Octavia vRS FL mk3 TDI 4X4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

bega4kata написа: 09.11.2018, 12:38:45 Халогените са си лед.
Честито за колата.
Наистина ли слагат ЛЕД вече на халогените ? Дори новите супърби идват с халогенни крушки Н8.

Някой знае ли какъв е цокъла и парт номер на тези крушки ? Производител ?
Аватар
Formana

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia III RS TDI
Обратна връзка:

Мнение от Formana »

Досега много неща съм си поръчвал от Aliexpress и са качествени, но що се отнася до LED, не бих направил компромис.
Речено сторено- вече ледовете са на път да бъдат монтирани! (Купени от LuxLED)Изображение ще кача снимки как се е получило!
Skoda Octavia mk3 vRS TDI 4x4
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Е ти ако мислиш, че ледовете от LuxLED не са от китай - жестоко се лъжеш. Дори в този сайт съм виждал снимки свалени от Алиекспрес - и са си ги качили при тях. Просто тук слагат душмански надценки и ги препродават ( в което няма и лошо ).
Сериозно - пробвал съм (а и други колеги) много крушки - и това че са от китай - не ги прави по-лоши. Не са и евтини (ако това е критерий де).

Би ли споделил какви си поръча ?
Аватар
Formana

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от Formana »

SimichOil написа: 09.11.2018, 13:31:19 Е ти ако мислиш, че ледовете от LuxLED не са от китай - жестоко се лъжеш.
Сериозно - пробвал съм (а и други колеги) много крушки - и това че са от китай - не ги прави по-лоши. Не са и евтини (ако това е критерий де).

Би ли споделил какви си поръча ?
Разбира се, че са от китай, но ме спечели това, че магазинът им е съвсем близо до мен, имат ги налични и имат подробни упътвания и маркировки по найлонките с обяснения коя крушка за къде е + tool за изваждане на плафоните. Отделно тук са групирани 17 крушки, специално подбрани за Октавия 3(готов комплект).
Крушките са с чип 2835SMD Samsung 5500K
Другото което ме спечели е, че имат гаранция и човека е отзивчив ако имам въпроси или проблеми, докато връзката с Китай е бавна и сложна. Налагало ми се е да връщам стока заради дефект и ми се отщя да се занимавам.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Това е ясно - има си и плюсове да се пазарува от БГ.

Но в случая аз имах предвид да смениш :
- Крушки за задните мигачи
- Крушки за задната скорост
- Крушки на халогените (но тук Сами каза че вече ти си с ЛЕД - което ме озадачи и за пръв път чувам че слагат ЛЕД на халогените)

Това са все за отвън - а ЛуксЛед предлагат интериорни решения. Не казвам, че са лоши де :)

А относно багажника имам предвид цял плафон за багажника - (не само крушката на сегашния плафон) [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
Formana

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от Formana »

Да, халогените са ми ЛЕД заводско, а отзад имам нещо като стъклени рефлектори на мигачите и светлината за назад, та светят доста доволно, не мисля, че има идея да се ровичка по тях, надали ще има особена разлика, ако сложа LED.
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Ами те и отзад май са си ЛЕД фабрично [smilie=pardon.gif]

Newly developed full-LED headlights are available from the SE trim level upwards.

The side view is characterised by precise and clean-cut lines leading all the way to the rear section. The redesigned rear bumper appears powerful and bold with its subtle contours. The use of LED technology for the rear light cluster lends the characteristic C-shaped tail light the appearance of a homogeneous lighting surface.
Последно промяна от digitalundgrd на 09.11.2018, 14:04:01, променено общо 1 път.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Самите крушки на мигачите не са ЛЕД.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Formana написа: 09.11.2018, 13:54:13 Да, халогените са ми ЛЕД заводско, а отзад имам нещо като стъклени рефлектори на мигачите и светлината за назад, та светят доста доволно, не мисля, че има идея да се ровичка по тях, надали ще има особена разлика, ако сложа LED.
Изображение
Би ли опитал да направиш снимка на халогените и в частност на самата крушка ? Може ли да се види каква е ?

