Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

The Hooligan написа: 25.08.2021, 22:45:55 Какъв ти е опита със сервиза освен, че беше отишъл да питаш за цени за разни ремонти? И после орева форума колко било скъпо!
Ти имаш ли правена кола там, че се изказваш колко си недоволен?
Маджо,сменях масло и цялостен преглед на колата правих.Вярно,че не е ПРОЕКТ [smilie=pardon.gif] И не съм оревал нищо.
Ама да ми обявят цена ×3 за тампон носач,и на въпроса ми"Какъв е тоя тампон"
Отговора беше-Хубав
Ама верно ще да е УбаФ. и ще се снимам за спомен с него,па може и да се вземем [smilie=pardon.gif]
Скоро бях споменавал в другия форум същото.Ония па другия сладур-адвокат(началника им там)Чак беше питал за моя случай,па Евгени,даааже и се сетил(след 7г.) [smilie=sarcastic.gif]
При положение,че аз с него говорих само по телефона [smilie=pardon.gif]
Там мнението ми беше удобно заметено,що ли?А,сетих се,щото сервиза бил в бял списък,и не можело да се пишат негативни коментари там,ами трябва да си отворя тема в другия списък WTF!!!
Последно промяна от igeorgiev82 на 25.08.2021, 23:18:04, променено общо 1 път.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Taratajki написа: 25.08.2021, 22:54:33 съгласен с теб за цялостната картина.
Цялостната картина е оле мале!
Не помня, скоро беше, някой беше пуснал снимка на един счупен диск от камион дето щял да ги размаже.
Тогава го казах, сега пак ще повторя. Някой майстор някъде е преценил, че този диск, а вероятно и другите "ще изкарат още"
Ами добре е, че не е загинало някое семейство! Но другия път?
И да ви питам, как се преценява дали дадена част е амортизирана до толкова, че е за смяна?
Не опираме ли пак до много субективни преценки на въпросният/те майстор/и ?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Попитай майстора?

Мнение от tuningmania »

До @The Hooligan - Поне за спирачките се знае до каква тънкост може да се изолзват [smilie=pardon.gif] Обаче никъде не съм чул някой да ги мери с някакъв уред..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

Четеш избирателно [smilie=pardon.gif]
Казх,и че ми бяха обявени неща за смяна(на цени ×3)които изкараха 4 години и може би още карат.
И аз мерси.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

The Hooligan написа: 25.08.2021, 22:45:55 - Има хора, които отиват в сервиз за решаване на проблем или обслужване..
Право в целта ! Иначе всеки би трябвало да се поинтересува как вървят частите (клиентската или дилърската с 40% отстъпка), за да няма после - одраха ми кожата. Да реши дали да прави ремонта в даден сервиз или да потърси друг.
The Hooligan написа: 25.08.2021, 22:45:55 - Има хора за които дадена част се сменя само ако е счупена на две или я няма!
- В никакъв случай не се сменят части в които има още 20% ресурс, защото "ще карат още"
- И най-важното, че сервизите карат хората да сменят здрави части, които "ще карат още"
- Ако нещо не е счупено как да разбереш, че е за смяна? Или се действа профилактично, кое би могло да се счупи да се сменя?
- Как и кой определя този ресурс 20% ? Как се определят 20% на тампони? Глупости на таркалета.
- Ооо за 25 години с коли и по сервизи съм се нагледал на ... да не ползвам епитети. Лично съм виждал автомобил ''удвоил'' стойността си, защото собственика е възрастен и доверчив. Ефект от ремонтите никакъв.
Има страшно много измамници по сервизите и човек трябва да е много внимателен. Естествно отношението към клиентите е различно в даден сервиз. Всичко е на база лични отношения.

Страува ли ти се нормално да отидеш за смяна на задни пружини (едната с отчупено парче) и да те карат да смениш и комплект идеални амортисьори и т.н. защото при развиването на болта щял да се скъса тампона? При скъсан маслен тампон на двигателя (видимо изтекъл), опитвали ли са да те убеждават, че звука при тръгване е от предните амортисьори и трябва да се сменят? Хидравлична рейка са ми показвали как чука на загасен двигател. Един ''специалист'' явно не беше чувал, че волана се заключва и беше разпорил клемореда на една от колите ми. Мога да си припомня десетки забавни случки. Тези хора не знам за какви ни мислят, но съм изключително зле настроен към служителите в сервизите.
Последно промяна от Ramzes на 25.08.2021, 23:46:09, променено общо 1 път.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 25.08.2021, 23:25:55 Четеш избирателно
Да, избирам едно изречение и го прочитам [smilie=sarcastic.gif]
igeorgiev82 написа: 24.08.2021, 20:51:46 Аз също не останах доволен със О1-чката преди години.
И аз не съм доволен, че у Фантастико ми продават пармезана 50 лева килото, а в Италия си купих за 26 [smilie=pardon.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

