Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Автосервиз Трансексперт- мнения, отзиви, казуси

Мнение от The Hooligan »

ИзображениеИзображение
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan написа: 26.08.2021, 20:59:19 Целият този хейт и енергия която влагаш...
Защо приемаш и определяш чуждото мнение за хейт?
Това е мое лично мнение и аз го споделям,както го споделих и за другият сервиз.Пък всеки да си прави изводите.Точка.
Освен това,ти като какъв се включваш?
Нито си присъствал на ремонта/огледа,нито на разговора по телефона.
Какво отношение имаш ти,към тези 2 страни,че да кажеш коя е чистата монета?
Ти приемаш за истина казаното от сервиза(който ти е близък приятел [smilie=pardon.gif] ),аз си държа на моята гледна точка,защото аз съм бил в отношения с тях,НЕ ти.
The Hooligan написа: 26.08.2021, 20:59:19 Освен това, защо след като си установил това не отиде при Евгени и да му покажеш какво е станало, защо не поиска да го оправи за негова сметка?
Нали?Свалям колата от подемника на другият сервиз,да я сглабят и да ходя в Трансексперт.Малко нелепо звучи,не мислиш ли?
The Hooligan написа: 26.08.2021, 20:59:19 техническа грешка.
Не думай [smilie=sarcastic.gif]
Значи версията за работника все още ВАжи [smilie=music.gif]
_A_

Шкода Новак

Гараж: N/A

Мнение от _A_ »

The Hooligan написа: 26.08.2021, 21:24:12 ИзображениеИзображение
Това до колкото видях в нета преди две седмици е за механичната част от ремонта. При повечето, дето страдаме от това, е нещо софтуерно.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

Деба тва адблу...немое ли да се елиминира?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

@igeorgiev82, ако може да попитам нещо на база написаното от теб и Маджо:
Сменил си масло в Трансексперт, след това си карал до следваща смяна? Питам за мнението ти, аз гледам какво си писал и какво Маджо е обяснил.
И си отишъл в друг сервиз за следващата смяна? Там са ти казали или както казва Маджо, счупена/счупили капачката и си видял....след километри за един интервал, че филтърът е наобратно. (Идея си нямам дали може да се сложи наобратно и да се кара един инервал).
Просто питам , никого не защитавам, аз Евгени никога не съм го виждал, не го познавам - за протокола!
На мен ми е странно-да си карал с обърнат филтър един интервал (явно може и да може).
За счупена капачка? В следствие на грешно поставен филтър ли ще е? И тя ако е била счупена, няма ли да тече или поне да сълзи за километри един интервал?
Изображение
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

При счупена капачка, тече като лейка.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 21:45:09 Пък всеки да си прави изводите.Точка.
Точно така! След като се знаят позициите на двете страни, всеки да си прави изводите.

Точка.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

BlackPearl написа: 26.08.2021, 22:05:44 след това си карал до следваща смяна?
Не,не изкара 10к км.,превантивно сменях турбина,ей така,имах нова старата беше на 270к км. и естествено ново масло.
BlackPearl написа: 26.08.2021, 22:05:44 За счупена капачка? В следствие на грешно поставен филтър ли ще е?
Нямам си и на идея и аз,това ми казаха от сервиза в Герман(Ники и Мишо)нарочно ги споменавам [smilie=pardon.gif]
Но съм склонен да им вярвам,защото когато ми протече ГНП-то(това е година след случката с Трансексперт) n на брой сервизи(Николай бяха в почивка) казваха сваляне,качване,адаптация.
Ники я оправи със смяна на О-пръстен(от към главата само беше протекла) [smilie=pardon.gif].Ако е като другите,що да не ми вземе повече пари,и щях да му ги дам,защото вече му имах доверие.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 22:23:06 защото когато ми протече ГНП-то(това е година след случката с Трансексперт) n на брой сервизи(Николай бяха в почивка) казваха сваляне,качване,адаптация.
Защото Иване по предписание на Бош се сваля цялата помпа и се прави пълен рециклаж. Има ремонтен комплект, подменя се всичко, центрова се на стенд и се монтира на колата. Това ще ти го направят във всеки официален сервиз и такива които работят по утвърдените стандарти.
В твоя случай си минал тънка лайстна само с о-пръстен, но е имало голям риск да протича периодично и да проправиш пътека към този сервиз.
Това, че ти си търсил най-евтиния вариант не означава, че е правилният. Както и това, че другите сервизи не са лоши или скъпи, а че работят правилно.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan, Не знам защо,продължаваш да се заяждаш с мен.
Успокой се,в Трансексперт не съм питал за ГНП-то. [smilie=sarcastic.gif]
Това,че не ми е протекла последствие пак помпата,говори,че е било правилно [smilie=pardon.gif]
И кво значи за теб "тънката лайсна".
Ако едно нещо,може да се оправи за Х пари УСПЕШНО,то задължително ли е да даваме Y пари ×2 ×3 за същото успешно нещо.
The Hooligan написа: 26.08.2021, 22:58:01 Това, че ти си търсил най-евтиния вариант не означава, че е правилният.
Не помня да съм писал колко пари ми е излезнало,как реши,че това съм търсил?
То и в твоята кола няма нищо по предписание в Шкода ама........ ;)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 23:11:02 Не знам защо,продължаваш да се заяждаш с мен.

