Superb 3 - Впечатления, въпроси

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
juve

Шкода Новак

Мнение от juve »

Ей, веднага ме нахранихте [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

juve, тук прошка няма!Еле с думички за тунинг, няма приятели. Като в сръбски сериал .. всяко ебе всякое [smilie=sarcastic.gif]

иначе изчакай ще пишат и другите тунингари с нещо по-технически...
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Какво не ясно има? [smilie=pardon.gif]
juve

Шкода Новак

Мнение от juve »

todor87 написа: 02.01.2020, 23:12:18 Какво не ясно има? [smilie=pardon.gif]
Ще се радвам, ако някой сложил линейни-понижаващи пружини на DCC сподели какви са и как се справят в амортисьорите. Имал ли е проблем с кантарите и правил ли е някакви адаптации за да може колата да знае, че не е натоварена.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

:)
Какво е DCC, контрол на твърдоста, на амортисьорите...нищо повече.
Какво може да стане, като сложим къси и твърди пружини... [smilie=pardon.gif]
Относно "кантарите", след сваляне, една базова настойка на фаровете и си ти ;)
juve

Шкода Новак

Мнение от juve »

Имам негативен опит с Мазда, при която фабричните амортисьори не работеха добре с eibach pro kit, но там предните пружини бяха прогресивни. Негативното беше, че при подскачане на колата на неравност амортисьорите не можеха да я успокоят - особено в завой с висока скорост. Отделно при натоварване и лош път беше трагедия, както комфортът, така и поведението. Въпреки, че пружините бяха за точния модел и двигател, смятам че не работеха нормално с фабричните амортисьори. Ако поведението е подобно с DCC, просто няма смисъл да я снижавам, но всеки ден карам по магистрала и когато е ветровито, а аз съм с висока скорост колата си ходи на където си иска :)

За фаровете, Lane Assist и ACC успях да си изясня нещата. Четох, че DCC има базови настройки и ето там би е тъмна Индия.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

todor87 написа: 03.01.2020, 01:33:46 :)
Какво е DCC, контрол на твърдоста, на амортисьорите...нищо повече.
Какво може да стане, като сложим къси и твърди пружини... [smilie=pardon.gif]
Относно "кантарите", след сваляне, една базова настойка на фаровете и си ти ;)
Например това, че амортесьорите ще джиткат на друг работен участък... Може и да не е проблем... а може и да е проблем, ба ли го...
Бееееее.....
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

juve написа: 03.01.2020, 02:43:02 Имам негативен опит с Мазда, при която фабричните амортисьори не работеха добре с eibach pro kit, но там предните пружини бяха прогресивни. Негативното беше, че при подскачане на колата на неравност амортисьорите не можеха да я успокоят - особено в завой с висока скорост. Отделно при натоварване и лош път беше трагедия, както комфортът, така и поведението. Въпреки, че пружините бяха за точния модел и двигател, смятам че не работеха нормално с фабричните амортисьори. Ако поведението е подобно с DCC, просто няма смисъл да я снижавам, но всеки ден карам по магистрала и когато е ветровито, а аз съм с висока скорост колата си ходи на където си иска :)

За фаровете, Lane Assist и ACC успях да си изясня нещата. Четох, че DCC има базови настройки и ето там би е тъмна Индия.
Може ли да кажеш с каква скорост я караш? Аз с DCC на СПОРТ, съм я карал с близо 220, а приятел каращ моята кола в Гърция и раздаде над 200 поне за едно 10-15 мин., никъде "не е ходила". Колата е супер стабилна, да не е ФЕРАРИ ИЛИ ПОРШЕ, но за скорости около 150-200 не мисля, че има някакъв проблем.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

На истинаският аутобан съм карал с 250 за 30км в посока, веднъж на комфорт, веднъж на спорт.
На комфорт имаше лека несигурност колата се клатеше леко нищо фрапантно, на спорт нямаше никаква драма.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

И аз това се чудя, къде ще кара с 300 това момче :)
juve

Шкода Новак

Мнение от juve »

Rangel написа: 03.01.2020, 09:02:01 Може ли да кажеш с каква скорост я караш?
Направо със скорост от 180 нагоре почва да става наистина неприятно ако е ветровито. Имам чуството, че този ефек се получи след като сложих по-дебели стаб щанги и 19ки джанти, но от кое от двете е незнам, защото ги сложих заедно. Зимата карам на 17 и като че ли е малко по-добре. Лятото с 19ките, ако съм сложил DCC на спорт и ме духне с по-висока скорост става неприятно.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Нещо при теб не е ОК.
Колата със заводските 18" спи с тази скорост.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Мисля на глас, но все пак, SportLine идва със снижено окачване без DCC. Можеш срещу доплащане да се сдобиеш с такова и предполагам ще се запази снижения просвет. Та, не съм се интересувал, но бих проверил дали има различни версии на OEM DCC амортисьорите в зависимост от оборудването/просвета, ако не е направено вече де.

Това първо... Второ си мисля, само хвърляйки поглед тука, че тия амортисьори променят твърдостта си динамично, следвайки предефинирани алгоритми/карти, като на регулиращия клапан се подава различно напрежение в предефинирани граници. За мен това означава, че ако се снижи окачването, съпротивлението върху амортисьорите, и съответно клапана, ще се промени и ще имаме нужда от други карти, за да постигнем желаната стабилност. Може и да греша ама на прима виста...
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

juve написа: 03.01.2020, 02:43:02 всеки ден карам по магистрала и когато е ветровито, а аз съм с висока скорост колата си ходи на където си иска
Ми такава е, от това спасение няма.
Stevek

Škoda Фен

Гараж: Superb III 2019

Мнение от Stevek »

Проблема е от по-твърдите (дебели) стабилизиращи щанги.
Те помагат в завой, защото намаляват накланянето, но при праволинейно движение увеличават поклащането или направо предизвикват подскоци Сериозно развалят комфорта. Пътя може да изглежда равен, но на практика не е.

Sportline е с 15мм по-ниска ако е без DCC, всички с DCC са -15мм. Не знам дали има разлика при пружините на Sprotline.
Моята е поръчана с 19", сега е със зимните на 18", обиколката на гумите е почти еднаква.
И с дата комплекта не съм забелязал да се влияе колата от силен вятър при висока скорост.
При DCC, контролера адаптира амортисьорите, всеки поотделно. Избраният режим указва по-скоро профил който да се следва, а не точен режим.

По-твърди пружини и стабилизиращи щанги дават положителен ефект при равна настилка.
При неравна настилка, ефекта може да е отрицателен.
А нашите пътища, дори и новите, не са много равни.

Superb определено е настроен за комфорт, особено в сравнение с Golf R или Cupra.
Това го знаех предварително, и още преди да получа колата преглеждах някакви опции за смяна на стабилизиращите щанги. H&R ...
Но взе да ми харесва, да е по-комфортно и засега съм се отказал.
Пък и къде тук има писта да караш на нея.

Накланянето в завой не трябва да се приема като голям проблем и че веднага ще доведе до загуба сцепление.
Разни ютубер "разбирачи" изтъкват накланянето като недостатък, но те са обикновени ламери които правят ревюта по джапанки.
При по-сериозни "тестери" оценката е обективна и се обясняват плюсовете и минусите.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”