Ми значи не ходиш във Фантастико ;)
Както и аз в този(и друг)хвален сервиз.
2 пъти съм ходил от прехвалени по форумите сервизи и 2-та пъти съм бил недоволен.Да,не правя проекти,само прости масла сменям [smilie=pardon.gif]
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

igeorgiev82 написа: 25.08.2021, 23:54:31 2 пъти съм ходил от прехвалени по форумите сервизи и 2-та пъти съм бил недоволен.Да,не правя проекти,само прости масла
Е идеята на такива форуми е освен да се помага и едни хора да си намират клиенти. То това си е нормално. Все пак трябва да се споделя и хубавото и лошото. Не само позитивните отзиви.
Загубения (недоволния) клиент никога не е само един. Когато приятел или роднина потърси съвет за читав сервиз, той ще му каже само не ходи там ...
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Ramzes написа: 25.08.2021, 23:28:45 Право в целта ! Иначе всеки би трябвало да се поинтересува как вървят частите (клиентската или дилърската с 40% отстъпка), за да няма после - одраха ми кожата. Да реши дали да прави ремонта в даден сервиз или да потърси друг.
Ся, тая тема с отстъпката на частите сме я дъвкали много пъти и за пореден път се изумявам на подобни разсъждения!
Нещата винаги имат две страни, освен ако нямат три [smilie=sarcastic.gif]
Викаш, баси тоя сега ще спечели едни бързи 40% от мен че и пари за смяна ще ме таксува! Безсрамник!
Ти като клиент съвсем разбираемо е да очакваш сервиза да ти даде частите на доставна цена, щото да не си прецакан! До тук супер, и ако може да ти ги смени без пари, щото ти е познат.... баси кефа!

Айде сега, дето се казва да влезнеш в обувките на майстора или човекът който има сервиз.
- След като ти е сменен да кажем съединител, се проявява дефект. Няма проблем частите имат гаранция! Обаче, кажи ми кой плаща втората смяна на съединителя?
- Съвсем случайно, така докато ти извършва ремонта, дали майстора не трябва да притежава някакви специализирани инструменти и една камара друга техника? А знаеш ли, че тези инструменти не са вечни и че техниката иска постоянна поддръжка за да може този майстор да ти извърши качествената услуга на която ти много държиш, но не оценяваш финансово?
- Дали случайно докато ти извършва ремонта, този майстор не ползва да кажем компресор, който гори ток?
- Дали този сервиз няма някакви режийни разходи, като ток, вода, отопление, наем?
-Дали този сервиз плаща данъци и осигуровки?
- Дали пък този майстор няма семейство, което да изхранва?
Защо ти ги изброявам тези неща, които не те вълнуват?
Защото, всички тези неща, ще бъдат платени до голяма степен с част от тези 40% печалба от частите, която ти не искаш да му платиш, защото, ще се чувстваш прецакан! Прецакан, но много взискателен към всичко което ще бъде направено от този майстор.
Ramzes написа: 25.08.2021, 23:28:45 Как и кой определя този ресурс 20% ? Как се определят 20% на тампони? Глупости на таркалета
Глупости на търкалета е да се хващаш буквално в това изречение. Смисълът беше друг!

Ramzes написа: 25.08.2021, 23:28:45 Тези хора не знам за какви ни мислят, но съм изключително зле настроен към служителите в сервизите
За съжаление това е реалността! Много сервизи са посредствени и настройва хората така! Но нека сме реалисти, много хора не знаят какво искат, но го искат сега! И са прави, щото са клиент! А всъщност не разбират разликата между това да имат право и да са прави... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

The Hooligan написа: 26.08.2021, 00:18:21 Викаш, баси тоя сега ще спечели едни бързи 40% от мен че и пари за смяна ще ме таксува! Безсрамник!
Ти като клиент съвсем разбираемо е да очакваш сервиза да ти даде частите на доставна цена
О не не ! Имах в предвид ако може човек да си ги намери частите по-евтино. Ясно че отстъпката си е за сервиза, ако те доставят частите и така е редно.
The Hooligan написа: 25.08.2021, 23:43:52
igeorgiev82 написа: 25.08.2021, 23:25:55 Четеш избирателно
Да, избирам едно изречение и го прочитам [smilie=sarcastic.gif]

Е и аз така ;)
Последно промяна от Ramzes на 26.08.2021, 00:31:39, променено общо 1 път.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 25.08.2021, 23:54:31 2 пъти съм ходил от прехвалени по форумите сервизи и 2-та пъти съм бил недоволен.
Пак, ще ти го потретя! Едно е, да си недоволен от услуга в сервиз, съвсем друго е, да ти се разминат финансовите очаквания от дадена оферата.

