Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
“Майтап бе Уили”
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Я да не им се връзваш толкова на дижеляшкия хумор.
Колата ти е хубава ,отделно ти влагаш сърце в нея. Дано да са се оправили нещата.
Пиши си както до сега . Човек като е чист и си казва какво му е на сърцето си е най-добре.
Колата ти е хубава ,отделно ти влагаш сърце в нея. Дано да са се оправили нещата.
Пиши си както до сега . Човек като е чист и си казва какво му е на сърцето си е най-добре.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Звъня ти, ама дава заето.JORDITO написа: 12.05.2021, 19:32:33 Ако те интересува моето мнение, какво бих направил на тове място - имаш ми телефона .
Неговата я разбрах, затова написах:
И да - нося на хумор в 99% от ситуациите, мисля се е видяло до сега.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ясно е че носиш, щом дизел си си купил ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Абе, хумор, хумор, ама.... знаете я приказката. Ние/някои "се бъзикаме", но на човека не му е смешно.
Аз продължавам да съм на позицията, че няма непоправими механизми
А за споделянето, ако не е тук, психолозите взимат повече от автосервизите![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз продължавам да съм на позицията, че няма непоправими механизми
А за споделянето, ако не е тук, психолозите взимат повече от автосервизите
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@YYakovliev, е недей да се впрягаш толкова на коментарите. Видно е от няколко седмици, че има готина закачка между бензи и дизел във форума без никакви лоши чувства (или поне при мен е така).Дори аз останах с усещането, че и ти се включи. Доста хора предполагам те намесват в коментарите си именно защото са останали с със същото впечатлвние като мен, че носиш на майтап. Недей да го приемаш чак толкова насериозно...
- zloQQ
- Гараж: vRS Challange 2.0 TSI
- Обратна връзка:
Точно така! Да, понякога е зор, но в крайна сметка, всичко е измислено и направено от човек, а не е някаква мистерия. И съответно, всичко може да се оправи!Taratajki написа: 12.05.2021, 22:14:55 Аз продължавам да съм на позицията, че няма непоправими механизми
А за споделянето, ако не е тук
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Хора, впрегнах се за съвсем различно нещо от закачките за дизел / бензин (в които и аз се включвам и ми е забавно). Съвсем за друго говорех в предния пост.
Разбрахме се вече с който трябва, няма лоши чувства и не е имало. Всичко е точно.
@Taratajki е донякъде прав, че тези дни ми е напрегнато и настроението ми е по-изострено, затова и аз реагирах по-серт.
Разбрахме се вече с който трябва, няма лоши чувства и не е имало. Всичко е точно.
@Taratajki е донякъде прав, че тези дни ми е напрегнато и настроението ми е по-изострено, затова и аз реагирах по-серт.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ти каква кола си карал преди? Толкоз ли е била безпроблемна?
Че тая я преживяваш излишно много. Пази ги тия нерви, в крайна сметка това е просто желязо. С него и без него - света си се върти.
Че тая я преживяваш излишно много. Пази ги тия нерви, в крайна сметка това е просто желязо. С него и без него - света си се върти.
Бееееее.....
- YYakovliev
Няколко коли съм имал. Последната беше Мазда 6 Дизел 2004. За 7 години от както я имах, съм сменил една хидравлична помпа за 120 лева. Другото са консумативи.
Прав си. Шкодата е първият автомобил, който ме запали да се интересувам от тая материя и да го третирам като хоби. Затова и влагам повече емоции за тази кола, когато има нещо "неизвестно". Проблемите не ме плашат, там оправям и карам, видяло се е. Напрягам се, когато е засукана ситуацията и не се знае от къде е проблемът. Ясно е че повечето тук, сте имали по-сложни казуси за разрешаване, но за мен този е първият.Цецо75 написа: 13.05.2021, 08:06:31 Че тая я преживяваш излишно много. Пази ги тия нерви, в крайна сметка това е просто желязо. С него и без него - света си се върти.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Добре дошъл във ВАГ групатаYYakovliev написа: 13.05.2021, 08:52:06 Няколко коли съм имал. Последната беше Мазда 6 Дизел 2004. За 7 години от както я имах, съм сменил една хидравлична помпа за 120 лева. Другото са консумативи.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Навремето имах А4 1.8т 150 коня, легенда. С него открих и така обсъждания напоследък тука сервиз, но това е друга история. Един ден парното почна да се губи, а същевременно колата понякога прегряваше, а друг път не загряваше добре. Започна се ходене по мъките и диагнози от сорта:
"Водната помпа обслужвал ли си? Тя е слабо място, може да е от нея"
"Температурни датчици сменял ли си? При ауди са два, сигурно в другия сервиз са ти сменили само единия и от това е проблема"
"Радиатора на парното чистилили сте? Сигурно е от него, айде да го свалим да го изчистим."
