Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Автосервиз Трансексперт- мнения, отзиви, казуси

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 27.08.2021, 09:49:02 но явно има теми,за които не трябва да се пише/казва нищо,или само цветя и рози
НЕвярно! Тук Искрен може да се включи, защото, ако беше така, тази тема нямаше да я има! Това не е народен съд! Има мнение от едната страна, има мнение от другата страна и толкова! Хората имат право да преценят нещата.
igeorgiev82 написа: 27.08.2021, 09:49:02 Няма смисъл да коментирам повече,кой каквото разбрал-разбрал.
И аз така мисля!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Абе не че нещо, ама няма мнение от другата страна, има твоето мнение. Някой написа, че Евгени нямало да влиза да се обяснява, не че нещо, ама той няма да влезе, Маджо ще се обясни вместо него :), не бг-мама, а детската градина.

Аз съм абсолютно ЗА, че винаги има две страни. Когато се изложи само едната има вероятност хората да се заблудят. За това написах, че когато плюем по на някого бизнеса, трябва да сме много сигурни, че можем да го докажем с факти.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Относно колегата със Суперба.
Чест му прави, че се е обадил на Евгени и са обсъдили недоразумението, извинил му се е, и са се разбрали. Аз също му благодаря за това и се извинявам че нещата стигнаха до тук.
[smilie=thank_you2.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Rangel, Рангеле приеми, че аз съм заел неговата страна и я представям с нужните факти.

Също така пак да повторя, че НЕ дължа на никого обяснение какъв съм му, защо се застъпвам за него и т.н.

п.п.
Искрене смени ми ника на Адвоката [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Честно да ти кажа, грам не ме интересува какъв си му :). Метна се да го браниш, ама той няма да се брани сам щото не било бг-мама. Има тема във форума за НЕГОВИЯ сервиз, ама той нямал време да влезе, щот не знам кой хранел. Хубаво е, че все пак се включи, той като толкова е ангаже, защото стана ясно, че не е баш така всичко. Лично аз, бих си закарал колата там, даже съвсем скоро ще стане :).
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

@igeorgiev82,

Мда имаш право на мнение и го правиш свободно, аз също. Така, че не става въпрос да ти вадя вода от сто кладенеца и не те убеждавам в нищо. Не става въпрос нито за твоя, нито за моя ъгъл на преценка, а за този който няма идея къде да иде на сервиз и се лута в нета кой ще свърши работа. Току виж попадне на твоето мнение, на което теоритично не е опонирано и човека ще пропусне шанса да си свърши работа.

Това, че ти е обявена дадена част за смяна въобще не те обвързва с ремонт. От там нататък обаче риска си го носиш ти, ако сдаде багаже. Нашия манталитет е да сменяме части по колите чак когато се сринат и всякакви препоръки за смяна преди това се интпретират като ненужни ремонти. Правилно ли е това - всеки сам си решава. Дали има сервизи, които се възползват от невежеството - сигурно. Ако Трансексперт са ти казали, че нещо е тръгнало трябва да знаеш, че във всеки момент може да въде обяснено и онагледено. Това колко още може да кара е друга бира и има много фактори които са трудно предвидими. При всички случаи ако ти е посочено, че е за ремонт и караш риска си е само твой. Патил съм от такива моменти. Ако си минал метър - браво добре си преценил. Винаги можеш да обясниш в сервиза, че колата е талига и си решил да я караш докато може без много инвестиции - ще бъдеш разбран, но не се и сърди на последствията от такова решение. Имам коли, по които няма абсолютно никакъв компромис за нищо в поддръжката и коли които са на масла, филтри и критични ремонти. Просто човек сам си избира, но не е редно да се бъркат двете концепции.