igeorgiev82 написа: 25.08.2021, 23:54:31 Да,не правя проекти,само прости масла сменям
Това за втори път ми го повтаряш, или ми завиждаш или и ти четеш избирателно.. [smilie=sarcastic.gif]
The Hooligan написа: 25.08.2021, 22:45:55 Всичките ми коли се правят там, както и на много приятели и роднини. Имам един доста сериозен тунинг проект правен там в продължение на много години и това ще продължи!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Ramzes написа: 26.08.2021, 00:27:41 О не не ! Имах в предвид ако може човек да си ги намери частите по-евтино. Ясно че отстъпката си е за сервиза и така е редно.
Разбира се, че така е редно и честно казано, аз лично не бих поел риск да си занеса части купени с отстъпка в някой сервиз. Защото после какво привим с гаранцията, как се признава, за коя сметка е втората процедура и т.н.
Всяко нещо на този свят има цена и когато искаш да евеш дявола по тънката лайстна, после той те еве теб! [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

The Hooligan написа: 26.08.2021, 00:18:21
Ramzes написа: 25.08.2021, 23:28:45 Тези хора не знам за какви ни мислят, но съм изключително зле настроен към служителите в сервизите
За съжаление това е реалността! Много сервизи са посредствени и настройва хората така! Но нека сме реалисти, много хора не знаят какво искат, но го искат сега! И са прави, щото са клиент! А всъщност не разбират разликата между това да имат право и да са прави... [smilie=sarcastic.gif]
В компютърния бранш, се случва понякога при даден клиент очакванията и реалността да се разминат. Ако му откажа връщане на стоката по някаква причина (винаги може да се измисли), този клиент го губя. Ако обаче види, че няма проблем с връщането на дадена стока, той после ще поръча пак, а и ще ми доведе още клиенти. Понякога може малко да се загуби, за да се спечели повече. А върнатата стока, винаги мога да продам с намаление ... А посредствената фирма/търговец ще загуби този клиент.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Така, понеже темата е "попитай майстора" а не "как да нахраним майстора", нека модератор да премести спама в ежедневните или където прецени/най-добре в кофата/. Понеже бях споменат в предишните мнения, мисля че бях длъжен да се изсера и аз тук.
Мерси!

п.п.
Днес много въпроси зададох, нека да ви отперя още един по който да помислите.
Купувате си нова кола. Супер!
Защо, когато интервал за смяна на маслото ВИ е на всеки 30к или 40к, ВИЕ го сменяте на всеки 10к-15к.? Може да не ми отговаряте, мисля, че всички които си пазим колите сме на едно мнение. Обаче!
На фона на това внимание, сменяте първите накладки на 40к, защото са заминали и след още 40к отивате с нагласата да смените накладки, а там ви препоръчват да смените и дисковете, защото те няма да изкарат целия живот на втория комплект накладки.
ВИЕ гледате диска и си мислите "баси има още "месо" в него, не е за смяна" и във вас се появява едно усещане, че ви мамят!?!? Защо? Защо сменяте маслото толкова често, при положение, че няма да се счупи мотора и няма как да се случи инцидент, но не искате да смените дискове на 80-100к, щото ви се вижда, че "още ще карат"
Защо бе хора?
И този пример важи за какво ли още не, което по-важно за сигурността ви?

Абе, аз може би се сещам за правилният отговор, но само ще го сложа в кавички - "щото майстора иска да ми сменя части дето ще изкарат още"

[smilie=kiss3.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от ЦецоNOL »

Ramzes написа: 25.08.2021, 23:28:45 Иначе всеки би трябвало да се поинтересува как вървят частите (клиентската или дилърската с 40% отстъпка), за да няма после - одраха ми кожата. Да реши дали да пр
Искам да ми намериш такива отстъпки, че да почна да взимам части с -40%???
Защото такива отстъпки НЯМА!
И не е важна отстъпката като число, а от каква сума се прави.
Понеже обичам да боравя с факти:
Колега от София ми казва имам 52% отстъпка на Равенола.
Обаче тая отстъпка му е от цена 209лв клиент, а при мен клиент същото масло е 169лв клиент.
Сещаш ли се?
Отстъпките са по групи и не са твърди.
Особено при ОЕМ - масово са 12-20% и затова има хора , които търсят неща по 6 месеца, а аз ги намирам за 7дни.
Търсят ги, защото маржа им е 2.50лв и никой не се занимава и казват - не може да се поръча или от сорта.
Проблемът в БГ е , че се работи за ПЕЧАЛБАРСТВО.
Аз, лично работя за отношение и хората тук могат да го потвърдят.
Цецо от Д-Брос също.
Истината е, че винаги стават грешки при такъв тип работа.
При алтернативните части масово зависи отстъпката от месечният ти оборот.
Маслен филтър на MAHLE за масовите шкоди е 13-18лв клиент и с 30% отстъпка , има 5лв разлика, от които майстора ще вземе 3лв и 2лв ще даде на теб.
Ебасимо “печалбата” 3лв.
И така нататък.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”