Октавия 3 - графитен самолет

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Мнение от niki4BG »

Здравейте, колеги!

След дълго обмисляне и колебания реших да подменя традиционния волан с този долу. Резултата лично за мен е повече от задоволителен. Допада ми.
Специални благодарности на Крум и @JORDITO, които съдействаха за монтажа!

ИзображениеИзображение
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Добре е!
Само бих изтъмнил с някаква козметика пластмасата на еърбега, защото много сивее на фона на тъмно черната кожа.
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

Тея воланчета са много симпатични. :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Страхотен ъпдейт, колега, както и останалите малки, но значителни промени, които допринасят за цялостния вид на колата ! Поздравления !
Воланчето от къде успя да се сдобиеш ? браво
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

В ЕТ май са към 500 лв.

За колегите с RS-ки и червени детайли в купето ще пасне идеално това (макар че те може да са с точно такъв волан):
Изображение
Изображение
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

sonnyer написа: 27.08.2020, 16:16:53 Страхотен ъпдейт, колега, както и останалите малки, но значителни промени, които допринасят за цялостния вид на колата ! Поздравления !
Воланчето от къде успя да се сдобиеш ?
Благодаря колега! Волана взех от друг колега от Сливен, той подменил своя със същия, като на колегата от поста горе. [smilie=music.gif]
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

Здравейте, колеги!

Изтупвам темата с едно проблемче, което срещнах днес. При запалване на автомобила днес ми засветна грешка "Error Airbag". Пуснах един "Auto - Scan" с VCDS`a и излезе следното.

1 Fault Found:
9437713 - Igniter for Passenger's Airbag
B1002 11 [137] - Short to Ground
MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear

Опитах последващо изтриване на грешката, не успях да я изтрия. Преди отново имах подобна ( за мен спорадична ) грешка и успях да я изтрия с VCDS, но днес не успях. Та чудя се от какво би могло да бъде? Ще се радвам, ако някой има опит от подобно естество да сподели. Смятам ще бъде полезно и за други колеги, ако в бъдеще получат или са имали подобен проблем.

Спокойна и здрава вечер на всички! :)
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

Проблемът отстранен! Спорадична грешка, изтрита с VCDS. Не обяснимо за мен! Спокойна вечер и бъдете здрави, колеги! :)
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

Колеги, привет!
Днес от @JORDITO, взех своя екип и фланелки. Изработка 10/10, размери 10/10. Всичко ми пасна от раз. Единствено тениските ме правят по - мускулест от колкото изглеждам, но това е заради nickname’ a на гърба [smilie=sarcastic.gif]
ИзображениеИзображение
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

Колеги, здравейте!

Колата вече не е моя собственост. Бе закупена от колега, от Пловдив. Надявам се да радва него, както мен радваше, пък и сега като я видя по улиците в квартала! В момента съм в stand by за новата Шкода, която да ме радва поне толкова колкото "Графитения самолет". В момента карам фабията на бащата и приключения с нея не липсват :D . Tърсенето продължава! Ако модераторите решат могат да заключат темата, ако ли пък не, когато намеря новият автомобил ще преструкторирам находящата. Новият собственик се казва Живко. Жив да е, здрав и го поканих да стане част от това голямо семейство! Заяви, че ще присъства на таз годишния събор ( стига да се състои ).

Поздрави на всички и спорен ден! :)
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

Колеги, привет!

От известно време шофирам Фабията на бащата 1.2 TDI GREENLINE. Случи се така, че колата започна да прекъсва преди месец, започнаха да играят оборотите и угасна. Пробвах да запаля - не успя. Репатрирах и в сервиза свалили тръбата от изпускателната система и колата изхвърлила всякаква “мръсотия” . Мнението на майстора е че трябва софтуерно излолиране и по моему скопяване на ЕВРО нормата. Не знам дали DPF e запушен до такава степен че да налага нещо подобно. Взех си колата, карах без проблеми около месец. Миналата седмица колата пак прекъсна по подобен начин. Мнението на майстора е отново същото. Не знам дяли да се доверя, забелязах че когато колата работеше и беше на празен ход, показанието на оборотомера беше 1000 ( настъпила регенерация ) изчаках я чинно да свърши, но ми направи впечатление че перката не въртеше. На следващия ден потеглих и колата ме остави. Отново бяха оборотите на 1000 и при подаване на газ, оборотите започваха да “играят” и колата гаснеше докато не спря окончателно. След това настъпи горе описаното. Отново сме на “лекар” и той сподели същото ( изолиране ). На мен като че ли ми се иска първо да се смени датчика на коляновия вал, въпреки че при диагностика грешки - няма. С личния VCDS четох автомобила, но грешки няма. Ще се радвам на всички мнения и още повече ако някой имя и лични впечатления. Благодаря в аванс колеги и предварително прощавайте за лаическите обяснения.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Не разбрах.
"Лекара" каква диагноза има?
Запушен дпф и предлага премахването му?

Ти гледа ли му стойностите с vcds- a?
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

@YYakovliev имаше сходен проблем на скоро. Може да прочетеш в неговата тема или най вероятно той ще се включи и ще сподели какви са били неговите мъки с DPF
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

todor87 написа: 26.04.2021, 14:34:00 "Лекара" каква диагноза има?
Запушен дпф и предлага премахването му?
Да. Предлага премахването му. Стойностите с VCDS не съм ги чел, защото не съм смятал за необходимо. Очаквам да се обади с нова информация. Ще информирам!
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Мнение от niki4BG »

HerpaMoTeH написа: 26.04.2021, 14:45:28 @YYakovliev имаше сходен проблем на скоро. Може да прочетеш в неговата тема или най вероятно той ще се включи и ще сподели какви са били неговите мъки с DPF
Благодаря! Прегледах темата, очаквам да видя и този майстор какво ще допълни към първоначалните си опасения.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”