А за мигачите и за задната скорост - повярвай ми - има огромна разлика :)

1 - светлината от халогенната крушка за задна си е жълта - все пак крушката е с нажежаема жичка. ЛЕД крушките са си с чисто бяла светлина и освен това са много по-силни.
2 - За мигачите отново светлината от ЛЕД крушката е доста по-наситена и най-вече - мига много отсечено и рязко - нещо което няма как да се постигне с халогенна крушка.

Всичко отзад е ЛЕД - само тези 4 (2 х 2) крушки са халогенни - на нищо не се вързват.

Сега ще кача клипове на моите - които правих преди няколко дена, просто за да придобиеш представа каква е разликата.
Последно промяна от SimichOil на 09.11.2018, 14:24:50, променено общо 1 път.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Багажник:

Задна светлина:

Мигачи (дори тук съм снимал с 240 кадъра за да се види по-добре):

Светлини на вратите:

Халогени Н8 - но за теб явно няма да са нужни :)

Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Венко, халогените си излизат лед. Все едно не си виждал O3 RS FL. Те не са с крушки, а е лед модул. Към 150-200лева е.
Изображение
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

Formana, първо честито за колата! Да си я караш с кеф и без преблеми ти пожелавам, докато 'илядиш! Цветът е най-добрият за мене, така че е идеален!!! [smilie=music.gif]
Относно крушките на LuxLED - аз оставих техните само за плафоните горе на тавана. Всичко останало го смених, защото или не светеха добре, или не даваха добър контакт и трябваше постоянно да блъскам по плафоните, за да се оправят (защото пистите за техните крушки не хващат изцяло). JORDITO ми препоръча да сложа Narva LED в краката (по-слабо е от тези на LuxLED, но не лилавеят толкова) и едни китаЙци от АлиЕкспрес за багажника (те пък светят яко бяло, че за тоя хамбар си трябва светлина). Също сложих нарви в жабката и вратите, та само плафоните горе останаха с тези LuxLED, защото имат повече диоди и засега не ме дразнят. Също имай впредвид, че в комплекта има няколко крушки, които тотално не пасват (поне не на MK3 FL) и ще ти останат така, но пък хубавото е, че ще имаш резерви, защото дават 4 крушки за вратите примерно, като те са само 2.
Аз преди им бях писал да направят един сет специално за Octavia 3, защото реално на мен ми пратиха такъв за Passat B7, който уж бил същия, но Октавиите имат доста по-малко крушки, съответно и цената ще падне леко. [smilie=pardon.gif]
Последно промяна от yep4u на 09.11.2018, 15:15:25, променено общо 2 пъти.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Аз съм бастуна с Аудито, където на снимките бях до твоята кола.
Казвам го , защото колата е бъкана с електроника и специално при ауди много капризна на всякакъв вид ламБи.
Преди повече от година смених всичко каквото може с продукти от АлиЕкспрес/имам над 300 поръчки и нямам забележки досега/.
Разликата е , че всичко ми излезе около 80 лв
Плафони
Врати с лого S4
заден номер
предни за мъгла
и разликата с оригинални ауди диодни е , че няма логото на пластмасата отзад.
А и вече , ако нещо не е направено в Китай е менте [smilie=sarcastic.gif]
Прилагам снимки как светят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

[smilie=music.gif]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
SKODILAK

Škoda Фен²

Гараж: O1

Мнение от SKODILAK »

Ц-Е-Ц-О написа: 09.11.2018, 14:22:53 Аз съм бастуна с Аудито, където на снимките бях до твоята кола.
Казвам го , защото колата е бъкана с електроника и специално при ауди много капризна на всякакъв вид ламБи.
Преди повече от година смених всичко каквото може с продукти от АлиЕкспрес/имам над 300 поръчки и нямам забележки досега/.
Разликата е , че всичко ми излезе около 80 лв
Плафони
Врати с лого S4
заден номер
предни за мъгла
и разликата с оригинални ауди диодни е , че няма логото на пластмасата отзад.
А и вече , ако нещо не е направено в Китай е менте [smilie=sarcastic.gif]
Прилагам снимки как светят.
Много яко свети S4 логото
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”