"Може главата да е пукната, а може и да е само гарнитурата, че гледам газаджиите са дупчили да сложат дюзите"
Чистих радиатора, сменях датчици, водната помпа смених, нищо не помогна. Един ден се прибрах от Пампорово с жената на студено, при -10 навън, а ние вътре с якетата и замалко да й драскам клечката, и да приключвам с тая кола. Накрая изгуби 200мл антифриз за 150км и тогава се разбра, че е от главата. За мой късмет желязото беше здраво, а само гарнитурата беше сдала багажа. Седмици наред изгубени нерви и хвърлени пари за глупости.
Диагностиката явно не е точна наука и трябва да се започне от някъде. Методите са или да сме подменят части за проба/грешка или да се влагат часове труд. Повечето сервизи предпочитат първото. @YYakovliev, ще излекува твоята красавица, ама ще трябва време и да й се обърне повечко внимание. После ще си я караш пак с кеф.
"Водната помпа обслужвал ли си? Тя е слабо място, може да е от нея"
"Температурни датчици сменял ли си? При ауди са два, сигурно в другия сервиз са ти сменили само единия и от това е проблема"
"Радиатора на парното чистилили сте? Сигурно е от него, айде да го свалим да го изчистим."
"Може главата да е пукната, а може и да е само гарнитурата, че гледам газаджиите са дупчили да сложат дюзите"
Чистих радиатора, сменях датчици, водната помпа смених, нищо не помогна. Един ден се прибрах от Пампорово с жената на студено, при -10 навън, а ние вътре с якетата и замалко да й драскам клечката, и да приключвам с тая кола. Накрая изгуби 200мл антифриз за 150км и тогава се разбра, че е от главата. За мой късмет желязото беше здраво, а само гарнитурата беше сдала багажа. Седмици наред изгубени нерви и хвърлени пари за глупости.
Диагностиката явно не е точна наука и трябва да се започне от някъде. Методите са или да сме подменят части за проба/грешка или да се влагат часове труд. Повечето сервизи предпочитат първото. @YYakovliev, ще излекува твоята красавица, ама ще трябва време и да й се обърне повечко внимание. После ще си я караш пак с кеф.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сега под секрет да ти кажа - това се дължи на форума, а не толкоз на колата. Ако не беше цъфнал оная вечер в Мариците, света ти щеше да е много по - спокоен и праволинеенYYakovliev написа: 13.05.2021, 08:52:06 Прав си. Шкодата е първият автомобил, който ме запали да се интересувам от тая материя и да го третирам като хоби. Затова и влагам повече емоции...
Иначе сериозно - VAG може да са всякакви, но имат едно голямо предимство - това е марката, която предоставя най-много възможности да си човъркаш сам колата. Като почнеш от елементарна тапа на ODB-то, минеш през VCDS, Revo и хард тунинг като на колегите. Реципрочно обаче, човек почва да преживява нещата. Особенно ако си с някакво ниво на техническа грамотност и те човърка, че "няма начин да няма начин". Аз по едно време се бях докарал до там, на италианския кенеф, сутрин и вечер да му наливам нов софтуер... и пак не можах да го счупя. Което е странно като се замисля.
като цяло VAG е трудно лечима болест, имай го предвид. Особенно в напреднал стадии. Малцина са излекуваните... Май се сещам само за Маджо, а и той още има остатъчна симптоматика
Бееееее.....
- ToYaGa
- Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE
Skoda Kodiaq II VRS
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
-
kograman
Доопичат го на бавен Огин ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Someone's opinion of you does not have to become your reality