@igeorgiev82,
Мда имаш право на мнение и го правиш свободно, аз също. Така, че не става въпрос да ти вадя вода от сто кладенеца и не те убеждавам в нищо. Не става въпрос нито за твоя, нито за моя ъгъл на преценка, а за този който няма идея къде да иде на сервиз и се лута в нета кой ще свърши работа. Току виж попадне на твоето мнение, на което теоритично не е опонирано и човека ще пропусне шанса да си свърши работа.
Това, че ти е обявена дадена част за смяна въобще не те обвързва с ремонт. От там нататък обаче риска си го носиш ти, ако сдаде багаже. Нашия манталитет е да сменяме части по колите чак когато се сринат и всякакви препоръки за смяна преди това се интпретират като ненужни ремонти. Правилно ли е това - всеки сам си решава. Дали има сервизи, които се възползват от невежеството - сигурно. Ако Трансексперт са ти казали, че нещо е тръгнало трябва да знаеш, че във всеки момент може да въде обяснено и онагледено. Това колко още може да кара е друга бира и има много фактори които са трудно предвидими. При всички случаи ако ти е посочено, че е за ремонт и караш риска си е само твой. Патил съм от такива моменти. Ако си минал метър -

добре си преценил. Винаги можеш да обясниш в сервиза, че колата е талига и си решил да я караш докато може без много инвестиции - ще бъдеш разбран, но не се и сърди на последствията от такова решение. Имам коли, по които няма абсолютно никакъв компромис за нищо в поддръжката и коли които са на масла, филтри и критични ремонти. Просто човек сам си избира, но не е редно да се бъркат двете концепции.
Колкото до оторизираните сервизи - пишман съм ставал от техни огледи. Напр. Преди години водя в Порше запад една S6 да я купувам, никой не знаеше за какво я карам - исках преглед от-до. Една камара пари само за оглед. Казват всичко е тип-топ. Свалям лично да си сменя джантите след два дни - спирачните муркучи висят на армировка... и се поча един филм... разберете хората там са на заплата и често им е през дедовия. Да, ако счупят част това, че са оторизиран сервиз го прави лесно да го подменят (и не значи че не събитието не се е случило), но само с това не мога да оправдая поддръжката на кола там на техните си специфични цени.
Ай ходете да вземете по една бира, че време стана!