Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте колеги,
Реших да стартирам една тема, която силно се надявам да обогатявам със снимков материал и интересни данни относно автомобила си. А сега нека накратко разкажа и за него. Преди около година и половина станах горд собственик на О3. Преди това шофирах вярната фабия, с която се разделих не лесно. Името реших да е графитен самолет, защото цвета наподобява графит, а самолет защото е символ за мен самия. Благодаря за приема от всички тук и съветите, които получавах и продължавам да получавам. Особени благодарности на JORDITO, който не спира да ме съветва, кога къде и как да сторя. А сега по същество, това е моят графитен "самолет" в началото, сега не е много по - различен но съм голям мераклия да придобие лек, но загадъчен променен вид.
Поздрави!
- с новия лип
Последно промяна от niki4BG на 16.07.2019, 22:50:19, променено общо 1 път.
kristi77 написа: 30.07.2019, 13:33:56
Колега дай повече инфо за медията, че и аз искам да сменя моята с такава.От къде я взе и за какви пари. И лесно ли става смяната.
Както сподели колегата, подменен е само екрана. За да съумееш да напрявиш манипулацията трябва да провериш парт номера на медията. По него се определя кой MIB е медията. Моята е 2. Спрямо парт номера се търси екран. Ако съвпадат кодинг не е необходим и всичко е плъг енд плей. В противен случай се подменя модула в жабката и кодинга е неизбежен. Това се налага в случаите, в които искаш да ъпдейтваш системата. MIB 2.5 позволява монтирането дори на VC - virtual cockpit, но там заигравката е още по - голяма. Относно MIB’a преди май 2015 е МIB 1, до 2017 е MIB 2, от ноември 2017 е MIB 2.5. Ако мога да бъда полезен, насреща съм!
Поздрави!
Екрана закупих от аукцион в Ebay... не е нещо често търсено и бях единствен в наддаването. Цената варира, Аз имах късмет при мен беше чисто нов. - крайната цена с доставката от Лестър UK беше 209 GBP.
Колеги аз също имам идея да слагам медията от фейслифта като основните причини са ми по-големия екран и SmartLink. Та тук един въпрос как стоят нещата със SmartLink при слагане на нова медия? Пак ли трябва да се активира от Еуратек ?
Колеги,
По тези въпроси си има тема, раздел за медия: ТУК
Да не разводняваме темата на колегата.
Отново повтарям: Има ГОЛЯМА разлика от това да сложиш само екран за 2 минути (разкачваш и закачаш букси) , който медията поддържа и да смениш цялата медия (компонента в жабката).