Superb 3 - Впечатления, въпроси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
juve
Ей, веднага ме нахранихте ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Sec8200
- Гараж: под наем
juve, тук прошка няма!Еле с думички за тунинг, няма приятели. Като в сръбски сериал .. всяко ебе всякое
иначе изчакай ще пишат и другите тунингари с нещо по-технически...
иначе изчакай ще пишат и другите тунингари с нещо по-технически...
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Какво не ясно има? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
juve
Ще се радвам, ако някой сложил линейни-понижаващи пружини на DCC сподели какви са и как се справят в амортисьорите. Имал ли е проблем с кантарите и правил ли е някакви адаптации за да може колата да знае, че не е натоварена.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Какво е DCC, контрол на твърдоста, на амортисьорите...нищо повече.
Какво може да стане, като сложим къси и твърди пружини...
Относно "кантарите", след сваляне, една базова настойка на фаровете и си ти
-
juve
Имам негативен опит с Мазда, при която фабричните амортисьори не работеха добре с eibach pro kit, но там предните пружини бяха прогресивни. Негативното беше, че при подскачане на колата на неравност амортисьорите не можеха да я успокоят - особено в завой с висока скорост. Отделно при натоварване и лош път беше трагедия, както комфортът, така и поведението. Въпреки, че пружините бяха за точния модел и двигател, смятам че не работеха нормално с фабричните амортисьори. Ако поведението е подобно с DCC, просто няма смисъл да я снижавам, но всеки ден карам по магистрала и когато е ветровито, а аз съм с висока скорост колата си ходи на където си иска 
За фаровете, Lane Assist и ACC успях да си изясня нещата. Четох, че DCC има базови настройки и ето там би е тъмна Индия.
За фаровете, Lane Assist и ACC успях да си изясня нещата. Четох, че DCC има базови настройки и ето там би е тъмна Индия.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Например това, че амортесьорите ще джиткат на друг работен участък... Може и да не е проблем... а може и да е проблем, ба ли го...todor87 написа: 03.01.2020, 01:33:46![]()
Какво е DCC, контрол на твърдоста, на амортисьорите...нищо повече.
Какво може да стане, като сложим къси и твърди пружини...![]()
Относно "кантарите", след сваляне, една базова настойка на фаровете и си ти![]()
Бееееее.....
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Може ли да кажеш с каква скорост я караш? Аз с DCC на СПОРТ, съм я карал с близо 220, а приятел каращ моята кола в Гърция и раздаде над 200 поне за едно 10-15 мин., никъде "не е ходила". Колата е супер стабилна, да не е ФЕРАРИ ИЛИ ПОРШЕ, но за скорости около 150-200 не мисля, че има някакъв проблем.juve написа: 03.01.2020, 02:43:02 Имам негативен опит с Мазда, при която фабричните амортисьори не работеха добре с eibach pro kit, но там предните пружини бяха прогресивни. Негативното беше, че при подскачане на колата на неравност амортисьорите не можеха да я успокоят - особено в завой с висока скорост. Отделно при натоварване и лош път беше трагедия, както комфортът, така и поведението. Въпреки, че пружините бяха за точния модел и двигател, смятам че не работеха нормално с фабричните амортисьори. Ако поведението е подобно с DCC, просто няма смисъл да я снижавам, но всеки ден карам по магистрала и когато е ветровито, а аз съм с висока скорост колата си ходи на където си иска
- odo
- Гараж: Х3 М40i
На истинаският аутобан съм карал с 250 за 30км в посока, веднъж на комфорт, веднъж на спорт.
На комфорт имаше лека несигурност колата се клатеше леко нищо фрапантно, на спорт нямаше никаква драма.
На комфорт имаше лека несигурност колата се клатеше леко нищо фрапантно, на спорт нямаше никаква драма.
- Rangel
И аз това се чудя, къде ще кара с 300 това момче 
-
juve
Направо със скорост от 180 нагоре почва да става наистина неприятно ако е ветровито. Имам чуството, че този ефек се получи след като сложих по-дебели стаб щанги и 19ки джанти, но от кое от двете е незнам, защото ги сложих заедно. Зимата карам на 17 и като че ли е малко по-добре. Лятото с 19ките, ако съм сложил DCC на спорт и ме духне с по-висока скорост става неприятно.
- Rangel
Нещо при теб не е ОК.
Колата със заводските 18" спи с тази скорост.