Колкото до оторизираните сервизи - пишман съм ставал от техни огледи. Напр. Преди години водя в Порше запад една S6 да я купувам, никой не знаеше за какво я карам - исках преглед от-до. Една камара пари само за оглед. Казват всичко е тип-топ. Свалям лично да си сменя джантите след два дни - спирачните муркучи висят на армировка... и се поча един филм... разберете хората там са на заплата и често им е през дедовия. Да, ако счупят част това, че са оторизиран сервиз го прави лесно да го подменят (и не значи че не събитието не се е случило), но само с това не мога да оправдая поддръжката на кола там на техните си специфични цени.

Ай ходете да вземете по една бира, че време стана! :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Rangel, Ти би ли влезнал в някаква говорилня да се оправдаваш за твоя бизнес? А и не ти ли се струва нормално, като имаш недоволен клиент, той да дойде при теб да си каже проблема, вместо да се обяснявате по форуми, дето освен да се изложите и двамата друго няма да стане.

Абсолютно го разбирам Евгени за нежеланието му да влиза в спор във форум. Прави в подобен спор никога няма.
Бееееее.....
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

Но пък има много кафява субстанция върху всички участници.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Нямам против, ама други двама влизат, та не виждам разликата :)
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Хубава тема за сервизите се е заформила. Няма как да взема страна в спора след като не съм присъствал, не съм хулигана. Но от защитниците на сервиза разбрах:
- че е нормално от сервизите да те товарят с цени от частите защото иначе им се намалява печалбата
- нормално е да сбъркат нещо защото са хора но ти трябва да си траеш и пак да ходиш при тях
- като се пише нещо в защита на сервиз са факти, а напишеш лошо мнение за сервиз просто мрънкаш
и куп други глупости.
Поне разбрах още едно място на което да не ходя.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

shpeki написа: 27.08.2021, 12:44:20 разбрах:
- че е нормално от сервизите да те товарят с цени от частите защото иначе им се намалява печалбата
- нормално е да сбъркат нещо защото са хора но ти трябва да си траеш и пак да ходиш при тях
- като се пише нещо в защита на сервиз са факти, а напишеш лошо мнение за сервиз просто мрънкаш
и куп други глупости.
Поне разбрах още едно място на което да не ходя.
Вярно ли това разбра?!?
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

нормално е да прибират 30-40 до 50% отстъпка от цената на частите...такива отстъпки им дават търговците...ако си купите от магазина ще си ги купите на същата цена....не е нормално да слагат доп надценка...нормално ако в процеса на работа се счупи детайл с ограничен остаъчен ресурс в лошо състояние да ви го сменят и да си го платите...ненормално е ако повредят част от немарливост или незнание да ви я пришият за плащане....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Мен друго ми стана интересно,
Тея прословути датчици-солети,някъде във ферманите за сервизиране,пише ли как се сменят(ако някой от майсторите е чел де) или ако колата е на 200к км.примерно,чупиш и фъргаш и заменяш с нова?
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Това, че е обичайно да се печели от части не значи, че е нормално. В тази държава през годините народопсихологията се изроди по грозен начин. Хората като чели ги беше срам да искат заслуженото за работата си и печалбите си започнаха да вадят скришом от вложените материали - така беше и в автомобилния бизнес, в строежите и в медицината и където искате. Сега вече никой не го е срам да иска пари за работа, но и старите материални схеми си осранаха утвърдени.

Всички знаете иначе по белия свят какви са отношенията материали/работа в калкулацията на крайната цена. Прост пример от последните дни - искам да си запиша час да ми прегледат колата за нещо което ще отнеме максимум 20-30 мин. в сервиза, не говорим за ремонт - само оглед - цената е еквивалент на 250 лв.

Докато не разберем че човешкия фактор е важния във всички начинания прокопсане няма да има. Бъдещето не е светло.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

silent написа: 27.08.2021, 13:54:39 нормално е да прибират 30-40 до 50% отстъпка от цената на частите...такива отстъпки им дават търговците.
Aйде и тоз [smilie=sarcastic.gif]
Покажи ми ги тия отстъпки от 50% къде са ???Да почна да работя с тия хора.
Писах мнение преди няколко страници-подробно.
Явно се чете избирателно или изобщо не се чете.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”