DPF принцип на работа

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

DPF принцип на работа

Мнение от todor87 »

Няма вариант за връщане на предишен софтуер.
Варианта е само физическо "изкормване" и софтуерно дпф офф.
Поне аз така разбрах. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

bega4kata написа: 13.11.2018, 21:35:42 Цецо,бях ти го написал още в началото,но изчезна мнението нещо.
Гледай горното,щото и компа него гледа.На много се различават.
Разбрах бе Сами, ама не ме кефи така. Нещо гнило има в цялата работа. Интересното е, че и в нета не пише почти нищо смислено по темата.
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от skodko »

Гледам, че в дас ауто им връщат оригиналните софтуери.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

DPF принцип на работа

Мнение от todor87 »

Гледам с Одиса ги флашват, което ще рече, че всеки дилър може?
Как стоят нещата в ЕТ?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от bega4kata »

И аз мога да върна оригинален софт.
На всички с одиса.
Цецо, ако искаш да ти пратя оем файл?
Само ми прати номер.
Стига се филмирахте с тея дпф-и.
Караш докато се усере и после го махаш само него, без ката или купуваш друг от моргата от ударена на малко км.
Каква е толкова драмата.
Тези количества са толкова измислено интерпретирани от софта на колата, че не е истина просто [smilie=sarcastic.gif]
Кво им се чудиш?
Хал хабер е колата колко и е запушен дпфа. Разчита на диференциален датчик и дебитомер и агр, и км.пробег.Ей ти жокер ;)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Одиса го имам, файла също. Обаче има някой неизвестни около процеса, които все още ме спират. Точно около калибрациите на DPF-а и едни стойности в епрома.
todor87 написа: 14.11.2018, 10:17:25дас ауто
Дилъра не може, защото оригиналния ОДИС не позволява даунгрейд, освен ако "от горе" не наредят, което едва ли ще се случи. Оригиналния софт се връзва към сървъра проверя дали има актуален имидж за този парт номер и ако има го налива. Това е.

Из нетя обикаля обаче "инженерна" версия на ОДИС, която може да налее и по стар имидж. Това което ме спира да пробвам е това, че искам преди това да изчета сегашното и да го съхраня ако нещо се насере. А на мойто ЕКУ - EDC17C46 (така мисля), май е вдигната защитата и трябва да се прави през буут процедура, демек да се отвори... Незнам, още не ми е останало време да се заиграя, само събирам информация.
Бееееее.....
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

DPF принцип на работа

Мнение от DoH_KuXoT »

bega4kata написа: 14.11.2018, 10:21:55 И аз мога да върна оригинален софт.
На всички с одиса.
Цецо, ако искаш да ти пратя оем файл?
Само ми прати номер.
Стига се филмирахте с тея дпф-и.
Караш докато се усере и после го махаш само него, без ката или купуваш друг от моргата от ударена на малко км.
Каква е толкова драмата.
Тези количества са толкова измислено интерпретирани от софта на колата, че не е истина просто [smilie=sarcastic.gif]
Кво им се чудиш?
Хал хабер е колата колко и е запушен дпфа. Разчита на диференциален датчик и дебитомер и агр, и км.пробег.Ей ти жокер ;)
Единственото, което мен ме дразни, е че не мога да избирам кога да стартира регенерацията, за да е удобно за мен. Имам безброй случаи , в които регенерацията е удачно да се направи без да ми пречи, но по законите на Мърфи тогава не е стигнала 24гр , стига ги тамън като вече се паркирам и аз като идиот почвам да обикалям още няколко пъти да си я завърши и да изстине... Е това ме дразни. Карам по тангентата и мога да мина регенерация без да усетя, ама не тя си е сметнала, че почва като паркирам пред нас.
Може ли да споделиш + и - (ако изобщо има минуси) даунгрейдването ? И ако може на ЛС или тук, ако не е в разрез с правилата, как и къде може да се случи , благодаря ти предварително !
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Ако питаш мен - не мога да ти кажа нищо, защото не съм го правил. Ако го правя ще е на мойта кола, не бих пробвал на чужда. Събрал съм каквото ми трябва, просто все още не съм убеден, че ми е ясно всичко, за да не стане беля.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от bega4kata »

Пращаш ми компа.
Или идваш с колата.
Но, и в ЕТ би трябвало да ти сложат оригиналната версия.
Иначе трябва да плащаш при мен.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

DPF принцип на работа

Мнение от mischoka »

колата не е ли купувана от бг, защо е с новия софтуер?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

bega4kata, Ще ти идвам аз на гости в скоро време,защото при дилъра не става ;) Цецо ако е навит можем да си уговорим една среща при теб ;) Поне знам ,че работата ще стане [smilie=yahoo.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

mischoka написа: 14.11.2018, 13:12:22 колата не е ли купувана от бг, защо е с новия софтуер?
Защото дори и да е купувана от Бг.,може да е купена с вече ъпнат софтуер,и другия вариант е да се набълбукаш,като мен и да се появиш доброволно за ъпдейта при дилъра ,след неговата любезна покана.Уж го направих с надеждата ,че ще стане по-добре,ама преди си я харесвах повече(на един резервоар,я регенерира веднъж,я не) [smilie=fool.gif]
Dieselgate Team member
mischoka

Škoda Фен²

DPF принцип на работа

Мнение от mischoka »

zar написа: 14.11.2018, 15:39:01Защото дори и да е купувана от Бг.,може да е купена с вече ъпнат софтуер,и другия вариант е да се набълбукаш,като мен и да се появиш доброволно за ъпдейта при дилъра ,след неговата любезна покана.Уж го направих с надеждата ,че ще стане по-добре,ама преди си я харесвах повече(на един резервоар,я регенерира веднъж,я не) [smilie=fool.gif]
И аз се прецаках с някакъв ъпдейт на мойта шкода която не е от дизел гейта, но след слагането на новия софт нищо нямаше колата с това което беше. Тръгваше тромаво все едно с ремарке отзад, задъхана, тромава, гореше повече. Нямам ДПФ.
Сами каза че не може да се върне стария софт тогава преди година и нещо и затова ремапнахме новия. Доволен съм, върви добре, но ако има възможност бих сложил стария софт и пак да го ремапнем, някакси по добре ще спя [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

mischoka, Ако ремапнеш стария ,и аз си мисля ,че ще спиш по-добре ;) Сами сподели ,че има "ново зареждане" от скоро ,само трябва да видя,кога ще имам ходене нататък и може да го посетя :)
Dieselgate Team member
mischoka

Škoda Фен²

DPF принцип на работа

Мнение от mischoka »

Ако има ново зареждане нека да каже, аз лятото мисля да ида на море задължително, че тая година не остана време. От една година не мога да спя, надявам се да решим проблема без психолог. [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”