Не се заяждам бре! [smilie=sarcastic.gif]

Обяснявам ти, защо в много други сервизи са ти казали само сваляне на помпа.
igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 23:11:02 Ако едно нещо,може да се оправи за Х пари УСПЕШНО,то задължително ли е да даваме Y пари ×2 ×3 за същото успешно нещо.
Отновно монетата има 2 страни. Правилен и утвърден или частичен и бърз със съмнителни резултати. Това не си го измислям или го казвам да се заяждам.
Аватар
Morkova

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia vRS 2019
Skoda Superb 1.8 TSI 4x4 2009
Skoda Felicia 1.3 1996

Мнение от Morkova »

@igeorgiev82, братле на теб от писане във форума не ти остава време да посетиш една среща. Направо съм потресен [smilie=music.gif]
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Изумен съм, цели 11 страници...

Перфектни хора не съществуват, нито перфектни сервизи. Даже и да се случват грешки, не бъдете тесногръди...
Съвсем отделен въпрос е, че в родината вече и да извадиш всичките си пари често няма кой да ти свърши работа. Ако случайно намериш все пак някой с блясък в очите вземеш, че прецакаш добрите отношения от дребнавост. Типично.

Няма да крия, че с Евгени сме близки, но приятели сме станали не защото сме пили и яли на една маса, а защото винаги сме усещали взаимен респект в отношения започнали около автомобилни “приключения”. Евгени не е случаен човек и това, с което се занимава е добре замислено и адекватно поддържано. Концепцията му за сервиза е на съвсем различно ниво в сравнение с 95% други подобни - обурудване, техническа осведоменост, контакти в бранша, отношение към клиента и т.н. Истината е обаче, че ако клиента е бесен селянин ще получи и съответното третиране, и обратно. Поне за мен въпросът за професионализма в Трансексперт отдавна е приключен и не е имал повод да се повдига отново. Там поддържаме всичките коли в семейството, на път не съм оставал и проблем не оставал неразрешен. Евгени си знае цената, знае си и границите. Ако с нещо не може да се справи, ще те прати където трябва.

Жестоката истина за съжаление е, че твърде често кърпим курници, които не само, че са мъртвородени, ами и са продънени от каране, но за нас са си свещенния граал. Поддръжката им хич не е ефтина, погледнато в дългосрочен план и без колатерални щети няма как да мине. В сервиза се е случвало да се чупят части по колите ни през годините при сервизиране - знам, че е неизбежно. Нищо от това не промени отношението ми към сервиза, защото все пак става въпрос за (цитирам) “споделена отговорност”. Евгени винаги е намирал най прекивя път към справедливо разрешаване на проблема.

Счупени датчици и подгревни свещи, течащи съединения? - това няма как да не поражда насмешка. Изпийте си горчивата чаша от 200-300-500-1000 лв. за ремонт и си карайте колите с усмивка, защото все още има кой да помага като закъсате пак. Ако ни се струват много за непредвидени ремонти, може бие време за даунгрейд към велосипед! Боя с пръдня не става... е казал народа.

[smilie=pardon.gif]

За конкретния повод за спин-офа на темата съм абсолютно сигурен, че става въпрос за мискомуникация и мисинтерпретация. И повече от ясно е, че Евгени няма да влезе тук да се защитава от нападки в стил БГ-мама. Всеки има глава на раменете си и може да решава на кого да се доверява.

“Всеки има право на лош вкус... казало кучето и си облизало г*за.” [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

За какво да се "защитава"?

Единия кейс, колегата накрая се оказа, че нямал претенции към сервиза, чак ни нахока, че разчопляме проблема.

Другият "скандален" случай бил за обърнат филтър, който никой не е видял на живо.

А двамата колеги явно са от хората, които не смятат за необходимо да дискутират евентуални проблеми с изпълнителя на услугата.

А дрането пък започна за проблем с Адблуто, за който май ще се окаже, че не е по-силите и на самия производител. Или поне така излиза от посещенията на Рангел във "фирмения" сервиз.

Хубавото на темата е, че кейсовете горе долу се изясниха, макар и със съответните нюанси от гледната точка. Оттук насетне всеки четящ да си прави изводите.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Цецо75 написа: 27.08.2021, 08:20:42 Другият "скандален" случай бил за обърнат филтър, който никой не е видял на живо.
От всичкото писане,само това ли разбра?
Лошо Седларов,лошо [smilie=sarcastic.gif]
От мухате се направи слон-пак.
Изказва се лично мнение за даден сервиз и се появяват хора,които нямат нищо общо със случая. [smilie=pardon.gif].
Ми това е,не ми се получиха на мен нещата с този сервиз,дали от грешна комуникация,техническа грешка,или друго,все тая.Не бях доволен и тва е.И го казвам.Нужно ли е някой да ме убеждава в противното и да вади от 100 кладенеца вода-не мисля [smilie=pardon.gif]
Мнението ми най-вече беше за обявените части които бяха набелязани за смяна,които както казах караха още 3 години(2 тампона на мотора),докато колата беше в мен и при предпродажбен сервиз в ЕТ не бяха изобщо упоменати.Дали ЕТ нямаше да ги запишат,за да свалят цената още?Толкоз.
Мислех,че всеки е свободен да си изкаже свободно мнението,по даден въпрос,но явно има теми,за които не трябва да се пише/казва нищо,или само цветя и рози или се започва сукане,вменяване на некомпетентност,перифразиране на думи,как разбираш ли,ти си "циция" и искаш да минеш по "тънката лайсна"и за тва нямаш право да казваш нищо,щото всичко се прави там по стандарт,като в дебелите книги.Ама при моя случай,го нямало Главния(дееба тоя моя късмет все [smilie=sarcastic.gif] )и се получило недоразумение и техн.грешка.
Няма смисъл да коментирам повече,кой каквото разбрал-разбрал.
Факт е,че аз няма да отида в сервиза,както е и факт,че той си има достатъчно работа и доволни клиенти.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”