Колата със заводските 18" спи с тази скорост.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Мисля на глас, но все пак, SportLine идва със снижено окачване без DCC. Можеш срещу доплащане да се сдобиеш с такова и предполагам ще се запази снижения просвет. Та, не съм се интересувал, но бих проверил дали има различни версии на OEM DCC амортисьорите в зависимост от оборудването/просвета, ако не е направено вече де.
Това първо... Второ си мисля, само хвърляйки поглед тука, че тия амортисьори променят твърдостта си динамично, следвайки предефинирани алгоритми/карти, като на регулиращия клапан се подава различно напрежение в предефинирани граници. За мен това означава, че ако се снижи окачването, съпротивлението върху амортисьорите, и съответно клапана, ще се промени и ще имаме нужда от други карти, за да постигнем желаната стабилност. Може и да греша ама на прима виста...
Това първо... Второ си мисля, само хвърляйки поглед тука, че тия амортисьори променят твърдостта си динамично, следвайки предефинирани алгоритми/карти, като на регулиращия клапан се подава различно напрежение в предефинирани граници. За мен това означава, че ако се снижи окачването, съпротивлението върху амортисьорите, и съответно клапана, ще се промени и ще имаме нужда от други карти, за да постигнем желаната стабилност. Може и да греша ама на прима виста...
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Ми такава е, от това спасение няма.juve написа: 03.01.2020, 02:43:02 всеки ден карам по магистрала и когато е ветровито, а аз съм с висока скорост колата си ходи на където си иска
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Проблема е от по-твърдите (дебели) стабилизиращи щанги.
Те помагат в завой, защото намаляват накланянето, но при праволинейно движение увеличават поклащането или направо предизвикват подскоци Сериозно развалят комфорта. Пътя може да изглежда равен, но на практика не е.
Sportline е с 15мм по-ниска ако е без DCC, всички с DCC са -15мм. Не знам дали има разлика при пружините на Sprotline.
Моята е поръчана с 19", сега е със зимните на 18", обиколката на гумите е почти еднаква.
И с дата комплекта не съм забелязал да се влияе колата от силен вятър при висока скорост.
При DCC, контролера адаптира амортисьорите, всеки поотделно. Избраният режим указва по-скоро профил който да се следва, а не точен режим.
По-твърди пружини и стабилизиращи щанги дават положителен ефект при равна настилка.
При неравна настилка, ефекта може да е отрицателен.
А нашите пътища, дори и новите, не са много равни.
Superb определено е настроен за комфорт, особено в сравнение с Golf R или Cupra.
Това го знаех предварително, и още преди да получа колата преглеждах някакви опции за смяна на стабилизиращите щанги. H&R ...
Но взе да ми харесва, да е по-комфортно и засега съм се отказал.
Пък и къде тук има писта да караш на нея.
Накланянето в завой не трябва да се приема като голям проблем и че веднага ще доведе до загуба сцепление.
Разни ютубер "разбирачи" изтъкват накланянето като недостатък, но те са обикновени ламери които правят ревюта по джапанки.
При по-сериозни "тестери" оценката е обективна и се обясняват плюсовете и минусите.
Те помагат в завой, защото намаляват накланянето, но при праволинейно движение увеличават поклащането или направо предизвикват подскоци Сериозно развалят комфорта. Пътя може да изглежда равен, но на практика не е.
Sportline е с 15мм по-ниска ако е без DCC, всички с DCC са -15мм. Не знам дали има разлика при пружините на Sprotline.
Моята е поръчана с 19", сега е със зимните на 18", обиколката на гумите е почти еднаква.
И с дата комплекта не съм забелязал да се влияе колата от силен вятър при висока скорост.
При DCC, контролера адаптира амортисьорите, всеки поотделно. Избраният режим указва по-скоро профил който да се следва, а не точен режим.
По-твърди пружини и стабилизиращи щанги дават положителен ефект при равна настилка.
При неравна настилка, ефекта може да е отрицателен.
А нашите пътища, дори и новите, не са много равни.
Superb определено е настроен за комфорт, особено в сравнение с Golf R или Cupra.
Това го знаех предварително, и още преди да получа колата преглеждах някакви опции за смяна на стабилизиращите щанги. H&R ...
Но взе да ми харесва, да е по-комфортно и засега съм се отказал.
Пък и къде тук има писта да караш на нея.
Накланянето в завой не трябва да се приема като голям проблем и че веднага ще доведе до загуба сцепление.
Разни ютубер "разбирачи" изтъкват накланянето като недостатък, но те са обикновени ламери които правят ревюта по джапанки.
При по-сериозни "тестери" оценката е обективна и се обясняват плюсовете и минусите.