Проблем с 4х4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Проблем с 4х4 ?
Здравейте колеги,
Днес забелязах на два пъти, че въпреки че автомобилът е 4х4 при забуксуване на сняг (бях паркирал в сняг) задните колела не се въртят, а само предните, което от своя страна направи по-трудно излизането ми. ЕСПто работи. Някои има ли идея на какво може да се дължи този проблем ?
Поздрави,
Днес забелязах на два пъти, че въпреки че автомобилът е 4х4 при забуксуване на сняг (бях паркирал в сняг) задните колела не се въртят, а само предните, което от своя страна направи по-трудно излизането ми. ЕСПто работи. Някои има ли идея на какво може да се дължи този проблем ?
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- ЦецоNOL
- Гараж: ***
- Обратна връзка:
Проблем с 4х4 ?
ESP, пробва ли да го изключиш?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- _v_
Проблем с 4х4 ?
Без значение при включено/изключено ЕСП не следва ли да се въртят и 4те колела ? Иначе ЕСПто работи нормално - включва/изключва след натискане на съответния бутон.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- ToYaGa
- Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE
Проблем с 4х4 ?
Закачи я някъде на някой кабел за диагностика най-добре.
Обслужвал ли си Халдекса?
Обслужвал ли си Халдекса?
Skoda Kodiaq II VRS
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Проблем с 4х4 ?
Ми мяза на проблем в Халдекса, по точно помпата. Не казвам, че е това, а че мяза на това 
Баш така се държи, ни грешки набива (VCDS е безполезен), ни лампи светят. Просто като ти потрябва... го няма. Тъпа работа.
Баш така се държи, ни грешки набива (VCDS е безполезен), ни лампи светят. Просто като ти потрябва... го няма. Тъпа работа.
Последно промяна от Цецо75 на 30.12.2019, 18:26:14, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Проблем с 4х4 ?
Васко, ти всичко ли обслужи по халдекса? Ама всичко?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- ToYaGa
Mini Cooper SE
Проблем с 4х4 ?
Тц, вижда се на VCDS.
Skoda Kodiaq II VRS
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Проблем с 4х4 ?
Някой друг не беше ли писал за същият проблем? Точно някаква помпа май беше.
- ToYaGa
Mini Cooper SE
Проблем с 4х4 ?
Аз имам същия проблем - при мен помпата е заминала, та от опит казвам (друг е въпроса липсата на време да се занимавам с колата и да го оправя)
С това условие, че има разлика в поколенията на халдекса при него и мен - той има малко повече чаркалъци, възможно е и нещо друго да е
С това условие, че има разлика в поколенията на халдекса при него и мен - той има малко повече чаркалъци, възможно е и нещо друго да е
Skoda Kodiaq II VRS
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Проблем с 4х4 ?
Както каза и@Цецо75, най-вероятно помпата на халдекса. При мен така се оказа на О3 - никакви други симптоми освен превъртане на предните колела.
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Проблем с 4х4 ?
А бе, то с тая система на задвижване и аз нещо не мога да разбера, как трябва да заработи. Аз също съм имал подобни проблеми, ама теста при техническия преглед показва, че всичко работи добре. Явно си има недостатъци, не е като при куатрото на ауди, ама каквото такова, внимаваш, къде газиш и това е. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- ToYaGa
Mini Cooper SE
Проблем с 4х4 ?
Би трябвало да заработи при пробуксуване на предно колело
П.П. До колкото знам, някои аудита също са с Халдекс (A3 например).
П.П. До колкото знам, някои аудита също са с Халдекс (A3 например).
Skoda Kodiaq II VRS
- _v_
Проблем с 4х4 ?
Колата е обслужена преди 10 000 км като са сменени абсолютно всички масла - заден диф., халдекс с филтър, раздатка, DSG, мотор.
Има ли начин къде и как да диагностицирам точно от какво е ?
Има ли начин къде и как да диагностицирам точно от какво е ?
- ToYaGa
Mini Cooper SE
Проблем с 4х4 ?
Може да пробваме да я закачим на кабела да видим какво ще си каже. Ако искаш, да се чуем след празниците?
Skoda Kodiaq II VRS
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Проблем с 4х4 ?
В секундата, в която не стига сцепление на предното - задното се включва и колата излита. Тествано във всякакви условия, на хубав, чист лед си е все тая
, тогава просто боксуват повече колела.