Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

YYakovliev написа: 02.05.2021, 20:57:40 старият Мазда 6 дизел на 16 години не отговаряше на безопастността, която исках да имам докато си возя любимите хора
А технически как беше?Предполагам на ниво ;)
Щото причината,която си споменал,не зависи от колата,годините,шофьора,а само от ония от горе. :)
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

bega4kata написа: 02.05.2021, 18:40:02 Абе нищо и няма на колата.ще върви още много.ще се реши проблема и толкова.
А ти понеже я урочаса с тоя "препекан" в началото, се включи в разплитането на проблема. Пък ако ще и на лични му дай насоки на Явор.
Няколко човека сте в този форум, които разбирате достатъчно от Шкоди и имате опит.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Както каза Тошето: Перфектна си е колата: Това са дреболии, ще се отстранят и ще и се кефиш на макс.
Не съм фен на крайностите, както и на теб ти казах: Става нещо, давай в Мобиле.
Аз на моят Фабия на 3тата година и изчезна 4та скорост - от 3та на 4та не включва, от 5та на 4та - ДА.
Варна и Добрич- кутия на 131коня не бяха сваляли, че ходих, търсих, свързах се с Пламен Пантелеев- Русе (Хоби Кар), още се състезаваше.
Неговият главен механик в Петък я закарах, и Понеделник си я взех.
Синхронизатор- обясниха ми, че още от завода не са го наравили като хората и се "обадил" (2008г беше).
Гаранцията тогава и беше 2 години...
Случват се такива неша.
Преди имахме зафира 2.2ДЦИ- 2 пъти гърмеше турбина и на 2я път я Върнахме директно във Варна и доплати бащата за Каптива.
Ванката тука е силен, ама като им седи 7цата по 1 месец за нов мотор в сервиза е айляк, щото има кво да кара. [smilie=sarcastic.gif]

Новите коли на ВАГ- до сега имат 26 сервизни акции (поне бяха преди 6м. толкова) , като карахме с @ЦецоNOL Октавия 4ката.
Аз казвам, няма гаранция , всяка кола може да даде дефект: Да, новата има гаранция и не се занимаваш, но пак стоиш без кола като цяло, а при новата като се "счупи" е по-неприятно - мое мнение.(вземаш заместващ или под наем).
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

BlackPearl написа: 02.05.2021, 21:48:18 Ванката тука е силен,
[smilie=sarcastic.gif] Да ама дадоха заместващ автомобил горе долу еквивалентен на оставеното,и все тая колко щеше да седи,ако ще и половин година.1ст.не е дала фирмата за това [smilie=pardon.gif]
И ако не беше в гаранция........зЕми тея 43к лв. [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от igeorgiev82 на 02.05.2021, 21:54:27, променено общо 1 път.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Тя толкова ми струваше Шкодата е. (45560лв) [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Толкоз майка,ако искаш [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev написа: 02.05.2021, 20:57:40 Преди година имах спестени около 70 000 лв. Сега тука прокламаторите за покупката на нов автомобил веднага ще си кажат - ебаси и балъка
Само във България при подобна ситуация, някой ще ти каже, че си балък. :)

Спестявал съм за кола, коги съм бил на 25. Тогава колата си е важна част от сексуалния живот, абе важна си е. [smilie=sarcastic.gif]

Семеен човек да "спестява" за кола, за мен това си е глупост - житейска. Ще спестявам за едното железо ... га пък не. Е освен ако не си състезател или не си вадиш хляба с нея. Ама тук не коментираме такъв случай.

