Автосервизи - мнения, отзиви, казуси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
Автосервизи - мнения, отзиви, казуси
_A_, Можеш ли да споделиш ,кой е бил другият сервиз в който са се опитали да дерат?
Трябва нещата да се казват обективно,защото от неяснота относно компетентността на подобни майстори си се подвел и ти.
Трябва нещата да се казват обективно,защото от неяснота относно компетентността на подобни майстори си се подвел и ти.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
-
_A_
- Гараж: N/A
Попитай майстора?
За Трансексперт става въпрос. Не крия, че веднъж платих голям ремонт там и останах доволен, но след това човека стана повече търговец от колкото майстор. Направо си ми каза ела след 500-600 км и ще правиме нов ремонт. После го потърсих когато светна чека за адблу-то, но нямаше часове скоро и му казах, че ще видя как ще го направя. Звънна ми на другия ден да съм бил ходил за една диагностика и да видим какво ще правим с другия ремонт, направо да го започваме едва ли не. И от там се подразних общо взето, а и бях говорил с ДБ да я водя там.JorshTDI написа: 23.08.2021, 20:25:28 _A_, Можеш ли да споделиш ,кой е бил другият сервиз в който са се опитали да дерат?
-
_A_
Попитай майстора?
На мен ми звучи още по тъпо, след като разбирам, че тая система реално няма датчик, а всичко е софтуер. И като с всяка по нова кола всичко жица, нЕма къде да го удариш като едно време, та да тръгне...Цецо75 написа: 23.08.2021, 19:38:57 Абе това обяснение със софтуер, дето го дават от ЕТ, на мен ми звучи бая тъпо.
Ако беше софтуер, всичките такива супърби щяха да светят на коледна елха. Ама май засега са само 2 случаите във форума.
Това първо, второ - бах тоя софтуер, дето не могат да го оправят 1 година вече.
Някой май си намира лесно оправдание в ЕТ ли е, в Шкода ли е....
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Тя системата датчици има.
Тя и модул има, ама реално не се вижда, ами се действа през ECU-то на мотора.
Отделно при смяна на помпа, доколкото знам иска адаптация с Одис и мисля се вкарва един SVM код, не съм сигурен искаше ли онлайн връзка... С твойта нова помпа дойде ли документ с код или нещо такова?
Та в този ред на мисли, софт. само на адблуто не можеш да ъпдейтнеш, трябва да се пише на моторЯ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Тя и модул има, ама реално не се вижда, ами се действа през ECU-то на мотора.
Отделно при смяна на помпа, доколкото знам иска адаптация с Одис и мисля се вкарва един SVM код, не съм сигурен искаше ли онлайн връзка... С твойта нова помпа дойде ли документ с код или нещо такова?
Та в този ред на мисли, софт. само на адблуто не можеш да ъпдейтнеш, трябва да се пише на моторЯ
-
_A_
Попитай майстора?
За мотора да, за ECU-то говоря. Може и да не съм се изразил като хората. По данни от извадката не е ъпдейтван от както е изкарана от заводаtodor87 написа: 23.08.2021, 20:53:23 Та в този ред на мисли, софт. само на адблуто не можеш да ъпдейтнеш, трябва да се пише на моторЯ
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
Аха да напиша нещо и се спра. Тамън няколко пъти днес. Все се питам от какъв зор хора с коли с MQB платформата си причиняват такива садо-мазо преживявания?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Аз не мога да разбера, как от определени сервизи някои хора са постоянно доволни, с години ходят там и всеки път са във възторг от отношение, компетентност, качество, пък аз като отида и все някаква греда удрям. Не знам аз ли съм карък или другите пишат само за успешните ремонти...
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Попитай майстора?
Пак да спомена, поне 4х ми чистят грешка за АдБлу, колата си върви пушка. Меткат ли ме или не, не знам. Колата проблем няма.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Защо да те меткат.
Понякога за да се изтрие грешка си има определена последователност, която vcds примерно не знае, докато в сервизния софт си е заложено и става много лесно.
