въздуха.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

NRG написа: 28.08.2021, 01:48:17 щото съединител на различните коли се сменя по различен начин
То и на еднакви се сменя по различен начин! Едната ако е Италианка,другата Германка....
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Е то хората от отдавна са го измислили ценообразуването - всяк дейност си има определен ч/ч норма и съответно всеки сервиз си определя колко му струва този ч/ч в лева, може ХХ лв. или ХХХ лв.
И така става уеднаквяване на условията, например смяна на определн съединител коства 5 ч/ч, съответно в един сервиз ще е 5 ч/ч 200лв, при друг сервиз ще е 400 лв, при трети може и 800 лв. и тук вече идва преценката на клиента къде да си остави парите съобразно репутацията на сервиза и доверието.
Günter Stg 1
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

ЦецоNOL написа: 27.08.2021, 17:43:45
silent написа: 27.08.2021, 13:54:39 нормално е да прибират 30-40 до 50% отстъпка от цената на частите...такива отстъпки им дават търговците.
Aйде и тоз [smilie=sarcastic.gif]
Покажи ми ги тия отстъпки от 50% къде са ???Да почна да работя с тия хора.
Писах мнение преди няколко страници-подробно.
Явно се чете избирателно или изобщо не се чете.
Айде още един отворко мижав дребен тъговец на нещо си...Всички големи вносители имат отстъпки стигащи до 50 % на отделни артикули...На Техко отстъпките варират от 30 до 50% за отделни артикули. На маслата им стига до 50%. Моята е 40и е нещо си. На Ауто плюс не съм сигурен точно колко е но моята е някъде около 30+ процента. На Интер карс моята е около 40%. На Аутокели също около 40% ...Още искаш ли....
За мен това е порочна практика да надуваш цените на дребно за да привличаш клиенти на едро, но е факт...така че който не може да си купи части с отсъпки духа супата....аз не ползвам сервизи така че не ме касае но ако ползвах и нямах отстъпки нямаше да имам избор...и ще мие все тая дали сервиза прибира накаква отстъпка от частите...
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

Защо, когато си носиш частите труда струва едни пари, а когато не съвсем други. Защо има разлика, нали си плащам за труда и знанията на майстора?
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Spunk, ЧИТАВИТЕ сервизи няма да ти начислят допълнителен труд ако занесеш твои части. Просто няма да имаш гаранция за ремонта. А някой даже ще откажат да извършат ремонта.

Което си е напълно нормално.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”