Кат има остатък пари - харчиш ги за кола. Кат нема - не ги харчиш. Това е. Как ще си ги харчиш - твои са си, хич не си длъжен да се обясняваш! Един предпочита ново, ако ще и тотално дърво да е, друг предпочита лачено, па ако ще да е съдрано от употреба... Ти си в средата, начи си ок, няма извращения, няма патология [smilie=sarcastic.gif]

Я си гледай празника, ще я оправиш тая кола, бахти печката, това са си обичайните болести около 200к. Аз си ги знам и съм си ги приел и може би затова не припадам и ги приемам за нормални.
Бееееее.....
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

@YYakovliev, назад в темата се спомена РЕВО файла и тн.
Моето мнение: Рево не са големи , но не са случайни. За стейдж тестват около година. Виж, че за ОК3ФЛ 245 ГПФ още няма Стейдж2.
Отделно, правят доста автомобили, нито си пъвия с такъв, нито последния (на такива километри).
Получават постоянно обратна информация от клиентите си. Особенно в Русия, Англия и тн - много ги боцат.
РЕВО имат телефон. Звъниш, даваш 2 за Съпорт и си говориш. Знаеш Английски предполагам [smilie=sarcastic.gif] .
Аз винаги така правя ако имам някакво съмнение (и ги записвам) и чак после звъня на дилъра, да видя той колко знае и какво ще ми каже.
Хората са любезни и винаги са ми отговаряли изчерпателно на въпросите.
Това е просто като допълнително странично мнение.

Прекалено голямо доверие имаш към сервизите в които си я боцал, мое мнение. А понякога заека се крие зад ъгъла. [smilie=music.gif]
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тя колата си има болежка, бе Ися. Просто Ревото я провокира да изскача по-често. И да им звъни, какво да му кажат рево съпорта - тоя фаил е налят сигурно на 10 хиляди коли, трябва да се намери проблема, нека видим Тошето какво ще хване в лога.
Последно промяна от Цецо75 на 02.05.2021, 22:22:46, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

BlackPearl написа: 02.05.2021, 22:08:44 Аз винаги така правя ако имам някакво съмнение (и ги записвам) и чак после звъня на дилъра, да видя той колко знае и какво ще ми каже.
Ти колко си долен! Повече нищо няма да ти обяснявам по телефона [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Аз мисля, че няма никакви проблеми с колата. Колегата е по открит, може би и от части емоционален. Ще се реши проблема съм сигурен. Имаше подсказка, да е види форумният майстор от Варна (кръстника [smilie=sarcastic.gif] )
Ако имаш възможност да му е оставиш, съм сигурен, че ще реши проблема.
Бах тая пуканка, аз жената като раждаше не се притеснявах толкова, колкото за тая кола, все изтръпвам да не и има нещо [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Напротив , Цецо.
Те хората си имат т.нар feedback. Ако грешката е срещана и преди, ще си имат хабер от какво е била и как се е отстранила. Нали това им е работата. Обратната връзка с клиентите ги бута да се усъвършенстват.
@The Hooligan, това е само когато се изисква някаква информация.
Аз съм споменавал, като си правих колата СТ2, нямах кулер и се обадих, говорих и исках потвърждение, че с тези чаркаля и без кулер - няма да имам проблеми и няма да има после оправдания (ама нямаш кулер). Исках и мейл (офиц кореспонденция) и после ходих при дилъра.
А и така проверявам, колко знае дилъра. Всички знаем историята по нататък.
П.С: Дидо ме кара тогава протокол да подписвам при Ст2 и тн....
Все пак, бяхме от първите с РЕВО, а аз обадих на Сами за Рево (след като werz ме посъветва за тях) и не знаех какво да очаквам.
Записвам при важни разговори с обещания и тн., защото в днешно време хората често почнаха да казват: Ааа, аз не съм обещавал! Това не съм го казвал!
Изображение
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

За това, писмено. Да има следа.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

BlackPearl написа: 02.05.2021, 21:48:18 Новите коли на ВАГ- до сега имат 26 сервизни акции (поне бяха преди 6м. толкова) , като карахме с @ЦецоNOL Октавия 4ката.
Потвърждавам , така си беше.
Тя дет се вика още от завода не излязла - 26 акции [smilie=hunter.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

igeorgiev82 написа: 02.05.2021, 16:12:14 Така че,Яворе седни изчисти си приоритетите(без узо ако може )И си прецени кой вариянт ще те държи душевно спокоен.
Тия неща дето си ги написал в поста горе са така и съм съгласен с тях. Попринцип душевното ми спокойствие го слагам пред парите винаги (когато мога).