Иначе, като се замислих и върнах да прочета, самото сменяне на помпи за проба е грешно и показва, че не се е знаело какво се прави![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Понякога за да се изтрие грешка си има определена последователност, която vcds примерно не знае, докато в сервизния софт си е заложено и става много лесно.
Иначе, като се замислих и върнах да прочета, самото сменяне на помпи за проба е грешно и показва, че не се е знаело какво се прави
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Попитай майстора?
Бил си доволен първия път,после недоволен без да ти се прави нещо,накрая си се подразнил ……_A_ написа: 23.08.2021, 20:41:06 За Трансексперт става въпрос. Не крия, че веднъж платих голям ремонт там и останах доволен, но след това човека стана повече търговец от колкото майстор. Направо си ми каза ела след 500-600 км и ще правиме нов ремонт. После го потърсих когато светна чека за адблу-то, но нямаше часове скоро и му казах, че ще видя как ще го направя. Звънна ми на другия ден да съм бил ходил за една диагностика и да видим какво ще правим с другия ремонт, направо да го започваме едва ли не. И от там се подразних общо взето, а и бях говорил с ДБ да я водя там.
Без нищо конкретно да се каже.
Май същата работа е и с Д-брос.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Попитай майстора?
Всеки има право на мнение, понеже всеки си плаща ремонтните сам. Щом е на база личен опит още по-добре.
Мен ми е интересно какво ще се окаже, за да знам ако моя кръпел даде фира![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Мен ми е интересно какво ще се окаже, за да знам ако моя кръпел даде фира
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Попитай майстора?
Аз само искам да кажа, че да се "плюе" по едно място, без значение, сервиз, магазин или какъвто и да е друг бизнес, човекът който го прави, трябва да е сигурен в това, което говори подкрепено с факти. Някой гради бизнес и излиза някой в стил бг мама "там не струва" и съсипва бизнеса на човека. Не визирам никой и определено не подкрепям смяната наред на неща, за да видим кое не работи, ДА МОЖЕ, но ако е за сметка на сервиза, а клиента си плати само това което е било причината.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Какво си се затюхкал...peyopetrishki написа: 24.08.2021, 09:18:36 Мен ми е интересно какво ще се окаже, за да знам ако моя кръпел даде фира
Твоя е с последен модел Рево, няма ядове...
-
_A_
Попитай майстора?
Четете какво си искате явно. Пример ви давам -при първият ремонт счупиха неща за още 250 лв, но това не го казах, по долу ще се самоцитирам защо и не съм го споменал. Човека е любезен, свършиха работа, но после го обърна на търговия. Едва ли някой няма да се подразни ако му кажат "дай пари за нещо дето не трябва да се ремонтира"coverdale написа: 24.08.2021, 08:23:34 Бил си доволен първия път,после недоволен без да ти се прави нещо,накрая си се подразнил
[/quote]
Отново, поне аз не съм хранил или плюл сервиз или поне не съм имал тази цел. Първоначалния въпрос беше да ударите едно рамо, че в текущия не се справят. От там нататък темата пое в съвсем друга посока...Rangel написа: 24.08.2021, 09:50:18 Аз само искам да кажа, че да се "плюе" по едно място, без значение, сервиз, магазин или какъвто и да е друг бизнес, човекът който го прави, трябва да е сигурен в това, което говори подкрепено с факти.
Самоцитат:
[/quote]
_A_ написа: 23.08.2021, 19:24:37 Но нямам навика да храня сервизите. Ако са сбъркали фатално ще го оповестя, но тук става въпрос за елементарни човешки отношения - да ми кажат, че не могат да се справят, а не да държат колата повече от 5 дена и да ѝ навъртят 300 км., за да тестват нещата.
Ако съм обидил някой с това, че споделих къде не се справят като хората да ме извинява. Съществото на проблема беше съвсем друг, а не в кой сервиз да не ходим. Има си там черни/бели списъци за тия неща. Не е нужно да натискате темата в тая посока. Плюс това, ако някой ходи от години там, едва ли ще спре, защото съм се оплакал веднъж в един форум от тях.... че чак и бизнеса да им срина...