Ramzes написа: 25.08.2021, 23:28:45
Право в целта ! Иначе всеки би трябвало да се поинтересува как вървят частите (клиентската или дилърската с 40% отстъпка), за да няма после - одраха ми кожата. Да реши дали да прави ремонта в даден сервиз или да потърси друг.
Ся, тая тема с отстъпката на частите сме я дъвкали много пъти и за пореден път се изумявам на подобни разсъждения!
Нещата винаги имат две страни, освен ако нямат три
Викаш, баси тоя сега ще спечели едни бързи 40% от мен че и пари за смяна ще ме таксува! Безсрамник!
Ти като клиент съвсем разбираемо е да очакваш сервиза да ти даде частите на доставна цена, щото да не си прецакан! До тук супер, и ако може да ти ги смени без пари, щото ти е познат.... баси кефа!
Айде сега, дето се казва да влезнеш в обувките на майстора или човекът който има сервиз.
- След като ти е сменен да кажем съединител, се проявява дефект. Няма проблем частите имат гаранция! Обаче, кажи ми кой плаща втората смяна на съединителя?
- Съвсем случайно, така докато ти извършва ремонта, дали майстора не трябва да притежава някакви специализирани инструменти и една камара друга техника? А знаеш ли, че тези инструменти не са вечни и че техниката иска постоянна поддръжка за да може този майстор да ти извърши качествената услуга на която ти много държиш, но не оценяваш финансово?
- Дали случайно докато ти извършва ремонта, този майстор не ползва да кажем компресор, който гори ток?
- Дали този сервиз няма някакви режийни разходи, като ток, вода, отопление, наем?
-Дали този сервиз плаща данъци и осигуровки?
- Дали пък този майстор няма семейство, което да изхранва?
Защо ти ги изброявам тези неща, които не те вълнуват?
Защото, всички тези неща, ще бъдат платени до голяма степен с част от тези 40% печалба от частите, която ти не искаш да му платиш, защото, ще се чувстваш прецакан! Прецакан, но много взискателен към всичко което ще бъде направено от този майстор.
Как и кой определя този ресурс 20% ? Как се определят 20% на тампони? Глупости на таркалета
Глупости на търкалета е да се хващаш буквално в това изречение. Смисълът беше друг!
Тези хора не знам за какви ни мислят, но съм изключително зле настроен към служителите в сервизите
За съжаление това е реалността! Много сервизи са посредствени и настройва хората така! Но нека сме реалисти, много хора не знаят какво искат, но го искат сега! И са прави, щото са клиент! А всъщност не разбират разликата между това да имат право и да са прави...
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)