Цецо75 написа: 02.05.2021, 18:28:52 Всеки сам си прави сметката. За да изкара от магазина такъв клас кола, щеше да олекне с двойна сума, като сложи и застраховките - вероятно и повече.

Който може да си го позволи - естествено, че девствената седалка е за предпочитане.

Ако пък сложим на масата - нова Октавия миксер, срещу Яворовата машина.... Които ще ударят едни пари горе долу...

Спора ще стане безкраен.
За парите го написах, прав си - двойно и нагоре щеше да легне буквално. За Супърб срещу Октавия в моя случай също написах - там спор няма, тъй като изобщо не е опция. Единствената друга опция, която би ми вършила работа е отново Супърб - нов и бензинов. Втора ръка бензин с гаранция и навъртени километри също не бих купил в момента.

bega4kata написа: 02.05.2021, 18:40:02 Абе нищо и няма на колата.ще върви още много.ще се реши проблема и толкова.
Тия дни мислех да ти се обаждам и да идвам. Единственото, което ме спира да го направя и да пристигна е много трудната логистика да идвам до Варна и да оставам. Невъзможно ми е това. А ако видиш, че трябва да чакаме части и се налага да идвам пак - отново е сложно. Отделно с тази кола в момента не ми е приятно да тръгвам на дълги пътувания, освен да се прибера в София след празниците... Още малко ще помисля по темата.

didoya написа: 02.05.2021, 18:36:07 Този спор го има само по нашите ширини. "Западните" хора отдавна са видели къде е истината...
Тук Дидо визира мисля, че колата на запад отдавна не се купува, а се води консуматив. Както тука си плащаме водата и интернета, така там си плащат месечно колата цял живот и си свиркат. Терминът купуване на кола при доста хора е забравен отдавна.

bobo80 написа: 02.05.2021, 18:48:40 Добре де Яворе , аз не те познавам сори ,че така директно но смятам всеки от вас /от форума/ за приятел.Защо не се вдигнеш до Сами да я излекувате веднъж за винаги и да к скъсаш после гумите от каране.
Аз лично смятам Самуил и Тодор за изключително компетентни в областа.
Бих отишъл с кеф, но писах горе, какви са ми притесненията.

todor87 написа: 02.05.2021, 21:08:56 Ама Явка...това не са проблеми бе братле...дреболийки, които и нова да я вземеш са напълно възможни да се случат...
За това пиша тука, хора като тебе, другия Тодор, Самуил или Искрен, дето сте видели къде къде по-големи проблеми и филми (те пък едни проблеми с тия коли, хората с къде къде по-страшни неща се борят, ама...) да ми вкарате малко перспектива, че нещата не са толкова драматични. Аз такива ситуации не съм играл с коли до сега и ми идват малко непознати.
[smilie=sarcastic.gif]

Ясно е, че сега оправям, карам и забравям.

BlackPearl написа: 02.05.2021, 22:08:44 @YYakovliev, назад в темата се спомена РЕВО файла и тн.
Моето мнение: Рево не са големи , но не са случайни. За стейдж тестват около година. Виж, че за ОК3ФЛ 245 ГПФ още няма Стейдж2.
BlackPearl написа: 02.05.2021, 22:08:44 РЕВО имат телефон. Звъниш, даваш 2 за Съпорт и си говориш.
Мислех го това, да. Може наистина да имат опит точно с това и да кажат конкретни неща. Нека първо да направим логове с Тодор, да имам по-пълна картина. Мерси за насоките.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Заключено

Обратно към “Superb III”